Tak co to klima?
RSS

Tak co to klima?



JINDŘICH KULHAVÝ
Dle evropských médií byly poslední dny tropicky horké. V České republice byla teplejší sobota, ovšem ať jsme sledovali teploměry sebevíce, ke čtyřicítce se fakt nedostaly a i údajných 36°C není na červenec u nás nic tak neobvyklého. Loňské léto lze považovat za chladnější a první letošní půlrok u nás také. Neděla měla být dle médií původně tak vařící, že jsme neměli vycházet. No a kdo se šel koupat, možná nakonec i trochu vymrznul.
Jinde v Evropě údajně topí pod kotlem ještě více. Navrátivší se z Chorvatska či Itálie však o žádném obrovském horku nehovoří a ani moře se nijak nevaří, fatamorgánu vzniklou nad horkem rozpáleným povrchem nikdo nezahlédnul. Dle zpráv ze Španělska a Portugalska od lidí, kteří tam jsou, ani tam není nijak extrémní teplo vymykající se tamním každoročním standardům. Podobně francouzské Azurové pobřeží, tam hoří díky bouřícím se Afričanům spíše obchody. A to nehovoříme o loňsku, kdy bylo Středozemní moře místy mnohem chladnější, než bylo v letních měsících obvyklé. I přesto nám média a s nimi spolčení meteorologové ukazují horkem rudé mapy a bezostyšně tvrdí, že nám klima na planetě připravuje peklo. Pravdou je, že to vzniká kdesi v Bruselu a informace vypouštěné mezi lidi jsou manipulací.
Můžete oponovat množstvím požárů. Mustr si žháři mohli vzít například v Kalifornii, kde každoročně napáchají klimatohysterici při prosazování teorie o oteplování planety zakládáním ohňů obrovské škody. Byly natočeny drony roznášející oheň na velké plochy. Les sám hořet nezačne, zapálit ho musí člověk, technická závada či nebezpečné odpadky. Vznik požáru s lidským přičiněním může být úmyslný či nedopatřením. Argumentuje li někdo tím, že dříve lesy tak často nehořely, i tady je vysvětlení. Nezvládnutí kůrovce udělalo z mnoha míst suchá a náchylná k šíření požárů. Pole se kropí před dozráním herbicidem a obilí je suché na troud, přičemž to trvá déle než dříve. No a o každém ohni se nepsalo s takovou vehemencí jako nyní. Nakonec jsou tu ti žháři a aktivisté. Ti tu nebývali. Přilepují se k silnicím, blokují elektrárny, zapalují ohně. To není poslední generace, to jsou naivní a pomatení šmejdi. Nic víc.
Celá ta komedie, přepisování statistik, strašení a rudé teplotní mapy jsou jen věšením bulíků a snahou obhájit Green Deal v té nejhrubší podobě. Postřeh z cest po Evropě říká, že počet aut na silnicích neklesá. Pokud by se všechna měla vyměnit za elektromobily, v což věří jen idiot, energetická síť by byla na konci svých kapacit dříve, než by jich vyjela pětina. Nesmyslnost celého Green Dealu je dávno zjevná a jen zkorumpovaným a zblblým politikům a obchodníkům z odpustkami (povolenkami) by jeho zrušením utekly slíbené odměny. Už dávno víme, že nejde o ekologii, ale o snahu změnit naše životy k horšímu. Bláboly o CO2, uhlíkové stopě či přebytku dusíku díky chovům hospodářských zvířat jsou lží nepodloženou poznatky reálně uvažujících odborníků.
Douška nakonec. Při dotazování na ,,horka“ v Chorvatsku a Itálii jsme se dostali i na vysoké ceny právě v Chorvatsku. Nic takového se neděje, zvýšení je spíše kosmetickým zaokrouhlením po přijetí eura. Je léto, sezóna, tak nečekejme, že turisté nebudou zdrojem příjmů místních, ovšem to, co tvrdí naše média, je holý nesmysl. Spíše se zdá, že podnět byl dán ministrem zahraničí Lipavským, kterého chorvatská diplomacie doslova nemá ráda za vměšování se do vnitřních záležitostí Chorvatska týkajících se ,,výpomoci“ Ukrajině. Chorvaté moc aktivní v tomto směru na rozdíl od naší zmatené ,,ukrajinské“ vlády nejsou, což Lipavského dráždí a zcela nediplomaticky se k tomu má potřebu drze vyjadřovat. O tom, že je to pitomec, už má jasno více lidí, než jen naši ,,dezoláti“. Takže pokud hledáte původce lží o cenách v Chorvatsku, možná jsme ho našli.
Jindřich Kulhavý

The post Tak co to klima? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden