Generální ředitel společnosti Worldcoin: Globální digitální měna vázaná na globální digitální ID bude brzy vyžadována
RSS

Generální ředitel společnosti Worldcoin: Globální digitální měna vázaná na globální digitální ID bude brzy vyžadována


Všímáte si jak poslední dobou mainstream nebývale obhajuje platby kartou? Náhlé útoky na hotovostní platby neprobíhají jen u nás. Jde o koordinovaný proces a jsou viditelné i na mainstreamu v jiných zemích.
Zatímco u nás si k tomu zvolili různé malé podniky, restaurace či stánkaře, jimž se akceptace karet příliš nevyplatí, jinde zdůvodňují nutnost vzdání se hotovosti bojem proti korupci či organizovanému zločinu.
Ve skutečnosti však jde o to, aby se lidé odnaučili používat hotovost a jednodušeji pak přešli od karet k platbám CBDC. Ta již bude propojená s ID každého jedince.
Připomínám také, že digitální měna je programovatelná, takže může být omezeno co si za ni lze nakoupit, ale také má předem určené datum expirace, což vás může donutit utrácet a nedovolí vám šetřit.
Na ID se také jednoduše napojují sociální kredity (v několika evropských zemích se již více než rok testují různé způsoby měření uhlíkové stopy) a v případě neposlušnosti můžete být od svých prostředků odříznuti.
Napojení ID (digitální identita) na CBDC a sociální kredity udělá z každého obyvatele této planety poslušného otroka systému, byť by byl tento systém sebezvrácenější…
Generální ředitel společnosti Worldcoin varoval, že pro občany po celém světě bude zaveden globální systém digitální identifikace, ať se jim to líbí nebo ne.
Worldcoin vyvinul systém, který  prezentuje  jako „největší světovou veřejnou síť pro identitu a finance“.
Společnost v podstatě vytvořila databázi, která propojuje digitální hotovost nebo digitální měny centrálních bank (CBDC) se systémem digitální identity.




Společnost vytvořila vlastní formu digitálních peněz nazvanou Worldcoin token (WLD).




S WLD je spojen další z produktů Worldcoinu – World ID.
World ID je systém digitální identity, který shromažďuje biometrické údaje jednotlivců a uchovává je v databázi, která je propojena s transakcemi WLD.
WLD a World ID jsou propojeny a přístupné prostřednictvím aplikace World App.
Až bude vše na místě a už to nebude „dobrovolné“, budou tyto technologie použity k vytvoření a prosazení 15minutových měst, říká europoslankyně Christine Andersonová.
World App je „aplikace, která umožňuje platby, nákupy a převody po celém světě pomocí digitálních aktiv a tradičních měn,“ podle Worldcoin.
Lidé, kteří se dobrovolně vzdají svých biometrických údajů, obdrží „malé částky“ v žetonech Worldcoinu výměnou za registraci do systému World ID.




Worldcoin spoluzaložil Sam Altman, šéf společnosti Open AI, která stojí za chatbotem ChapGPT poháněným umělou inteligencí.




Podle vedoucích pracovníků společnosti Worldcoin, bude World ID, nebo „něco podobného“, brzy povinné pro každého, kdo se chce podílet na každodenních funkcích společnosti.




World ID používá skenery duhovky, které vyžadují, aby osoba nechala naskenovat oční bulvy, aby prokázala svou totožnost.




A zatímco tato myšlenka může pro některé z nás znít jako dystopická noční můra, lidé v několika jihoevropských zemích, zejména ve Španělsku a Portugalsku, kde se již rozbíhá testování Worldcoinu, se již nemohou dočkat, až rozdají své biometrické údaje jako důkaz totožnosti a právo používat systém přenosu kryptoměn.
Proces registrace zahrnuje naskenování oční duhovky systémem Orb společnosti Worldcoin.




Za poslední rok se ve Španělsku údajně zaregistrovalo již více než 150 000 účastníků. To je 20 000 nových registrací denně. Portugalsko má již 120 000 zaregistrovaných.




Již existují plány na instalaci řady skenerů Orb v Barceloně a další města budou následovat.
Před třemi lety, v červenci 2020, webová stránka  Emerging Europe  informovala o trendu snímání duhovky jako platebního systému budoucnosti. Nyní je budoucnost tady a Worldcoin není jediným outfitem, který v tomto prostoru hraje. Zapojena je mimo jiné i polská firma  PayEye .




Kdo vlastní Worldcoin, ptáte se? Worldcoin je decentralizovaný open source protokol podporovaný globální komunitou vývojářů, ekonomů a technologů, kteří se zavázali rozšířit účast a přístup ke globální digitální ekonomice.

Má se stát veřejnou sítí, kterou budou vlastnit všichni.






Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Generální ředitel společnosti Worldcoin: Globální digitální měna vázaná na globální digitální ID bude brzy vyžadována se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden