Rusko zahájilo druhou noc „pekelný“ útok na ukrajinskou Oděsu
RSS

Rusko zahájilo druhou noc „pekelný“ útok na ukrajinskou Oděsu


Ukrajinské systémy protivzdušné obrany v Oděské oblasti a hlavním městě Kyjevě údajně odrazily ruské útoky dronů a raket. (Foto: Flickr)









Rusko zahájilo druhou noc leteckých útoků na ukrajinské přístavní město Oděsa i nálety na hlavní město Kyjev, uvedli ukrajinští představitelé, přičemž se objevily také zprávy o útocích na Ruskem anektovaném Krymském poloostrově.



Gubernátor Oděské oblasti Oleh Kiper ve středu brzy ráno na sociálních sítích uvedl, že systémy protivzdušné obrany se zapojily do odrážení toho, co bylo popsáno jako „masivní “ ruský letecký útok, a vyzval obyvatele, aby zůstali v krytech.




Čína a Rusko pořádají rozsáhlé námořní cvičení

Útok byl „velmi silný, skutečně masivní“ , uvedl ve středu v hlasové zprávě na svém kanálu Telegram mluvčí oděské vojenské správy Serhij Bratčuk.



„Byla to pekelná noc,“ dodal s tím, že podrobnosti o škodách a obětech budou zveřejněny později.



Video zveřejněné na sociálních sítích, které údajně ukazuje následky ruského leteckého útoku na Oděsu, ukazuje několikapatrový bytový dům s několika vyhozenými okny a střepy skla na ulici.




Putin odmítl žádost JAR o neúčast na summitu BRICS kvůli zatykači ICC

Systémy protivzdušné obrany se rovněž zapojily do odrážení ruského leteckého útoku na Kyjev, uvedla vojenská správa hlavního města v aplikaci pro zasílání zpráv Telegram. Podle agentury Reuters jeden ze svědků uvedl, že slyšel výbuchy a stoupající kouř v blízkosti Kyjeva.



Ukrajinské internetové zpravodajství uvedlo, že šéf kyjevské městské vojenské správy Serhij Popko řekl, že všechny ruské drony, které zaútočily na hlavní město, byly sestřeleny.



„Těžká noc leteckých útoků pro celou Ukrajinu… Oděsa obzvlášť. Ale nepřítel nezapomněl ani na Kyjev,“ citoval Popka Telegram.



Ruský útok bezpilotními letouny Šahed íránské výroby přišel „vniveč“ , byl citován a dodal, že zatím nebyly hlášeny žádné oběti ani škody na infrastruktuře.



Zdroj: aljazeera.com




Rusové shromáždili u Lymansko-kupjanské oblasti 100 tisíc vojáků

Článek Rusko zahájilo druhou noc „pekelný“ útok na ukrajinskou Oděsu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden