Česká policie odmítla vpustit ruskou tenistku, která měla hrát na turnaji WTA v Praze
RSS

Česká policie odmítla vpustit ruskou tenistku, která měla hrát na turnaji WTA v Praze


Policie ruskou občanku na letišti zkontrolovala a shledala důvody k ukončení jejího přechodného pobytu, a tak hráčka opustila Českou republiku. Její jméno pořadatelé neuvedli. (Foto: Flickr / ilustrační)









Česká cizinecká policie ve čtvrtek večer nepustila na území České republiky ruskou tenistku, která mířila na turnaj WTA v pražské Stromovce.



Další tenisté z Ruska a Běloruska podle ministerstva vnitra do Česka nepřijedou. Oznámilo to v pátek na sociální síti Twitter, informuje zpravodaj v Praze.




Ukrajinská hvězda vypískaná publikem, odmítla podat ruku běloruské soupeřce


Pokleknutí Vám nestačí? Mám si snad vrazit do pusy roubík a lízat Vám nohy? Co ještě @strakovka @vnitro @mzvcr potřebujete, abyste na @WTA turnaji v Praze, který začíná za 2 dny, nepovolili reklamu na válku? Účast a hráček stojí ukrajinské životy! Vyhostěte ty a tenistky pic.twitter.com/dR0siRNCUc — Dominik Hasek (@hasek_dominik) July 28, 2023
Podle ministerstva policie při kontrole ruské občanky na letišti zjistila důvody k ukončení jejího přechodného pobytu, a hráčka proto Česko opustila. Její jméno pořadatelé neuvedli.



„Zároveň v situaci, kdy Rusko zabíjí civilisty na Ukrajině, není možné měřit síly s ruskými sportovci na sportovních akcích. Proto naše vláda přijala nařízení, které zakazuje účast ruských sportovců na soutěžích v České republice,“ napsal na sociální síti ministr vnitra Vít Rakušan.




31letá tenistka náhle zemřela po srdeční zástavě

Zákaz účasti ruských sportovců a týmů na soutěžích v České republice schválila vláda Petra Fialy letos v červnu.




V situaci, kdy Rusko zabíjí na Ukrajině civilisty, není zároveň možné s ruskými sportovci měřit síly na sportovních kláních. Proto naše vláda přijala nařízení, které účast ruských sportovců a soutěží v ČR zakazuje. A policie ho důsledně uplatňuje. Díky.  https://t.co/Ulq9Sj3EE4 — Vít Rakušan (@Vit_Rakusan) July 28, 2023
Tenisový turnaj WTA se bude konat v areálu pražské Sparty v pražské Stromovce od 31. července do 6. srpna.




Běloruská tenisová hvězda se tvrdě pustila do sportovních reportérů

Článek Česká policie odmítla vpustit ruskou tenistku, která měla hrát na turnaji WTA v Praze se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden