Propaganda aneb Zbožné přání mainstreamu
RSS

Propaganda aneb Zbožné přání mainstreamu


Evropská unie, konkrétně Evropská komise usilovně bojuje proti názorům, se kterými nesouhlasí. Ona říká, že bojuje proti dezinformacím, ale slovo dezinformace je sémantický a logický nesmyl. Jako je deziluze opak iluze, tak dezinformace je opak informace čili neinformace.
Samozřejmě, že naše eurohujerská vrchnost se k boji EU proti neinformacím (správně proti lžím a nevyhovujícím informacím) musí přidat. Ministr Bartoš s pompou vyhlásil, jak budou blokovat příjmy z inzerce financování neposlušných webů. Ostatně, to není z jeho hlavy, ale plnění požadavku EU. Podívejme se však, jak pravdivě informují Novinky, které jsou velkým podporovatelem a zastáncem vládnoucí vrchnosti. V článku Víta Štěpánka z 27. 7. 2023 s názvem Facka pro Putina. Většina afrických lídrů na summit do Ruska nedorazila se uvádí:
Sedmnáct hlav států místo pětapadesáti. Dvoudenní summit Rusko–Afrika v Petrohradě má na africké straně mnohem menší účast, než si Moskva přála.
Nevíme, kolik hlav státu si Moskva přála, ale víme, že pan Vít Štěpán očekávající pochvalu od vrchnosti jim nepřeje ani jednoho. Podívejme se podrobněji na čísla týkající se summitu.
V Africe je 55 států. Summitu se zúčastnilo: 17 hlav států; 5 viceprezidentů; 4 předsedové vlád; 1 šéf parlamentu; 17 místopředsedů vlád a ministrů; 5 velvyslanců. Na procenta se zúčastnilo summitu 89 % států Afriky. Z toho 80 % vrcholových představitelů. Novinky tomu říkají neúspěch neboli facka pořadateli. Ptám se: Kdo tady lže? Kdo tady dělá propagandu?
Avšak příjmům z reklamy pro tento provládní web nikdy nikdo bránit nebude.

Stanův komentář: Není až tak důležité, jaké funkce měli účastníci, ale co se na zmiňovaném summitu dohodlo. A zákeřné a krvežíznivé Rusko na něm například odpustilo dluhy africkým zemím dluhy za 23 mld. USD , jak dnes poznamenávají Novinky.cz. A taky slíbilo bezplatné dodávky obilí šesti africkým zemím a podepsalo vojenské dohody se 40 africkými zeměmi . Snad i o tomto nepochybném diplomatickém úspěchu našeho protivníka v hybridní válce budou Novinky.cz a další pravdomluvná česká média informovat. 


Nejčtenější za týden