Šéfka vodárenské společnosti doporučuje nesplachovat, ale sama má 6 záchodů
RSS

Šéfka vodárenské společnosti doporučuje nesplachovat, ale sama má 6 záchodů


Nová vedoucí pracovnice společnosti Thames Water, která je pod palbou, si myslí, že by lidé měli platit příplatek za zalévání zahrady, přestože má bazén, vířivku, saunu a šest záchodů. (Foto: Flickr)









Šéfka vodárenské společnosti, která tvrdí, že lidé by neměli splachovat po čůrání, má ve svém domě za 1,7 milionu liber šest záchodů.



Cathryn Rossová ze společnosti Thames Water prý souhlasí s mantrou: „Když je to žluté, nechte to rozplynout, když je to hnědé, spláchněte to.“



Minulý měsíc se paní Rossová stala dočasnou spoluředitelkou společnosti, která denně vypustí více než 600 milionů litrů vody a má dluhy ve výši 14 miliard liber.



Ale kdyby toho na ni bylo moc, může relaxovat v 32 stop dlouhém bazénu, vířivce a sauně v podkroví svého moderního domu s pěti ložnicemi v Oxfordshire, který stojí na téměř akrovém pozemku.



V úterý paní Rossová, bývalá šéfka kontrolního orgánu Ofwat, navrhla, že by se lidem s většími zahradami mohl účtovat příplatek za vodu, protože mají vyšší spotřebu. Před výborem londýnského zastupitelstva údajně hovořila o „progresivním systému zpoplatnění vody“.



A řekla: „Myslím, že by to mohlo uvolnit možnost zvýšit účty za vodu těm lidem, kteří mohou platit, a zároveň nezvyšovat účty lidem, kteří nemohou.“



Společnost Thames Water získala od akcionářů investici ve výši 750 milionů liber, aby se udržela nad vodou.



V dubnu paní Rossová řekla : „Největší věc, kterou může každý udělat pro snížení každodenní spotřeby vody, je kratší sprchování a nesplachování záchodu pokaždé.“



Společnost Thames Water uvedla, že se snaží vyvinout nový tarif, který by byl co nejspravedlivější pro efektivní využívání vody.



Zdroj: mirror.co.uk
Článek Šéfka vodárenské společnosti doporučuje nesplachovat, ale sama má 6 záchodů se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden