Proč Gates a Pentagon vypustili „geneticky modifikované“ (GMO) komáry na Florida Keys?
RSS

Proč Gates a Pentagon vypustili „geneticky modifikované“ (GMO) komáry na Florida Keys?


Nedávno se objevily zprávy, podle nichž se právě v místech, kde byli vypuštěni GMO komáři, po mnoha letech vyskytla malárie. Jedná se o první případy po mnoha desetiletích, což ihned rozvířilo dohady , zda za tím nestojí právě „Gatesovi“ komáři.
Podle všeho by to možné bylo, protože jakmile je v něčem Gates a DARPA spadající pod Pentagon, pak nelze očekávat, že by se jednalo o veřejnosti prospěšný projekt.
Je to o to víc alarmující, že lidé v oblasti, kde byli komáři vypuštěni, ani neměli žádnou možnost se k tomu vyslovit  – třeba v referendu.
Navzdory silným protestům místních obyvatel schválila americká Agentura pro ochranu životního prostředí a floridské úřady kontroverzní vypuštění milionů geneticky upravených zabijáckých komárů do oblasti Florida Keys.
Kontroverzní vědec nominovaný na Bidenova prezidentského vědeckého poradce se zároveň podílí na vývoji technologie CRISPR používané ke genetickému inženýrství komárů, covidových „vakcín“ od společností Pfizer a Moderna a geneticky upravených lososů.
Způsob, jakým se nyní Bill Gates, Pentagon a eugenická lobby spojují, je přinejmenším alarmující.
30. dubna Florida Keys Mosquito Control District a biotechnologická společnost Oxitec oznámily, že začnou uvolňovat asi 750 milionů geneticky upravených komárů Aedes aegypti, u kterých byla využita technologie CRSPR pro úpravu genů.
Aedes Aegypti tvoří jen asi 4 % populace komárů na Keys. Jejich vypuštění je ostře proti obyvatelům a ekologickým skupinám, kteří v loňských volbách požadovali referendum, ale Výbor pro kontrolu komárů to kupodivu odmítl.
Oxitec a agentura tvrdí, že cílem vypuštění je vymýtit komára Aedes aegypti, o kterém se předpokládá, že přenáší horečku dengue, ziku a další nemoci.
Projekt, který v tiskových prohlášeních vyznívá pozitivně, je v mnoha ohledech alarmující. Prvním problémem je odmítnutí umožnit hlasování občanů o kontroverzním uvolnění GMO.
Za druhé, neexistuje žádná analýza nákladů, rizik a přínosů vypuštění milionů komárů, jejichž genetické vlastnosti mutují často nepředvídatelným způsobem. Vyplatí se riskovat, že projekt zmutuje ve stále odolnější druh komára?
Nikdo nemůže říct. Běžné metody hubení komárů zatím fungovaly spolehlivě.
Generální ředitel společnosti Oxitec Gray Frandsen má za sebou temnou minulost na ministerstvu zahraničí USA, když působil na Balkáně jako poradce amerického námořnictva a jako člen Mezinárodní krizové skupiny George Sorose, která sehrála klíčovou roli při zničení Jugoslávie v 90. letech 20. století.
Bez předchozích zkušeností v oblasti biotechnologií se Frandsen v roce 2017 stal generálním ředitelem společnosti Oxitec. Britskou společnost Oxitec nyní vlastní Third Security, americká firma rizikového kapitálu se sídlem v Radfordu ve Virginii, vedená Randalem J. Kirkem, který také vlastní výrobce GM lososů AquaBounty.
Neúspěch v Brazílii
V další studii společnost Oxitec použila stejného geneticky upraveného komára Aedes Aegypti v Bahii v Brazílii, aby se otestovalo, zda se geneticky upravení komáři spáří s původními komáry, kteří přenášejí Ziku, malárii nebo jiné nemoci přenášené komáry.
„Komáří populace se po několika měsících značného potlačení vrátila na úroveň blízkou před vypuštěním,“ uvádí studie zveřejněná v časopise Nature Reports. Průběh experimentu sledoval tým vědců z Yale University a několika vědeckých ústavů v Brazílii.
Zjistili, že po počátečním období, kdy se cílová populace komárů výrazně snížila, se populace komárů vrátila na úroveň před vypuštěním asi po 18 měsících.
Studie také zjistila, že někteří z komárů pravděpodobně vykazují „hybridní sílu“, což znamená, že křížení mezi přirozeným a geneticky upraveným komárem vytvořilo „robustnější populaci než populace před vypuštěním“, která může být odolnější vůči insekticidům.
Zkrátka namísto vyhubení byli „vytvořeni“ odolní „super komáři“. Brazilská studie Oxitec dospěla k závěru: „Není jasné, jak by to mohlo ovlivnit přenos nemocí nebo jiné snahy o kontrolu těchto nebezpečných vektorů.“ 
Stručně řečeno, genetické mutace byly nepředvídatelné. Další vědecká studie z roku 2020 ukazuje, že „sterilní“ hmyz se opět stává plodným, což způsobuje, že odolné populace GMO přetrvávají v životním prostředí. 
