Zásoby zbraní ve Velké Británii jsou v důsledku vyzbrojování Ukrajiny nízké
RSS

Zásoby zbraní ve Velké Británii jsou v důsledku vyzbrojování Ukrajiny nízké


Spojené království (UK) má „nebezpečně nízké“ zásoby zbraní a munice v důsledku války na Ukrajině a nedostatečného úsilí země o jejich náhradu, tvrdí bývalý britský ministr obrany a generální tajemník NATO lord Robertson. (Foto: Flickr)









„Pokud si promluvíte s vysokými vojenskými představiteli, dokonce i s těmi, kteří jsou v současné době ve funkci, někteří budou zcela kategoricky tvrdit, že [Británii] nebezpečně dochází zásoby munice,“ prohlásil lord Robertson, který obhajoval výtku britského ministra obrany Bena Wallace „Nejsme Amazon“ poté, co ukrajinský prezident Zelenskyj vypracoval seznam všech zbraní, které chce od Spojeného království.




„Jsme připraveni bojovat“ s Ruskem, Moskva „prohraje“, říká šéf britského letectva

Lord Robertson dále vyjádřil své znepokojení nad tím, že Británie dodává Ukrajině munici mnohem rychleji, než ji nahrazuje, ve srovnání s Ruskem, které „ pracuje ve svých továrnách nepřetržitě, aby obnovilo, co může“ .



„Zdá se, že to neděláme stejným tempem, jakým zbraně odevzdáváme. Jsem znepokojen a armáda vskutku také. Mají vážné obavy, že neobnovováním zásob, které máme, možná poškozujeme vlastní obranu,“ dodává.




„Nejsem Amazon!“ Britský ministr se pustil do Zelenského

Spojené království není jediné, jehož muniční zásoby se rozpadají.



Bidenova administrativa přiznala, že posílá kontroverzní kazetové bomby na Ukrajinu, protože Spojeným státům a Západu docházejí zásoby.



Zdroj: thenationalpulse.com




Británie se musí připravit na tvrdší lockdowny, říká bývalý britský ministr

Článek Zásoby zbraní ve Velké Británii jsou v důsledku vyzbrojování Ukrajiny nízké se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden