Vzniklo nové „ministerstvo pravdy“ americké vlády
RSS

Vzniklo nové „ministerstvo pravdy“ americké vlády


Mission creep je ve federální vládě vážným problémem a probíhající vyšetřování republikánů ve Sněmovně reprezentantů týkající se „ozbrojování“ vládních pochybení ukázalo, jak rozšířený a hluboký tento problém může být. (Foto: Flickr)









FBI, ministerstvo spravedlnosti, CIA a dokonce i daňový úřad vypadají, jak jsme viděli, jako lákaví agenti k použití proti politickým oponentům nebo k zásahům ve prospěch spojenců. Ale co agentura, která nás má chránit před kybernetickými hrozbami? Nová průběžná zpráva justičního výboru Sněmovny reprezentantů upozorňuje na politicky motivované plíživé mise tam, kde bychom je možná čekali nejméně: Agentura pro kybernetickou bezpečnost a bezpečnost infrastruktury (CISA).



CISA, agentura ministerstva vnitřní bezpečnosti, byla vytvořena v roce 2018 s jednoduchým, nepolitickým posláním: „Připravovat se na kybernetické útoky, reagovat na ně a zmírňovat jejich dopady.“ Jak jsme již dříve informovali zde, CISA pracuje na tom, aby zabránila hackerům, kteří jsou státem posvěceni, v útocích a ohrožení americké digitální infrastruktury. Agentura existuje proto, aby varovala společnosti a vládní subjekty před hrozícími počítačovými zranitelnostmi. Pracuje také na zastavení útoků ransomwaru na americké společnosti a jejich počítačové sítě a na minimalizaci škod způsobených kybernetickými útoky ze zahraničních i domácích zdrojů. Stručně řečeno, stručným posláním CISA bylo dávat pozor na útoky na naše digitální „ krabičky a dráty“.




Horší než CBDC: Globalisté představili plán globálního finančního zotročení

Místo toho, jak dokumentuje zpráva justičního výboru Sněmovny reprezentantů, CISA „usnadnila cenzuru Američanů přímo i prostřednictvím zprostředkovatelů třetích stran“. Agentura za vlády prezidenta Joea Bidena a pod vedením Jen Easterlyové zvýšila úsilí o označování „dezinformací a dezinformací“ v sociálních médiích. Podle dokumentů, které výbor získal pouze na základě soudního předvolání, CISA zvažovala vytvoření protidezinformačního „týmu rychlé reakce“, který by byl schopen fyzického nasazení po celých Spojených státech, aby potlačil to, co by podle jeho rozhodnutí představovalo takové „dezinformace“. Agentura například přešla od zajištění digitální bezpečnosti amerických hlasovacích systémů k cenzuře kritiky těchto systémů.



Interní komunikace zaměstnanců agentury a členů její externí poradní skupiny ukazuje, že věděli, že se pohybují na tenkém právním základě. Členové poradního výboru CISA se trápili tím, že je „jen otázkou času, než si někdo uvědomí, že existujeme, a začne se ptát na naši práci,“ uvádí se ve zprávě.



Poté, co byla Bidenova administrativa zažalována u federálního soudu, CISA přenechala své cenzurní operace neziskové skupině financované samotnou CISA. Zpráva justičního výboru obviňuje CISA, že toto outsourcování bylo nepřímým přiznáním, že CISA věděla, že její cenzurní činnost je protiústavní. CISA mezitím uvedla, že outsourcovala materiál jiné agentuře, aby „předešla zdání vládní propagandy“.




Skupina právníků spojila své síly a postavila se proti převzetí moci WHO

Pohled na webové stránky a účty agentury na Twitteru dnes ukazuje pouze její zákonem stanovenou činnost – vydávání varování před útoky ransomwaru a exploity „nultého dne“, upozornění na zranitelnost hardwaru a několik vzdělávacích rad pro běžné Američany, jak zůstat v bezpečí při jejich aktivitách na internetu. Jedná se o důležitou činnost, protože USA jsou pod neustálými kybernetickými útoky státem posvěcených nebo státem tolerovaných hackerů operujících z Ruska, Číny, Severní Koreje a Íránu. Tito hackeři vymáhají od společností a institucí miliony dolarů prostřednictvím otevřených útoků, které mohou ochromit jejich sítě a počítače. Kybernetičtí zločinci jdou tvrdě po penězích, zatímco kyberšpionážní útoky se snaží jít potichu a získat tajemství bez odhalení. Jejich zastavení na firewallu je otázkou národní bezpečnosti.



