Blogger napsal, že je šéfka německých Zelených tlustá, byl mu za to zablokován bankovní účet
RSS

Blogger napsal, že je šéfka německých Zelených tlustá, byl mu za to zablokován bankovní účet


Ve světě jsou spíše známé případy blokace účtů kamioňáků, kteří protestovali proti povinným genovým injekcím. Konta byla tehdy zablokována dokonce i jejich podporovatelům.
V Německu je však tato praxe častější než jen tušíte. Ideozločin je již v zemi dokonce mnohdy pokládán za horší prohřešek než několikanásobná vražda.
Tedy zatímco muslimští vrazi jsou automaticky posláni na psychiatrii (například zde , zde , zde , zde nebo zde ), odkud jsou za pár let opět na svobodě (a to s čistým trestním rejstříkem), tak za ideozločiny – jako například vydávání výjimek z roušek – skončíte na pár let v base.
Za jiné ideozločiny pak můžete být „pouze“ odříznuti od svých finančních prostředků. To se praktikuje zejména v případě, kdy žije obviněný Němec v zahraničí, ale své finance má u německé banky.
Známý byl třeba případ Aliny Lipp , která od samého počátku ukrajinského  konfliktu přinášela informace z oblasti Donbasu. Avšak nestačilo zablokovat účet pouze německé novinářce. Totéž provedli i její matce , která neměla s její prací nic společného.
Nyní se objevil další případ blokace účtu za ideozločin. Tedy lépe řečeno za to, že jistý blogger napsal pravdu…
Vzhled by neměl být tabu – to je názor blogera Hadmuta Danische. Z jeho pohledu je v pořádku nazývat vůdkyni Zelených, Ricardu Langovou, „tlustou“. Kromě četných dopisů od německého státního zastupitelství byl nyní zablokován i jeho bankovní účet.
Vzhledem k tomu, že je dovoleno kritizovat „staré bílé muže“, je také zcela legitimní nazývat vůdkyni Strany zelených Ricardu Lang „tlustou“ – tímto příspěvkem německý blogger Hadmut Danisch odpověděl na komentář Ulfa Poschardta.
Šéfredaktor „WeltN24“ se domnívá, že vzhled „se nesmí stát problémem“.
„Výslovně ponechávám otevřené, zda je vhodné a rétoricky úspěšné označit Ricardu Lang za tlustou. Ale je to ústavně přípustné a svoboda projevu nám to povoluje,“ zdůraznil Danisch, který emigroval na Kypr.
Nyní ho však pronásleduje německá prokuratura. Blogger političku urazil a měl by být volán k odpovědnosti. Ale to není všechno – nyní Deutsche Bank náhle zablokovala jeho účet, jak informoval „Die Weltwoche“.
Postižený bankovní účet je darovací účet kam mu posílají dary fanoušci za jeho práci.
Danisch od té doby příspěvek smazal, ale ve svém nejnovějším blogovém příspěvku „Pod útokem – jak Zelení útočí na můj blog“ vypráví celý příběh znovu.
„Vlastně jsem chtěl záležitost nechat být a zveřejnit ji až po jejím dokončení, protože v současné době píšu knihu o útocích proti svobodě projevu obecně a konkrétně proti mému blogu,“ říká ve svém příspěvku.
Tento rozhodně už ne ojedinělý případ opět potvrzuje, jak důležité je zachování hotovosti. V bezhotovostní společnosti by byla blokace účtu likvidační, obzvlášť pak v situaci, kdy by se vztáhla i na rodinu postiženého.
Trestat by se tak dalo za cokoli – třeba i za pravdu, jako je tomu v tomto konkrétním případě.
A to navíc za pravdu propagovanou, vždyť tloušťka je nám v poslední době prezentována jako něco přínosného, stačí se podívat na pár aktuálních reklam, včetně nedávné německé reklamy firmy Adidas. ..


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Blogger napsal, že je šéfka německých Zelených tlustá, byl mu za to zablokován bankovní účet se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden