Na tohle vláda peníze má, ale na potřebné české občany ne
RSS

Na tohle vláda peníze má, ale na potřebné české občany ne




RADIM FIALA
Spolek Prague Pride, který každoročně pořádá stejnojmenný homosexualistický festival Prague Pride, ročně inkasuje miliony korun a zdaleka nejde jen o prostředky na srpnovou týdenní akci v Praze. Rozpočet mu plní ministerstva školství, práce a sociálních věcí, zdravotnictví a další státní organizace. Jen za minulé tři roky získal spolek skoro 50 milionů korun, informovaly ParlamentníListy.cz. Tak vidíte. Na tohle vláda peníze má, ale na potřebné české občany ne. Nevím, protč by peníze občanů měly jít na podporu exhibicionismu. Ukazuje se, že Fialova vláda je vládou neomarxistů. Podporuje i genderistickou Istanbulskou úmluvu.

Nejvíce kritiky na tehdejší vedení Prahy v čele se Zdeňkem Hřibem směřovalo v roce 2021, kdy zastupitelstvo spolku přikleplo 650 tisíc korun i přesto, že v době covidové epidemie se průvod nekonal. Hřib to hájil tím, že prý nejde o průvod, ale o „edukační program“.
Prague Pride na svůj letošní festival získal z magistrátní pokladny „pouhých“ 700 000 korun. V minulosti, kdy Prahu řídilo pirátské vedení, to býval i milion ročně. Za posledních šest let získal zapsaný spolek Prague Pride z kapes Pražanů zhruba 4,5 milionu korun.
Jak sami organizátoři uvádějí na svém webu, každoroční festival vedle magistrátu hlavního města podporuje také městská část Praha 1, nadace Open Society Fund založená globalistickým finančníkem Georgem Sorosem. A Česko-německý fond budoucnosti, který přitom na svých oficiálních stránkách uvádí, že podmínkou získání dotace je projekt sbližující Čechy a Němce.
Přímá finanční podpora, která spolku Prague Pride směřuje, je násobně vyšší než vyšší stovky tisíc určené na jejich srpnovou akci v ulicích Prahy. Podíváme-li se na rok 2021, ze kterého je zveřejněna poslední výroční zpráva, tak pouze v tomto jediném roce spolek inkasoval více než 15 milionů korun. Dotace a granty tvořily přes polovinu této částky, konkrétně 8.356.272,40 Kč.
Za rok 2020, přestože byla naplno rozjetá covidová pandemie, získal spolek téměř 14 milionů korun. Z toho dotace byly 9.257.069,50 Kč, přičemž zhruba dvěma miliony přispěly například Spojené státy americké prostřednictvím své pražské ambasády. Roční výnosy za rok 2019 činily přes 17 milionů korun.
V loňském roce podepsali lidé ze spolku Prague Pride partnerskou smlouvu s Národním ústavem duševního zdraví (NÚDZ), jejíž hodnota činila 377.160 Kč.
Připomeňme, že NÚDZ je státní příspěvkovou organizací v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví, které řídí Vlastimil Válek z TOP 09.
Vysoké sumy získávají LGBT aktivisté z rozpočtu Domu zahraniční spolupráce, což je příspěvková organizace ministerstva školství. Za uplynulé dva roky (2022 a 2021) doteklo na účty Prague Pride z tohoto zdroje celkem 139,428 eur, což je v přepočtu dle aktuálního kurzu 3.342.906 Kč.
Několik statisícových „příspěvků“ získává spolek Prague Pride též přímo od některých ministerstev nebo státních podniků a dalších organizací. V minulých dvou až třech letech šlo o dvakrát 100 tisíc korun z Ministerstva práce a sociálních věcí, stejná částka z agentury CzechTourism.
Zajímavý je kontrakt státního podniku Česká pošta s Prague Pride na sumu 100 tisíc s tím, že veřejný registr smluv v předmětu smlouvy uvádí pouze „poradenství“. To jim PP radili, jak přivést Českou poštu na buben? Nechápu.
Je třeba připomenout, že v roce 2021 řídil Českou poštu Roman Knap, který na postu generálního ředitele skončil letos v únoru. Ten se proslavil právě tím, když Česká pošta jako státní podnik pod jeho vedením oficiálně podpořila konání festivalu Prague Pride v roce 2021 a dokonce nechala vyrobit krabice pro přepravu poštovních balíků s vyobrazením duhové vlajky. Ve veřejnosti to vyvolalo ostrou kritiku a Knap to tenkrát komentoval slovy, že je z podpory LGBT naprosto nadšený a hrdý jako ještě nikdy před tím. Připomenu, že Roman Knap si v roce 2022 v České poště vydělal 4,3 milionu korun hrubého, k tomu 1,2 milionu na odměnách.
Na tohle vláda peníze má, ale na potřebné české občany ne…
 
FB

The post Na tohle vláda peníze má, ale na potřebné české občany ne first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden