Americká armáda potvrdila nárůst myokarditidy po zavedení vakcíny covid-19
RSS

Americká armáda potvrdila nárůst myokarditidy po zavedení vakcíny covid-19


Potvrdil to jeden z nejvyšších představitelů Pentagonu.V roce 2021, po zavedení vakcín COVID-19, se mezi příslušníky americké armády prudce zvýšil počet případů myokarditidy. (Foto: Flickr)









V roce 2021 bylo zaznamenáno 275 případů myokarditidy – 151% nárůst oproti ročnímu průměru v letech 2016 až 2020, uvedl Gilbert Cisneros Jr. náměstek ministra obrany pro personál a připravenost, který potvrdil údaje odhalené informátorem na začátku tohoto roku.



Vakcíny COVID-19 mohou způsobit myokarditidu, což je forma zánětu srdce, která může vést k úmrtí, včetně náhlé smrti. Vakcína COVID-19 může rovněž způsobit myokarditidu.



Údaje o diagnóze pocházejí z databáze Defense Medical Epidemiology Database.



Pan Cisneros poskytl údaje o počtu případů na 100 000 osoboroků, což je způsob měření rizika za určité období. V roce 2021 byla míra výskytu 69,8 u osob s předchozí infekcí, zatímco u příslušníků, kteří byli očkováni, byla 21,7.



„ To naznačuje, že příčinou byla s větší pravděpodobností infekce [COVID-19], a nikoli očkování proti COVID-19,“ uvedl pan Cisneros.



U členů, kteří byli očkováni, ale byli také nakaženi, nebyly uvedeny žádné údaje. Celková míra, 20,6, také naznačuje, že někteří členové nebyli zahrnuti do analýzy podskupin.



Senátor Ron Johnson (R-Wis.), který zkoumal problémy s databází, se ptal, jak armáda k těmto číslům došla.



„Není jasné, zda a jak zohlednila příslušníky služby, kteří byli dříve nakaženi COVID-19 a dostali očkování proti COVID-19,“ napsal Johnson Cisnerosovi.



Představitelé ministerstva obrany (DOD) na žádost o komentář nereagovali.



Pan Johnson požádal o poskytnutí informací nejpozději do 2. srpna.



Dr. Peter McCullough, kardiolog a prezident McCulloughovy nadace, se podíval na nově zveřejněné údaje.



„ Velký nárůst případů myokarditidy v naší armádě v roce 2021 byl s největší pravděpodobností způsoben neuváženým očkováním vakcínou COVID-19,“ sdělil deníku The Epoch Times e-mailem a poukázal na studii z Izraele, která nezjistila žádný nárůst ani myokarditidu u pacientů s vakcínou COVID-19.



Některé jiné práce zjistily, že vakcíny COVID-19 zvyšují riziko myokarditidy. Vakcína COVID-19 byla spojována s myokarditidou i jinde, ačkoli vakcíny nikdy nezabránily infekci a jsou proti ní stále méně účinné.



Armáda podpořila očkování proti COVID-19 poté, co americké regulační orgány povolily vakcíny používat koncem roku 2020. Vojenští představitelé byli mezi prvními na světě, kteří vyjádřili obavy z myokarditidy po očkování, a zveřejnili časnou sérii případů 22 dříve zdravých příslušníků, kteří prodělali myokarditidu během čtyř dnů po podání vakcíny COVID-19. Američtí představitelé od té doby tvrdí, že vakcíny myokarditidu rozhodně způsobují.



Ministr obrany USA Lloyd Austin nařídil očkování v roce 2021 a tento požadavek zůstal v platnosti, dokud si Kongres nevynutil jeho stažení.



Opakované změny



Vojenští představitelé se snažili poskytnout přesné údaje o diagnózách z roku 2021.



Whistlebloweři v roce 2021 odhalili, že počet případů myokarditidy, jak se odráží v databázi Defense Medical Epidemiology Database (DMED), se v letech 2016 až 2020 vyšplhal o 2 868 procent nad průměr. Údaje stáhli v srpnu 2021.



Počet diagnóz myokarditidy v roce 2021 však při pozdějším stažení dat prudce klesl z 1 239 na 263, což vyvolalo obavy z manipulace.



Vojenští představitelé uvedli, že data přezkoumali a zjistili, že jsou „chybná“. Uvedli, že údaje za roky 2016 až 2020 byly „poškozeny“ během „procesu údržby databáze“ , což vedlo k zobrazení pouze 10 procent skutečných lékařských setkání za toto období.



V roce 2022 úředníci panu Johnsonovi sdělili, že problém byl odstraněn. Oprava výrazně změnila záznamy. Například místo 2,181procentního nárůstu hypertenze v roce 2021 činil nárůst jen 1,9 procenta. Neplodnost žen se místo nárůstu o 472 procent zvýšila o 13,2 procenta.



Aktualizovaná procenta však byla zpochybněna, když se do databáze v roce 2023 podíval jiný informátor a zjistil, že jsou jiná.



Rakovina varlat, u níž byl původně stanoven nárůst o 369 procent, byla armádou uvedena na úrovni 3 procent. Skutečný nárůst však činil 16,3 procenta, zjistil whistleblower. Plicní embolie patřila mezi další onemocnění, která se v roce 2021 vyskytovala častěji, než armáda sdělovala.



Whistleblower upozornil pana Johnsona, nejvyššího republikána v senátním podvýboru pro vyšetřování, který požádal vojenské představitele o odpovědi.



Pan Cisneros přiznal, že údaje poskytnuté senátorovi byly neúplné. Uvedl, že změna vyplynula z toho, že v době, kdy byly opravené údaje nabídnuty, nebyly k dispozici údaje z prosince 2021. Došlo k „zpoždění údajů asi o tři měsíce“ , což znamená, že údaje nebyly k dispozici v únoru 2022, kdy úředníci poskytli panu Johnsonovi opravené údaje, řekl pan Cisneros.



Úředníci Pentagonu zopakovali analýzy od oznamovatele a zjistili, že údaje „jsou podobné“ údajům, které oznamovatel zaslal panu Johnsonovi, řekl pan Cisneros.



Vojenští představitelé se dříve při komunikaci s panem Johnsonem ani s veřejností o žádném zpoždění dat nezmínili a dostupná data nezapracovali, ani když mu v polovině roku 2022 zaslali další zprávu.



„Pochybuji, že by ministerstvo obrany bez odhalení whistleblowera vůbec přiznalo, že v únoru 2022 a znovu v červenci 2022 poskytlo mému úřadu neúplné informace,“ řekl pan Johnson.



Uvedl, že ministerstvo obrany prokázalo „naprostou neúctu k transparentnosti“, a vyzval úředníky, aby objasnili, zda prošetřili, zda některý ze zdravotních stavů, u nichž došlo ke skokovému nárůstu diagnóz, souvisí s vakcínami.



Zdroj: theepochtimes .com
Článek Americká armáda potvrdila nárůst myokarditidy po zavedení vakcíny covid-19 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden