50 000,- pokuta … čemu pomůže?
RSS

50 000,- pokuta … čemu pomůže?


JAN DUBINA
Jsem společníkem malé rodinné společnosti DUMAT soukromý podnik, v.o.s.
Před rokem v lednu se nám zranil zaměstnanec (pracující senior), spadl z výšky cca 3,5 m protože tam někdo demontoval zábradlí a asi se mu zatočila hlava. Následoval příjezd záchranářů, odborné ošetření a odvoz do nemocnice. Proběhlo vyšetřování Policií. Kvalita a odbornost těchto složek byla perfektní.
Pracovníka jsem pro případ zveřejnění přejmenoval na Nováka. Všechny ostatní údaje jsou beze změny.
Následovalo vyšetřování orgánem “Oblastní inspektorát práce pro Moravskoslezský kraj a Olomoucký kraj” (dále jen IBP). Činnost, krátkost lhůt a povýšené chování nejlépe vystihují výrazy “buzerace” a”šikana”. Vše jsem splnil, ve všem jsem jim vyhověl. Vše jsem jim vysvětlil. Jsem přesvědčen, že pochopili, že úrazu jsem nemohl předejít. Nemohl jsem mu ani zabránit. Byl jsem na pracovní cestě. Protokol jsem nerozporoval, uvědomil jsem si, že jako “plebs”, nemám šanci. Navíc to mohlo, vlivem rozčilení, ohrozit mé zdraví, potažmo život. Mám hypertenzi.

Více než rok byl klid. Předpokládal jsem, že je to již vyřízeno. Nyní nám dali pokutu 50.000,- Kč. Hrabou peníze, kde se dá. To a současná politika mě vytočily tak, že jsem jim napsal dopis viz příloha. Chci aby si uvědomili a nejen oni, že nejsou k ničemu a jen ke škodě společnosti.

Ing. Jan Dubina

The post 50 000,- pokuta … čemu pomůže? first appeared on .


Nejčtenější za týden