Čtyřhvězdičkový generál ve výslužbě McChrystal naznačuje, že bombový útok na plynovod Nord Stream byl spáchán Spojenými státy (video)
RSS

Čtyřhvězdičkový generál ve výslužbě McChrystal naznačuje, že bombový útok na plynovod Nord Stream byl spáchán Spojenými státy (video)


Asi jen málokdo pochybuje o tom, že USA jsou přinejmenším spoluzodpovědné za zničený plynovod. Ať už útok spáchal kdokoli, režie CIA je více než pravděpodobná.
O tom, že USA jsou hlavním pachatelem, je na základě zpráv od zasvěceného informátora přesvědčen i novinář Seymour Hersh, který o podílu Bidenovy administrativy na sabotáži ani v nejmenším nepochybuje, neboť svůj zdroj informací považuje za důvěryhodný.
Nyní se objevila další výpověď, která tuto verzi potvrzuje.
McChrystal, který byl odvolán ze svého velení Barackem Obamou po kritických komentářích o jeho administrativě, učinil výbušné komentáře naznačující, že Spojené státy stojí za bombardováním plynovodu Nord Stream, v tajně nahraném rozhovoru získaném  společností Valuetainment Media .
Vyznamenaný generál, známý pro své velení Společnému velitelství zvláštních operací (JSOC) v polovině roku 2000 a později pro svou roli velitele Mezinárodních bezpečnostních podpůrných sil (ISAF) v Afghánistánu, vyjádřil tyto spekulace během zdánlivě improvizovaného rozhovoru, který byl tajně zaznamenán a následně unikl na veřejnost.
Klip začíná McChrystalovou diskusí o Rusku a jeho vedení.
„Neexistuje očividně lepší řešení pro Rusko. Myslím, že Putin by měl jít, ale není tu nikdo, o kom vím, že by stál na křídlech,“ řekl generál.
V krátkém rozhovoru je slyšet muže, který se ptá McChrystala na jeho názor na bombardování plynovodu Nord Stream, ke kterému došlo v loňském roce.
McChrystalova odpověď naznačovala, že on a jeho syn, který pracoval v Obranné zpravodajské agentuře (DIA), nevěřili, že jsou za to zodpovědní Rusové nebo Ukrajinci, jak mnozí původně předpokládali.
Místo toho naznačil, že bombardování mohlo být v zájmu globálních producentů zemního plynu – mezi nimi jsou hlavní Spojené státy.




„Můj syn je vedoucím energetického týmu v DIA,“ řekl McChrystal.




„Nemyslel si, že to udělali Rusové… Nemyslel si, že to udělali ani Ukrajinci,“ dodal.
„Existují lidé, kteří z toho měli prospěch, a to byli lidé, kteří prodávají zemní plyn po celém světě,“ řekl McChrystal.
Pak vypustil bombu, která naznačuje potenciální roli USA v útoku.
„Takže pokud to opravdu chcete vědět, Spojené státy na této dohodě vydělaly více peněz než kdokoli jiný. Ale to jen proto, že jsme byli obrovskými příjemci a změnili jsme naši politiku. Začali jsme dodávat zkapalněný zemní plyn do zámoří, víte,“ řekl.

 
Umíte-li anglicky, můžete si poslechnout také tuto diskuzi, ve které se prohlášení generála rozebírá:
































Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Čtyřhvězdičkový generál ve výslužbě McChrystal naznačuje, že bombový útok na plynovod Nord Stream byl spáchán Spojenými státy (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden