Film o konspirační teorii utržil v USA 91 milionů dolarů
RSS

Film o konspirační teorii utržil v USA 91 milionů dolarů


G. SITAŘ
Film Sound of Freedom vypráví temný příběh o obchodu s dětmi a jejich sexuálním zneužívání. Film podle médií podporuje konspirační teorie, ale lidé si to asi nemyslí. Své důvody mají.



Film Sound of Freedom je postaven na skutečné události. Agent Tim Ballard, jehož úkolem bylo zatýkat pedofily, opustil svoje povolání, aby v Kolumbijské džungli na vlastní pěst zachránil z rukou překupníků sexuálně zneužívané děti.
Scénář k filmu vznikl v roce 2015 a natočen byl v roce 2018. Producenti uzavřeli distribuční dohody s firmou 20th Century Fox, kterou následně koupila společnost Disney. Ta dala film k ledu. Producenti se několik let snažili znovu získat práva k filmu, což se jim podařilo v březnu tohoto roku a společnost Angel Studios pustila film 4. července do distribuce.
K dnešnímu dni je film Sound of Freedom za měsíc červenec na druhém místě podle tržeb v amerických kinech. První je Indiana Jones, který utržil 123 milionů dolarů, druhý Sound of Freedom s 91 miliony. Nicméně při přepočtu na jeden kinosál je na prvním místě Sound of Freedom.
Vzhledem k relativně nízkým výrobním nákladům už teď vydělává svým investorům desítky milionů dolarů. Na rozdíl od Indiana Jonese, který bude pravděpodobně prodělečný.
Konspirační teorie
Řada médií hlavního proudu film odsoudila jako propagaci konspirační teorie QAnon. (Pozn. autora: Podle teorie QAnon je v USA rozšířené sexuální zneužívání dětí mocnými lidmi z politiky a Hollywoodu.)
Například Guardian uvedl: „Napínavý film hlásící se ke QAnon uhranul Ameriku. Jim Caviezel hraje hrdinu, který zastaví obchod s dětmi v paranoidním novém filmu.”
Nebo Bloomberg: „Film, který vypráví o agentech bojujících proti sexuálnímu zneužívání dětí, vzala za své extrémní pravice a křesťané. Film je kontroverzní, protože herec Jim Caviezel a Tim Ballard, kterého představuje, mají vazby na konspirační teorii QAnon.”
Mají američtí občané nějaký důvod si myslet, že sexuální zneužívání nezletilých je problém?
Případ Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein byl bohatý obchodník, který vozil tryskáčem přezdívaným Lolita Express mocné tohoto světa na svůj soukromý ostrov, aby si užili s nezletilými děvčaty. Po zatčení spáchal v roce 2019 sebevraždu ve vězení.
Den před jeho smrtí zrušilo vedení věznice zvýšenou ostrahu jeho cely. Spoluvězeň z jeho cely byl přesunut jinam. Bezpečnostní kamery měly v den smrti poruchu. Po nalezení mrtvého těla Jeffrey Epsteina nebyla pořízena žádná fotodokumentace.
FBI, která dělala prohlídky v jeho domě v New Yorku, nalezla CD disky, na kterých byla napsána jména dívek a mužů, a velké množství obscénních fotografií nezletilých dívek. FBI důkazy nechala na místě, protože neměla povolení je zabavit. Když se pro ně vrátila, už tam nebyly.
Pomocnice Jeffrey Epsteina, žena jménem Ghislaine Maxwell, skončila ve vězení, ve kterém je dodnes. Žádný z návštěvníků ostrova rozkoše nebyl nikdy obviněn. Více o kauze zde včetně kompletních zdrojů.
Instagram podporuje pedofily
Wall Street Journal zveřejnil v červnu rozsáhlý článek o pedofilním obsahu v aplikaci Instagram, kterou vlastní společnost Facebook. Aplikace nejenže neblokuje dětskou pornografii nebo účty, které ji nabízejí, ale dokonce za pomoci algoritmu vědomě napomáhá jejímu šíření. Více zde včetně kompletních zdrojů.
Veřejné slyšení v americkém Senátu
Za Bidenovy administrativy přišlo do Spojených států ilegálně více než 300 tisíc nezletilých osob bez doprovodu rodičů. FBI nemá žádné informace o osudu 85 tisíc dětí. Neví, kde jsou. Podle senátora jsou nuceny k otrocké práci a jsou zneužívány. Více viz zdroj na konci článku.
Moderní forma otroctví
Tara Lee Rodas pracuje ve státní správě v sociálním odboru. Během svědectví na půdě Kongresu uvedla, že děti, které přijdou do USA nelegálně bez doprovodu rodičů, dává americká vláda do opatrovnictví takzvaným sponzorům. Podle jejích informací je řada sponzorů, kteří od vlády dostávají děti do péče, členy organizovaných kriminálních skupin, které s dětmi dále obchodují. „Nenabízíme dětem americký sen, ale moderní formu otroctví.”
Tisková konference floridské policie
Varování: Explicitní text.
Šerif Grady Judd na tiskové konferenci uvedl, že policie zadržela skupinu pedofilů, mezi kterými byl zaměstnanec restaurace v komplexu Disney. Policie u něj nalezla velké množství fotografií a video obsahu s tématem sexuálního zneužívání dětí. Věk dětí se pohyboval mezi několika měsíci až osmi lety.
Materiály obsahovaly fotografie batolat, kterým byly svázány ruce před tím, než byly sexuálně zneužity. Nebo videa zobrazující sexuální zneužití šestiměsíčního dítěte dospělou osobou.
Pozn. autora: Normální reakce normálního člověka na film Sound of Freedom je něco ve smyslu, že jestli je na tom jenom trochu pravdy, ať se to zatraceně rychle prošetří.




G. Sitař

The post Film o konspirační teorii utržil v USA 91 milionů dolarů first appeared on .


Nejčtenější za týden