Rozmělnit toto poslání politicky motivovaným ponořením se do cenzury je proto bezohledné a nebezpečné. Justiční výbor má pravdu, když se tímto vyšetřováním zabývá, aby zabránil tomu, že se CISA opět vymkne z kloubů, jak slibuje jejich vlastní mise.



Je zde však třeba vidět více a vykořenit více než jen zmařený pokus vládní byrokracie hlídat politické projevy Američanů v rozporu s prvním dodatkem. Jde o využívání financovaných nebo politicky spřízněných neziskových skupin k tomu, aby za vládu dělaly špinavou práci. Všimněte si, že CISA pod tlakem probíhajícího soudního řízení kvůli svým krokům přenesla svou „volební dezinformační“ činnost na neziskovou organizaci s názvem Centrum pro internetovou bezpečnost (CIS). Právě tato skupina, CIS, sloužila jako jediný kanál pro volební úředníky, kteří hlásili to, co oni sami určili jako nepravdivá nebo zavádějící tvrzení o volbách, velkým sociálním médiím, jako jsou Facebook a Twitter, uvádí se ve zprávě.




Francie umožní policii špehovat skrze kamery v telefonu

To se podobá chování ministerstva spravedlnosti za tehdejšího generálního prokurátora Erica Holdera v době vlády Baracka Obamy. Institut vládní odpovědnosti provedl výzkum vzorce, kdy ministerstvo spravedlnosti používalo „souhlasné dekrety“ , aby pod hrozbou antidiskriminačních žalob donutilo soukromé společnosti věnovat finanční prostředky jedné nebo více určeným neziskovým organizacím na seznamu, který mu ministerstvo spravedlnosti ochotně poskytlo. Tyto skupiny byly většinou „ bojovníky za sociální spravedlnost“, kteří pak tyto peníze používali k politickému nátlaku. Tuto praxi Trumpova administrativa po svém nástupu do funkce v roce 2017 okamžitě zakázala, ale tento zákaz byl o čtyři roky později Bidenem v tichosti zrušen.



CIS se těšila vládním prostředkům na svou činnost, která je z velké části zaměřena na aktivity proti kybernetickým útokům, jak by tomu mělo být. Její činnost při prosazování cenzury „volebních dezinformací“ však byla odhalena v dnes již proslulém úniku interních rozhovorů známém jako „Twitter files“.



A nejen to, žena, která v říjnu 2020 učinila pro Twitter osudové rozhodnutí cenzurovat sólokapra deníku New York Post z roku 2020 o notebooku Huntera Bidena, Vijaya Gaddeová, se po nástupu Bidenovy administrativy stala členkou podvýboru CISA pro „ochranu kritické infrastruktury před dezinformacemi a dezinformacemi“. Možná si vzpomenete, že Gaddeovou bez okolků vyhodil Elon Musk hned první den, kdy vlastnil Twitter.




Elity chtějí zavést globální systém digitální identifikace „pro všechny“

Gadde byl členem tohoto podvýboru, známého jako „podvýbor pro MDM“ , do kterého patřily také Dr. Kate Starbirdová z Washingtonské univerzity a Suzanne Spauldingová, bývalá právní poradkyně CIA. Podle zprávy v The Intercept tento výbor v roce 2022 doporučil, aby CISA pečlivě monitorovala „platformy sociálních médií všech velikostí, mainstreamová média, kabelové zpravodajství, nadstranická média, diskusní rádia a další online zdroje“.



Zpráva výboru MDM vyzvala agenturu, aby podnikla kroky k zastavení „šíření nepravdivých a zavádějících informací“, a doporučila CISA, aby zůstala v obraze s probíhajícím výzkumem „vyvracení vs. předvracení“ informací, které výbor označuje buď za nevědomě nepravdivé (dezinformace), záměrně podstrčené nepřátelskými zahraničními aktéry (dezinformace), nebo za tzv. malformace, které ve své zprávě definuje jako „ informace, které se mohou zakládat na skutečnosti, ale jsou použity vytržené z kontextu s cílem uvést v omyl, poškodit nebo manipulovat“.



Dosavadní práce justičního výboru poukázala na vytváření „zpětných vazeb“: že vládní agentura může vytvářet a využívat poradní sbory daleko nad rámec svého zákonného poslání, což jí poskytuje krytí pro výkon pravomocí, které jí Kongres nikdy nechtěl svěřit.



Kolik dalších federálních agentur dělá podobné věci?



Peter Schweizer , prezident Governmental Accountability Institute, je zasloužilým vedoucím pracovníkem Gatestone Institute a autorem nové knihy Red Handed: Jak americké elity pomáhají Číně vítězit.



Zdroj: gatestoneinstitute.org
Článek Vzniklo nové „ministerstvo pravdy“ americké vlády se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden