Mladí Ukrajinci se bojí opustit své domovy, protože se objevuje stále více videí nuceně odvedených (videa)
RSS

Mladí Ukrajinci se bojí opustit své domovy, protože se objevuje stále více videí nuceně odvedených (videa)


Prakticky od samého začátku války dochází k nuceným odvodům, ale jak ubývá „potravy pro děla,“ nuceně odvedených velmi rychle přibývá. Mladí muži jsou nejčastěji „loveni“ na ulici, ale v některých regionech bylo vidět, jak jsou odváděni přímo ze svých domovů.
Ti, kdo neměli dostatek prostředků na úplatky, aby se z odvodu vykoupili a mohli odejít do zahraničí, se nyní musí skrývat kde se dá. Ne každý chce obětovat svůj život za zkorumpovaného feťáka Zelenského a jeho americké páníčky.
Váleční štváči ze západních vlád (včetně té naší) i mainstreamových médií však přesně tyto nedůstojné hony na lidi plně podporují. Dodávání zbraní totiž válku jen prodlužuje. Proto by měli jít namísto těchto mužů do prvních linií právě všichni tito zastánci nekonečné války.
Jak se ukrajinská pracovní síla na frontových liniích začíná zmenšovat, vojenští vůdci se stále zoufaleji snaží najít nové rekruty, kteří by poháněli protiofenzívu proti Rusku vpřed. Počet mladých lidí, kteří se dobrovolně zapojí do takové výzvy, však prudce klesl.
Nedávná videa mladých ukrajinských mužů odvedených po celé zemi kolují v populárních šifrovaných aplikacích pro zasílání zpráv na Ukrajině a ti, kteří se obávají, že budou posláni na frontu, se aktivně zapojují do úhybných a v některých případech i nezákonných taktik, aby se vyhnuli takovému osudu.
K brutální mobilizaci mladých mužů ukrajinskými vojenskými náborovými důstojníky dochází už rok a půl, píše maďarský deník  Magyar Nemzet .
„Mnoho odvedených mužů je uniformovanými muži odvedeno přímo z ulice,“ uvádí se v dokumentu. „Naposledy v Podkarpatí bezpečnostní kamera zaznamenala zásah úřadů, když byl muž, který mířil do obchodu, unesen z kola za denního světla.“
Muž byl během dne unesen přímo na ulici policií  v malé vesnici nedaleko města Munkács, přičemž jeho kolo zůstalo na silnici.

 
Další video ukázalo záběry mladého muže, který byl proti své vůli natlačen do armádního minibusu v Mukačevu v Zakarpatí.
 

 
Podobná videa byla zveřejněna i z dalších velkých měst po celé Ukrajině, včetně Kyjeva a Oděsy.
Videa takových případů se stávají virálními na aplikacích pro zasílání zpráv, jako jsou Telegram a Viber, které mohou do jisté míry obejít omezení svobody informací, která jsou nyní velmi patrná jak na Ukrajině, tak v Rusku.
Některé účty, které zveřejňují tento obsah, mají stále větší počet sledujících – více než 100 000 – přičemž některé účty geograficky sledují náborové hlídky v reálném čase, aby pomohly ostatním vyhnout se tomu, co je hovorově známé jako „milostný dopis.“
Jiní mladí lidé jednoduše odmítají opustit své domovy kvůli rostoucímu počtu neohlášených mobilních kontrolních stanovišť v regionech po celé Ukrajině, kde se vojenští náboráři snaží na ulici ulovit ukrajinské muže ve vojenském věku a odvést je do ozbrojených sil.
Excesy se však neomezují pouze na Zakarpatí. Například z Vinnycje, která se nachází mezi Kyjevem a Oděsou, koluje také video, na kterém zaměstnanci místního vojenského pomocného velitelství násilím cpou své oběti do auta.

„Mnoho mladých mužů už neopouští své domovy. Vždy existuje riziko. Musíte být opravdu opatrní a rozhlížet se kolem sebe v případě, že hrozí nějaké nebezpečí. Je to opravdu stresující,“ řekl jeden mladý Ukrajinec v rozhovoru pro televizi France 24.
„Proč mladí lidé nechtějí být odvedeni do armády? Protože znají cenu za udržení frontových linií. Stojí to tisíce životů,“ dodal.
Andrii Novak, ukrajinský právník a specialista na vojenské záležitosti, řekl, že korupce mezi vojenskými náboráři je stále rozšířená a někteří z nich  díky tomu rychle zbohatli.
„Kvůli korupci existují nezákonné metody jak se vyhnout válce, jako je vyplácení lidí z komisařství ozbrojených sil nebo úplatky za falešné osvědčení o invaliditě,“ řekl francouzskému vysílání.
Je dobře známo, že vojenské náborové kanceláře se za poslední rok a půl staly semeništěm korupce. Na Ukrajině není žádným tajemstvím, že mobilizaci se lze vyhnout v průměru za 7 000 eur. Důstojníci mohou vydělat neuvěřitelné jmění a někteří neskrývají své nově nalezené bohatství a přijíždějí do práce v nových luxusních vozech.

Nedávno bylo zjištěno, že vojenský velitel Jevgenij Borisov utratil za poslední rok téměř 4 miliony eur za luxusní sídlo na španělském pobřeží, stejně jako téměř 200 000 eur za luxusní auto.
Své ženě také koupil řetězec obchodů na pobřeží Costa del Sol. Borisov také trávil dovolenou ve svém španělském paláci navzdory skutečnosti,  že hranice jsou pro bojeschopné muže už rok a půl uzavřeny.

Jevgenij Borisov, velitel pomocného sboru v Oděse

Vila Jevgenije Borisova v Marabelle Borisovův případ vyvolal takové veřejné pobouření, že po téměř dvou měsících stížností musel prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásit, že takové osoby nemají v armádě místo. Dokonce slíbil, že budou přezkoumány všechny vojenské úřady.
Je ironií, že právě v Oděse jsou ukrajinští odvedenci nejagresivnější a nejlstivější. Region má také nejvyšší počet branných povinností.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Mladí Ukrajinci se bojí opustit své domovy, protože se objevuje stále více videí nuceně odvedených (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden