Rádio Jerevan představuje největší dotační program roku
RSS

Rádio Jerevan představuje největší dotační program roku


Evropská unie schválila historicky nejvyšší dotace na jeden projekt. Rádio Jerevan má exkluzivní informace o tom, kde se v nejbližší budoucnosti promrhá nejvíce peněz, byť jeho anonymní zdroj odmítl bohužel s tajuplným úsměvem říci, kam budou odkloněny.


Satira

Literární útvar ze seznamu ohrožených druhů



Investigativní novináři rádia Jerevan nezaháleli. V předstihu se jim podařilo zjistit, na co a kde se mají poradenské firmy zaměřit. V kterém květu bude nejvíce slaďoučkého nektaru.
Největší poradenská firma na sepisování žádostí na dotace na cokoli posílá upřímný dotaz:
„Milé rádio,
jaký je prosím největší dotační program, který hodlá vypsat Evropská unie? ”
Rádio Jerevan:
„Námořní doprava je významným producentem skleníkových plynů. Proto podle dosud nezveřejněné zprávy vypíše unie největší dotace na inovace v námořní dopravě s cílem prozkoumat, zda by bylo možné nahradit fosilní paliva větrnou energií.”
„Program má kódové označení ‚Clipper‘, ale bohužel žádný z anonymních zdrojů v Bruselu nevěděl, proč se program jmenuje zrovna takto. Více na stránkách unie zde .”
Zahraniční výbor Evropské unie posílá diplomatickou nótu:
„Milé rádio,
proč se Čína nezajímá o globální oteplování?”
Rádio Jerevan:
„Milý výbore, Čína se nezajímá o globální oteplování, protože už komunistickou vládu má.”
Přípravná komise pro udělování Nobelových cen píše:
„Milé rádio,
za co bychom měli letos udělit Nobelovu cenu míru?”
Rádio Jerevan:
„Milá komise, to je jednoduché. Za rozvoj systému trialektiky. Jedná se o kreativní rozvinutí Marxovy dialektiky. Ta samotná umožňuje pouze vysvětlit jakýkoli jev tak, jak je zrovna potřeba. Trialektika přidává třetí pilíř, s jehož pomocí lze diskuzi velice efektivně řídit k žádoucímu závěru. Zkrácení diskuze je dramatické, čímž se zvyšuje produktivita a společnost se zároveň vyvaruje chybných závěrů, ke kterým by mohla dojít při diskuzi s argumenty. Viz příklad:”
„Když létají kazetové bomby zprava, je to válečný zločin. Když létají zleva, je to obrana demokracie. To je Marx.”
„Trialektický třetí pilíř říká: Když se někdo zeptá, jestli v tom není rozpor, je to útok na demokracii, a proto je možné diskuzi rychle ukončit.”
„Také by bylo vhodné, aby na udělované plaketě byl místo symbolu holubice nějaký piktogram utržené nohy.”
Dychtivý pan Karel volá:
„Milé rádio,
je pravda, že letos budou na Miss World nové soutěžní disciplíny?”
Rádio Jerevan:
„Karle, ne tak docela. Pouze jiné, na žádost holandského člena poroty bude estetická, ale subjektivní promenáda v plavkách nahrazena neestetickou, ale objektivní soutěží s prozatímním názvem ‚kdo ho má delšího‘. Porota věří, že diváci ocení naprostou objektivitu určení vítěze.”

Zdroj



Nejčtenější za týden