Studie, kterou zveřejnili vědci z Číny, Německa a USDA ve Spojených státech, ukazuje, že u laboratorních mušek se mohou objevit spontánní mutace, které vedou ke genetické rezistenci vůči zamýšlené vlastnosti. Jinými slovy vyvinou se z nich „super mouchy“ nebo „super komáři.“
Také to není tak, že by výskyt horečky dengue nebo ziky ve Florida Keys byl vážným problémem. Podle oficiální zprávy CDC se v roce 2020 v celých Spojených státech nevyskytl jediný případ ziky mezi původními obyvateli a pouze čtyři případy mezi zahraničními cestovateli. 
Pokud jde o mnohem mírnější a zřídka smrtelnou horečku dengue s příznaky podobnými chřipce, v roce 2020 bylo na Floridě Keyes asi 26 případů. Byla to první erupce po téměř deseti letech. 
Bylo podezřelé, že to bylo malé ohnisko horečky dengue v roce 2010, kterým Oxitec argumentoval pro vypuštění svého geneticky upraveného komára na Floridě. Také nová epidemie v roce 2020 podezřele přišla vhod pro Oxitec, aby vypustil geneticky upravené komáry na Floridě,
Oxitec, Gates a DARPA
Co dělá vypouštění geneticky upravených komárů na Floridě ještě podezřelejším, je fakt, že za projektem Oxitec stojí dvě vysoce kontroverzní organizace – Nadace Billa a Melindy Gatesových a Agentura pro pokročilé obranné výzkumné projekty Pentagonu (DARPA). 
Gates – nejen hlavní sponzor geneticky upravených „vakcín“ COVID-19 společností Pfizer a Moderna, ale také největší soukromý sponzor WHO – financuje výzkum GM již více než deset let. 
Gates si je dobře vědom škodlivého potenciálu technologie úpravy genů. Může být použit k výrobě biologických zbraní. V roce 2016 Gates prohlásil: „Příští epidemie by se mohla objevit na obrazovce počítače teroristy…“
V roce 2016 poskytla Gatesova nadace PR firmě Emerging Ag 1,6 milionu dolarů, aby zablokovala široké úsilí o moratorium podle Úmluvy OSN o biologické rozmanitosti (CBD) na technologii genového pohonu, dokud nebude prokázána jejich bezpečnost. 
Podle e-mailů, které získala skupina ETC, Emerging Ag najal více než 65 odborníků, včetně vysokého úředníka Gatesovy nadace, úředníka DARPA a vědců sponzorovaných DARPA. Byli úspěšní.
Entomologická válka?
DARPA pracuje na genetické modifikaci komárů již několik let. V rámci svého programu „Insect Allies“ DARPA pracuje na manipulaci s komárem Aedes Aegypti pomocí technologií CRISPR genové úpravy. 
Americké ministerstvo obrany investovalo nejméně 100 milionů dolarů do kontroverzní technologie „genového pohonu“, čímž se americká armáda stala jedním z předních poskytovatelů finančních prostředků a vývojářů technologie pro úpravu genů. 
„Genové pohony jsou výkonnou a nebezpečnou novou technologií a potenciální biologické zbraně by mohly mít katastrofální dopady na mír, potravinovou bezpečnost a životní prostředí, zvláště pokud by byly zneužity,“ řekl Jim Thomas, spoluředitel skupiny ETC Group, která se věnuje ochraně životního prostředí.“
Entomologická válka je forma biologické války, která využívá hmyz k přenosu nemocí. Pentagon takové entomologické testy údajně tajně prováděl v Gruzínské republice a Rusku pomocí výzkumu DARPA. Je geneticky upravený komár vyvinutý DARPA ve spolupráci s Gates Foundation a Oxitec programem skryté entomologické války?
Pentagon má v současné době vysoce zabezpečené biolaboratoře ve 25 zemích po celém světě, financované Agenturou pro snížení obranných hrozeb (DTRA) v rámci vojenského programu v hodnotě 2,1 miliardy dolarů – Cooperative Biological Engagement Program (CBEP). 
Nacházejí se v zemích bývalého Sovětského svazu, jako je Gruzie a Ukrajina, na Středním východě, v jihovýchodní Asii a Africe. 
V rámci projektu Surveillance Work on Acute Febrile Illness byly shromážděny různé druhy flebotomin a samice písečných mušek byly testovány, aby se určila jejich míra infekce. Třetí projekt, který také sbíral písečné mouchy, zkoumal vlastnosti jejich slinných žláz. To je výzkum zbraní.
Kontroverzní osoba, kterou si Bidenova administrativa vybrala jako prvního vědeckého poradce na vládní úrovni, Eric Lander, pochází z MIT-Harvard Broad Institute. 
Lander je specialista na genový pohon a technologie úpravy genů a hrál hlavní roli v chybném americkém projektu Human Genome Project. Toto není druh vědy, který bychom měli podporovat. 
Jde spíše o součást zjevně širší eugenické agendy a klíčovou roli opět hraje Bill Gates.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Proč Gates a Pentagon vypustili „geneticky modifikované“ (GMO) komáry na Florida Keys? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden