Bruselští papaláši chystají opulentní hody – platíte to vy
RSS

Bruselští papaláši chystají opulentní hody – platíte to vy


EU žádné peníze negeneruje, výhradně je prožírá. Bruselské papaláše, kteří již neví jak škodit, živíte vy všichni a jen oni sami rozhodnou, kam vaše peníze půjdou.
V současné době jich jde zdaleka  nejvíc na škodlivou zelenou agendu, nemálo pak zaplatíte i za samotný provoz celého molocha, štědré platy tamních politiků, miliardy dávek genových jedů či aktuálně na Ukrajinu.
A aby si svá již tak velmi dobře vykrmovaná břicha naplnili za vaše peníze ještě víc, konají nyní, kdy neustále kvičí, že je málo peněz, opulentní hostinu.
A nebojte se, hmyz, umělé maso a ani čistě veganskou stravu – tedy přesně to, čím plánují krmit vás –  jíst rozhodně nebudou….
Evropská unie plánuje uspořádat večírek pro eurokraty v Bruselu, který bude stát daňové poplatníky více než 80 000 EUR, a to navzdory pokračující krizi životních nákladů na celém kontinentu.
Přibližně 1 300 vládních zaměstnanců Evropské rady bude letos na podzim v Bruselu pozváno na opulentní raut, kde si vychutnají večeři o 30 jídlech, otevřený bar a tanec na účet občanů bloku, kteří se jen tak tak snaží vyjít s penězi – z velké části kvůli špatnému řízení těch samých byrokratů.
Podle  zprávy bude večerní oslava stát daňové poplatníky více než 81 000 eur, ale tato částka by se mohla zvýšit až na 85 000 eur v závislosti na dodavateli vybranému pro večírek.
Peníze, které budou pocházet přímo z rozpočtu Rady ve výši 650 milionů eur financovaného daňovými poplatníky, zaplatí dva bary a čtyři barmany, kteří budou podávat červená, bílá a šumivá vína, která musí být podle vládního orgánu „podávána při správných teplotách s minimální čekací dobou.“
Hlavní večeře celé opulentní party se bude skládat z řady masových, rybích a vegetariánských jídel, které budou „odrážet rozmanitost evropské kuchyně“, kromě 20 bufetových stánků pro tapas a další lehkou stravu.
Nejméně 40 číšníků bude obsluhovat byrokraty a dva budou dohlížet na službu.
„Cílem večera je pozvat zaměstnance na recepci, která představí generální sekretariát Rady a její hodnoty,“ vysvětlila Rada.
„Hlavním cílem je poskytnout všem účastníkům příjemný večer v multikulturní atmosféře.“
Akce v budově Justus Lipsius v Bruselu, která je naplánována na říjen, bude první svého druhu od covidu. Účast na elitářských večírcích je jen jedním z nesčetných luxusních požitků, jimž se těší státní úředníci EU, kteří se také těší štědrým platům a penzím.
Plánovaná akce byla odsuzována jako odtržená od reality ve světle pokračující krize životních nákladů výkonným ředitelem think-tanku MCC Brusel Frankem Füredim.
„Doufal jsem, že jsme viděli poslední z těchto večírků, když byly zastaveny během covidových let, ale jsou zpět,“ řekl.
„Jako obvykle EU ukazuje svou naprostou odtrženost od obyčejných lidí, kteří trpí krizí životních nákladů, tím, že utrácí desítky tisíc za obrovskou párty pro své privilegované a dobře placené zaměstnance.
Kdyby to byla soukromá organizace používající vlastní peníze, neměl bych problém. Jedná se však o orgán EU, který používá peníze daňových poplatníků. Je to naprosto nehorázné plýtvání zdroji, zatímco obyčejní lidé bojují.“
Rada se zase pokusila tvrdit, že náklady na hlavu by činily pouhých 7 eur, když započteme peníze, které se údajně ušetřily během předchozích čtyř let, kdy se kvůli covidu žádné takové večírky nekonaly.
Mluvčí Rady uvedl: „Událost, o které se zmiňujete, bude prvním společenským setkáním všech zaměstnanců od začátku pandemie Covid v roce 2020.
Je běžnou praxí, že všechny velké instituce i soukromé společnosti mají výbor zaměstnanců, který má na starosti zejména organizaci některých společenských aktivit pro zaměstnance.“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Bruselští papaláši chystají opulentní hody – platíte to vy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden