SOUDRUZI Z BRUSELU A EMISNÍ POVOLENKY
RSS

SOUDRUZI Z BRUSELU A EMISNÍ POVOLENKY


Vymyslet systém, kdy nařídím uhelným elektrárnám platit emisní povolenky, a následně je začít sanovat dotacemi, aby na to vůbec měly, to opravdu umí asi jen soudruzi z Bruselu.

EU kdysi začala vydávat emisní povolenky za cenu 5 EUR. Vzhledem k tomu, že bylo jasné, že jejich cena bude dramaticky stoupat, si velkou část z nich nakoupili zahraniční investiční a penzijní fondy. Ponejvíce z USA, Německa a Číny.
Dnes stojí jedna povolenka cca 90 EUR. Platíme ji my všichni v koncové ceně dodávané elektřiny. A protože už je povolenka tak drahá, že výroba v uhelných elektrárnách přestává být rentabilní, tak se EU rozhodla poskytnout společnostem vlastnícím tyto elektrárny přímé dotace.


Jednoduše řečeno – občané v celé EU platí nesmyslně vysokou cenu za elektřinu proto, aby její nemalá část skončila v kapsách soukromých investičních společností.  A aby to celé fungovalo, tak EU vezme další peníze z našich kapes a zadotuje jimi uhelné elektrárny, aby ty vůbec mohly fungovat s nějakým profitem. Tedy nás v podstatě okradou dvakrát.

Nadto jsou emisní povolenky hlavním pilířem Green Dealu.  Bez nich by tenhle fantasmagorický plán nemohl fungovat.
A protože eurosoudruzi nikdy nemají dost, tak přišli s nápadem, abychom už za 3 roky platili povolenky i na pohonné hmoty, vytápění, či výrobu jídla.

Proto zcela kategoricky odmítám, aby se Česká republika nadále účastnila tohoto zcela zkorumpovaného systému.

Povolenky jsou absolutní zlo.
Je třeba s nimi skoncovat.
Čím dřív, tím líp.
Zdroj
 


Nejčtenější za týden