Pro koho je armáda?
RSS

Pro koho je armáda?



Poslední dobou v české společnosti zaznívala a stále zaznívají informace o konfliktu na východě a nutné modernizaci armády. Staré harampádí splnilo svůj účel a bylo zničeno na Ukrajině, tou neschopnou Ruskou armádo u co krade ledničky.

Současná vládnoucí garnitura tedy může využít tento konflikt pro uplatnění svých ideologických cílů, k zamaskování své neschopnosti (Putin je prostě větší prevít než Babiš (ale jen o malinkej kousek)), a zejména k poslání si lidově řečeno “malé domů”.
Jedna část vlády by zde chtěla americké vojáky , prý kvůli něčí bezpečnosti. A ta druhá část vlády by chtěla kupovat letadýlka jen za směšných 100 miliard. Celého toho fiaska se ujala naše emancipovaná a stárnoucí ministryně obrany, která si svůj mindrák z neplodnosti léčí na zelených uniformách.
Vždy když se řeší ve společnosti ožehavé téma vyrojí se v médiích a na internetech spousta vládních expertů. Experti na covid vakcíny, experti na ruskou propagandu, experti na válečné strategie, angličtina pro tyto „lidi“ má nádherný výraz “ glow nigger ”, aby korigovali veřejné mínění českých dezolátů nebo odklonili diskuzi na naprosto něco jiného či nepodstatného.
Já nejsem takový expert, jinak bych už taky dělal pro BIS. Vyvaruju se tedy porovnávání jestli letadýlko A bude v případě konfliktu šířit naši demokracii a myšlenky Václava Havla lépe a s větším úsměvem než letadýlko B za třetinovou cenu. Já bych si chtěl dnes položit jinou otázku – a to k čemu nám vlastně ty letadla jsou, a vůbec k čemu nám je armáda.
Naposledy kdy o armádě běžný český daňový nevolník slyšel bylo dva roky zpátky, kdy byli zelení mužíčci povolání do boje proti vnitřnímu nepříteli, který byl v každým z nás, ať už jste liberální umělec z Prahy, nebo zkurvený dezolát v moravské vesnice tohoto nepřítele jsme schovávali v našich srdcích všichni, bez rozdílu. Armáda byla tedy pověřená k rozvážkám šmakulády do nemonic, očkovacích center a koordinaci karantény, aby si výdobytky moderní vědy mohli užít v každém zapadákově nejen ti vyvolení v Prahe a Brně. Určitě velmi záslužná práce ale jsem si naprosto jistý že ve výsledku to bylo zcela zbytečné.
O armádě dále slyšíme v momentě, kdy se naši zaoceánští bratři rozhodnou šířit ve světě západní hodnoty v některé z mnoha muslimských zemích. Následně český Pepík při udržování onoho světového míru je odpálen . Je sice hezké, že za naši demokracii se bojuje i v zemích jako je Afghánistám, nicméně jsem si nevšiml že by kvůli tomu u nás doma zlevnily rohlíky, automobily, nebo byty, ale jsem si jistý že alespoň jeden náš politik byl poplácán po zádech respektovaným americkým generálem se slovy, že zabití hrdinně chránili v dálném Afghánistánu západní demokracii.
Tento měsíc byl vydán apokalyptický článek o stárnoucí populaci armády. Dále článek zmiňuje, že z armády odešlo více lidí, než se plánovalo. To je velmi divné, jelikož od politiků slyšíme že Rusko i přes gigantické ztráty a neschopnost na ukrajině si dělá zálusk na celou východní Evropu (putler je prostě záporák jak z bondovky). Hloupý dezolát v civilu, jako jsem já, si to musí vyložit tak, že jediný kdo chce bojovat s Ruskem jsou čeští politici a válečníci na twitteru, samotná armáda však překvapivě nikoliv. Vojáci se do armády ženou asi jen kvůli tomu aby po 25 letech měli své výslužné a mezitím pěkně zdarma cestovali . Samozřejmě armádě přeji, ať s náborovým příspěvkem až 250 000 kč sežene jen ty nejvhodnější uchazeče.
Co je vlastně hlavním důvodem armády? Většina lidí si představí obranu hranic, nebo pomoc při přírodních katastrofách. Zde věřím že hasičský sbor zvládne katastrofy řešit stejně, ne-li lépe než k tomuto úkolu nevycvičená armáda. A pokud jde o obranu hranic, tak jedna skupina lidí si představí obranu před agresorem ve formě jiného státu (v tomto roce to je Rusko), druhá skupina obranu před novo-evropany. Do obrany proti Rusku se současní vojáci očividně moc nehrnou, a obrana proti novo-evropanům se jednoduše konat nemůže , ty sem přijdou solidárně povinně, následné průsery nebude, a ani nemůže, řešit armáda, ale policie.
Pokud se zbavíme armády tak jediná změna nastane pro naše vládce, kterým ubude jedna trafika, do které si chodili nakupovat pro občany velmi potřebné věci jako jeden kulomet za 1 milion nebo letadýlka za 40 miliard a byrokracie za dalších 60 .
Pravda je ta, že v případě obsazení cizími vojsky se situace pro plebs změní jen málo. Elity utečou, jsou popraveny, ale nejčastěji jen převlečou kabát . Plebs budou dál držet hubu a platit daně, které můžou být jen nižší nebo vyšší.
Pokud nás obsadí Německo ( zase ) budeme mít konečně dálnice.
Pokud nás obsadí Polsko ( zase ) budeme mít nižší daně
Pokud nás obsadí Rusko ( zase ) budeme mít benzín skoro zadarmo.
 

16.07.2023 Weaponized Autism


Nejčtenější za týden