Média jako zbraně hromadného ničení
RSS

Média jako zbraně hromadného ničení




DITA KOSOVÁ
Média jsou mocné zbraně. „Kdo ovládá média, ovládá mysl,“ říká Jim Morrison, lídr skupiny The Doors. A který z mocichtivých psychopatů by si nepřál vlézt lidem až do hlavy, řídit jejich myšlenky, a tím vládnout světu?

Dříve nebylo tak složité lidem vládnout. Lidé byli většinou nevzdělaní, celý život těžce pracovali a neměli čas na nějaké hloubání. Poslouchali vrchnost a pana faráře v kostele, nedělalo jim problém podřídit se autoritám. Se zvýšením životní úrovně a snadným přístupem ke vzdělání většiny obyvatel, tedy alespoň v takzvaně civilizovaných částech světa, ovšem přichází problém. Jak vládnout takovému množství lidí, kteří si přejí mít svůj vlastní názor?



Moderní technologie a globalizace umožňují malé skupině lidí ovládat téměř celý svět. Jak se lidstvo vyvíjí, vyvíjejí se i totality. A jednou z nepokročilejších forem totality je mediokracie. Západní svět nám nabízí „chléb a hry“ v takovém množství, abychom se téměř ujedli a ubavili k smrti. V takovém stavu se opravdu špatně přemýšlí. Navíc jsme od rána do večera bombardováni tolika protichůdnými informacemi, že se v nich snadno utopíme. Systém však nabízí řešení: „Zapněte si televizi, v klidu se usaďte na pohovky ve svých obývacích pokojích, přineste si popcorn a dobře se bavte. My vám poradíme, co je správné a co je špatné. Z pohodlí vašeho domova vám dokonce vybereme prezidenta přesně podle vašich představ, které jsme vám též dopředu nedesignovali.“ Takto přímo k nám ovšem systém nehovoří. Nejsofistikovanější totality se v nás snaží vyvolat dojem, že o něčem rozhodujeme sami. Je to hra na svobodu a demokracii, které se navíc honosně říká demokracie liberální.
Takto funguje mediokracie, a pokud se vám pořád ještě zdá, že žijete ve svobodné společnosti, kde žádná cenzura neexistuje, protože my jsme přece součástí vyspělé západní demokracie, potom pravděpodobně dosud nepřišla dostatečně silná rána, která by vás probudila z hluboké hypnózy.
Rána, která probudila mne, přišla na jaře roku 2020. Svobodu jsem do té doby považovala za samozřejmost. To, že mohu chodit do přírody, cestovat, setkávat se s přáteli, svobodně dýchat, svobodně říkat to, co si myslím, rozhodovat sama o sobě a o svém zdraví…
To vše se na jaře tohoto roku téměř ze dne na den změnilo. Po vystřízlivění z počátečního šoku jsem si musela položit otázku: Kdo jsou tito lidé, kteří mohou rozhodovat o mém životě?
Trvalo to dva roky! Roušky, respirátory, rozestupy, nekonečné testování, uzavřené školy, uzavřené okresy, zákaz nočního vycházení, mnoho mediálního strašení a nakonec brutální očkovací kampaň. „Toto je pandemie neočkovaných!“ prohlásil jeden bývalý ministr, který dávno skončil na smetišti dějin. Skupina lidí s určitým postojem byla téměř zbavena lidských práv. Později soudy zrušily řadu nezákonných opatření, bohužel příliš pozdě na to, aby zabránily pošlapávání lidských práv a omezování osobní svobody. Ve jménu kolektivního dobra bylo napácháno mnoho bezpráví, které už nikdo neodčiní.
A v této době sehrála právě média klíčovou roli. V médiích směli vystupovat pouze ti odborníci, kteří měli ten „správný“ názor, ostatní byli označeni za dezinformátory. Lidé byli médii natolik vyděšeni, že si přestali klást otázky, například zda roušky skutečně fungují nebo zda jsou nové experimentální vakcíny bezpečné. Mnohým z nás nepřipadalo zvláštní ani to, že o některých věcech je zakázáno i pochybovat. Pochybovat můžeme téměř o všem, dokonce i o Bohu, ale o vakcínách, o kterých jsme v té době nevěděli téměř nic, se pochybovat nesmělo. Vakcíny se staly více než Bohem!
Nedávno zakladatel jedné z největších sociálních sítí – Facebook a šéf společnosti Meta, Mark Zuckerberg, přiznal, že cenzuroval některé názory týkající se pandemie COVID-19, které se později ukázaly být pravdivými. Již v roce 2021 se hovoří o tom, že Facebook odstranil okolo 18 milionů příspěvků obsahujících údajné dezinformace. (Dostupné z: https://echo24.cz/a/HWJWa/zpravy-svet-zuckerberg-priznat-cenzura-pravdy-behem-koronavirus ). Čekala bych, že po tomto přiznání všichni konečně prozřou a začnou se domáhat spravedlnosti. Nicméně nestalo se vůbec nic! Covidové téma je pasé, nikoho už nezajímá, lidé raději zapomněli. Přicházejí nová témata, cenzura však zůstává.
V roce 2022 dějství covidové plynule přechází v dějství válečné, nicméně absurdní drama pokračuje. Akční hrdinové ve směšných maskách se zobáky, kteří nás chránili před covidem, odcházejí, a místo nich přicházejí váleční štváči. V médiích je opět povolen pouze jeden jediný názor, ostatní nejsou tolerovány. Ze slova mír se stává pejorativum a ti, kteří hledají mírové řešení konfliktu, jsou označováni jako „chcimírové“. Další absurdita, kterou lidé přijímají s pozoruhodnou samozřejmostí. Rozum nad tím zůstává stát…
Můžeme si jen domýšlet, komu tyto podivné hry slouží a kdo je tvůrcem absurdního dramatu, jehož jsme součástí. Jedno je však jisté, vše zlé je pro něco dobré, především jsme získali cennou zkušenost. Tato nelehká doba covidová a později válečná vyplavila mnoho špíny, ale též vygenerovala ty nejlepší lidské vlastnosti, jako je odvaha, smysl pro svobodu a spravedlnost. Vystoupilo mnoho statečných lidí, lékařů, právníků a dalších významných osobností české inteligence, kteří vydrželi obrovský tlak ze strany mainstreamu a dokázali si zachovat svou tvář. A v neposlední řadě se zde zformovala celá síť nezávislých médií, která nahradila nefunkční zkorumpovaná a propagandistická mainstreamová média.
Mainstreamovým médiím bych vzkázala toto: Vážení, selhali jste na plné čáře. Za poslední tři roky jste se proměnili doslova ve zbraně hromadného ničení. Lžete, strašíte, rozeštváváte lidi, manipulujete… Prosím, vraťte se k původní funkci médií, a tou je objektivní zpravodajství. Nepodsouvejte nám vaše názory, a už vůbec ne názory vlády, neboť média pracují pro vládu jen v totalitních společnostech!
J. A. Komenský říká: „Nevěřte všemu, co se vám k věření předkládá: Zkoumejte vše a přesvědčujte se o všem sami!“ Média a ti, kteří je řídí, nás mohou ovládat jen natolik, nakolik jim to dovolíme. Pojďme konečně dospět a převzít zodpovědnost za své životy!
 
blogosvet.cz

The post Média jako zbraně hromadného ničení first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden