Čermák dostal 5,5 roku … a co Lang nebo Řeporyjec?
RSS

Čermák dostal 5,5 roku … a co Lang nebo Řeporyjec?



MONIKA HRABÁKOVÁ
Vít Rakušan v reakci na odsouzení Čermáka řekl, že naše společnost takové chování nebude tolerovat a to nezávisle na tom, kdo se jej bude dopouštět . Snažil se tak pochválit naši údajně spravedlivou a nezávislou justici.
Čermák byl včera odsouzen na 5,5 roků do vězení za to, že vyhrožoval násilím vůči politikům, toužil po podpálení Senátu … ve výčtu jeho činů bychom jistě našli další libůstky.
I tak si myslím, že trest pro Čermáka je příliš vysoký.  5,5 roku za to, že řekne, že by politiky naházel do Vltavy, se mi zdá přemrštěné i na naše české končiny.
Říkat to samozřejmě neměl; vy, kdo mě znáte, víte, že nesnáším volání po násilí, čtvrté pražské defenestraci a lynči politiků. Násilí v mém pohledu není v pořádku v jakékoli formě, do civilizované společnosti zkrátka nepatří.
I kdyby Čermák dostal jen půl roku, může si za to sám svou prostořekostí, neschopností vidět důsledky svých činů a možná i svou agresivní náturou.
Tweet, který zveřejnil ministr vnitra, je ukázkovým příkladem toho, jak moc mimo realitu Rakušan žije. Chválí soud za jeho rozsudek a jedním dechem dodává, že my takové chování tolerovat nebudem, ať už se jej dopustí kdokoli.
Výborně, pane ministře. Konečně z vás vypadlo něco rozumného.

S napětím poskakuju na židli a čekám, až bude souzeno Řeporyjské prase pro svoje výroky plné nenávisti , až bude odsouzen za volání po útočné válce a ne-li genocidě.
S tichým očekáváním čekám okamžité uvěznění pana Martina Langa, který veřejně vyzýval k vraždě Miloše Zemana, který by se podle něj měl “podříznout”. A nejen to. Měla by se mu prý “uříznout hlava a sračky, co zbydou, pálit”.
S vypětím čekám, že bude odsouzen primář nemocnice, který napsal, že by měl někdo Okamurovi přidat do pití cyankáli.

Protože pokud se tak po slovech ministra vnitra Víta Rakušana nestane, vaše slova o nezávislé a spravedlivé justici jsou … ano, jsou to opravdu jenom prázdná, nicneříkající slova.
 
Monika Hrabáková

The post Čermák dostal 5,5 roku … a co Lang nebo Řeporyjec? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden