Policista, který klečel na Georgi Floydovi, se odvolává k Nejvyššímu soudu USA
RSS

Policista, který klečel na Georgi Floydovi, se odvolává k Nejvyššímu soudu USA


Za smrt zdrogovaného zločince, která podle důkazů ani nebyla zapříčiněna oním zakleknutím, dostal policista mnohem větší trest, než jaký mnohdy dostane sériový vrah nebo jakýkoli jiný policista, který zastřelí člověka.
Ostatně, jen asi dva roky předtím, než zemřel kriminálník Floyd, zastřelil černý policista bílou – zcela nevinnou – ženu a ve vězení si pobyl jen velmi krátce.
Podobných příkladů bychom našli víc, což jen jasně potvrzuje, že celý soud s policistou, který klečel na Floydovi, byl velmi silně zpolitizovaný.
Bývalý policista v Minneapolisu Derek Chauvin, který byl odsouzen za vraždu druhého stupně při zabití George Floyda, požádá Nejvyšší soud USA, aby přezkoumal jeho rozsudek poté, co Nejvyšší soud státu Minnesota odmítl projednat jeho odvolání.
Nejméně čtyři z devíti soudců musí hlasovat pro vyhovění návrhu, aby se návrh dostal do fáze ústního projednávání. Očekává se, že USSC vydá příkazy v probíhajících případech 24. července, 21. srpna a 8. září, což znamená, že soud by mohl jednat o Chauvinově novém případu v jednom z těchto termínů – nebo by mohl počkat, až začne nový termín v říjnu.
Chauvinova žádost byla zamítnuta státním nejvyšším soudem 18. července  jednovětým příkazem bez vysvětlení, čímž bývalému policistovi odepřel možnost zvrátit jeho 22,5letý trest.
V květnu požádal Nejvyšší soud v Minnesotě, aby se případem zabýval poté, co státní odvolací soud zamítl jeho tvrzení, že se mu před měsícem dostalo nespravedlivého procesu.
V roce 2021  prokurátoři požádali porotce, aby odmítli závěry pitvy v případu Floyd .
Jak  tehdy poznamenal  Jonathan Turley ;

Když byl Floyd přivolán na místo kvůli tomu, že Floyd údajně předal padělané peníze, Floyd popřel, že by užíval drogy, ale později řekl, že občas bere drogy .
Pitva nedospěla k závěru, že Floyd zemřel na udušení (i když rodinný patolog toto zjištění učinil). Spíše zjistil „ kardiopulmonální zástavu , zatímco byl omezen policisty.“

Státní trestní oznámení proti Chauvinovi uvedlo, že pitva „neodhalila žádné fyzické nálezy, které by podporovaly diagnózu traumatické asfyxie nebo uškrcení. Floyd měl základní zdravotní problémy včetně ischemické choroby srdeční a hypertenzní srdeční choroby.“ Byl také pozitivní na COVID-19 .
Andrew Baker, hlavní soudní lékař okresu Hennepin,  silně naznačil,  že primární příčinou bylo obrovské množství fentanylu ve  Floydově systému : „Fentanyl v dávce 11 ng/ml – to je vyšší než u pacienta s chronickou bolestí. Pokud by byl nalezen mrtvý doma sám a žádné jiné zjevné příčiny, mohlo by být přijatelné uvést diagnózu předávkování. Úmrtí byla certifikována s úrovněmi 3.“
Baker také vyšetřovatelům řekl, že pitva neodhalila žádné fyzické důkazy, které by naznačovaly, že Floyd zemřel na udušení.
Toxikologická zpráva  o Floydově krvi také poznamenala, že „u úmrtí způsobených fentanylem jsou koncentrace v krvi proměnlivé a byly hlášeny až 3 ng/ml“. Floyd měl téměř čtyřikrát vyšší hladinu fentanylu, která byla považována za potenciálně smrtelnou.
Floyd opakovaně řekl, že nemohl dýchat, když seděl v policejním autě a předtím, než byl vůbec spoután na zemi. To je v souladu s hladinou fentanylu v jeho systému, která může způsobit „ zpomalení nebo zástavu dýchání „.
Floydovy plíce byly dvakrát až třikrát větší než normální plíce a naplněné tekutinou. „Plicní edém je stav způsobený přebytečnou tekutinou v plicích“ a je příznakem předávkování opioidy, podle Mayo Clinic .
A konečně, omezení pomocí kolene policisty na nespolupracujícího podezřelého bylo  součástí výcviku  důstojníků a porotci mohli sledovat tréninkové videokazety používající stejný typ omezení jako oficiální politika.

Vyhoví Nejvyšší soud Chauvinově žádosti? Očekává se, že pokud ano, BLM vyprovokují další nepokoje…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Policista, který klečel na Georgi Floydovi, se odvolává k Nejvyššímu soudu USA se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden