Podrobnosti tajných americko-ruských rozhovorů odhaleny
RSS

Podrobnosti tajných americko-ruských rozhovorů odhaleny


Zatímco navenek se vede válečná rétorika, v zákulisí války na Ukrajině probíhají rozhovory, jejichž cílem je dohodnout takové řešení, jaké by bylo přijatelné pro obě strany zástupné války.
Ve středu byly odhaleny nové podrobnosti týkající se války na Ukrajině, v okamžiku, kdy Západ začíná přiznávat, že ukrajinská  protiofenzíva selhává , navzdory miliardám vloženým do zahraničního vojenského vybavení dodaného Kyjevu.
„ Probíhají tajné diplomatické rozhovory mezi bývalými vysokými představiteli americké národní bezpečnosti a vysoce postavenými členy Kremlu ,“ potvrdil deníku The Moscow Times americký představitel přímo zapojený do rozhovorů.
Zatímco NBC počátkem tohoto měsíce poprvé  informovala  o diskusích v zákulisí popisovaných jako „ diskrétní“ výměny s nejvyššími představiteli Kremlu, Moscow Times udělaly rozhovor s nejmenovaným americkým představitelem, který se na rozhovorech podílel, a vrhl světlo na to, co je nazváno „diplomacie track 1.5“.
Probíhajících schůzek se zúčastnil ministr zahraničí Sergej Lavrov zastupující Moskvu. Tyto schůzky byly podrobně popsané následovně:
Tyto skryté diskuse, známé jako diplomacie „track 1.5“, umožňují oběma stranám  vzájemně pochopit červené čáry a zmírnit potenciální konflikty , což slouží jako klíčové spojení mezi oficiálními vládními jednáními (diplomacie 1) a neoficiálními dialogy odborníků (diplomacie 2).
„Existuje naléhavá potřeba diplomacie 1.5, když je svět uzavřen, jako tomu bylo nyní,“ řekl americký představitel, který je přímo zapojen do rozhovorů – a dále potvrdil schůzky dvakrát za měsíc, které se však někdy konají na dálku online.
„Navštěvuji Moskvu nejméně každé tři měsíce,“  řekl diplomat  Moscow Times . Poté, co v prvních měsících války ztroskotaly přímé pokusy o rusko-ukrajinská jednání, údajně zmařené USA a Velkou Británií, v okamžiku, kdy existovalo vůdčí přesvědčení, že Ukrajina by mohla invazi odrazit, americko-ruská komunikace se zhoršila do té míry, že téměř neexistovala.
Pozornost se však zaměřila na výměnu vězňů, jak ukázal případ Brittney Grinerové a Viktora Bouta.

Níže je přepis prohlášení amerického představitele, odhalující něco z toho, co se americká delegace dozvěděla ( nebo alespoň to, co chce americká vláda  signalizovat veřejnosti ) během  dialogu v zákulisí …

„Dostali jsme  určitý přístup k myšlení Kremlu , i když ne tolik, kolik bychom si přáli.“
Z jeho výhodného postavení, když jsem seděl naproti vysokým představitelům a poradcům Kremlu, bylo zřejmé, že největším problémem je, že Rusové nejsou schopni artikulovat, co přesně chtějí a potřebují.
„Nevědí, jak definovat vítězství nebo porážku. Ve skutečnosti některé elity, se kterými jsme mluvili, nikdy nechtěly válku, dokonce říkaly, že to byla naprostá chyba,“ řekl úředník.
„Ale teď jsou ve válce –  utrpět ponižující porážku není pro tyhle chlápky volbou .“
„Právě zde jsme dali jasně najevo, že  USA jsou připraveny konstruktivně spolupracovat s ruskými obavami o národní bezpečnost ,“ dodal tento činitel a odklonil se od oficiální americké linie finančního ždímání Ruska a jeho mezinárodní izolace, aby mu zabránil pokračovat ve válce proti Ukrajině.
„Pokus izolovat a ochromit Rusko až do bodu ponížení nebo kolapsu by učinil jednání téměř nemožným – už to vidíme na zdrženlivosti moskevských představitelů,“  řekl.
„Ve skutečnosti jsme zdůraznili, že USA potřebují a budou i nadále potřebovat dostatečně silné Rusko, aby vytvořily stabilitu na své periferii. USA chtějí Rusko se strategickou autonomií, aby USA mohly rozvíjet diplomatické příležitosti ve střední Asii. My v USA musíme uznat, že úplné vítězství v Evropě by mohlo poškodit naše zájmy v jiných oblastech světa.“
„Ruská moc,“ uzavřel úředník, „není nutně špatná věc.“

Přesto nejvyšší úrovně vedení Bílého domu, včetně samotného prezidenta Bidena, pouze prezentovaly postoj, že chtějí posílit a vyzbrojit Kyjev „tak dlouho, jak to bude potřeba“ – ale je pravděpodobné, že čím více budou ukrajinské síly likvidovány, tím spíš se objeví scénář větší „otevřenosti“ k serióznímu vyjednanému urovnání mezi západními představiteli.
Tolik zprávy z USA hodnotící dosud utajované rozhovory, které nejsou nijak v souladu s rétorikou západních vlád. Co vše z těchto rozhovorů zůstává utajeno, se můžeme jen dohadovat.
Každopádně se skutečně zdá, že konflikt se chýlí ke konci a je možné, že dokonce vyjde předpověď některých analytiků, kteří tvrdí, že válka skončí již na podzim.
Všichni moc dobře víme, že zde za Ukrajinu rozhodují zejména USA – a především pak ti, kdo si vodí Bidena….



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 3.7 ]







Článek Podrobnosti tajných americko-ruských rozhovorů odhaleny se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden