„Nikdy jsem nic takového neviděl“. V USA objevena záhadná čínská biolaboratoř
RSS

„Nikdy jsem nic takového neviděl“. V USA objevena záhadná čínská biolaboratoř


Proč by v Reedley v Kalifornii v centrální části údolí San Joaquin Valley měla fungovat biolaboratoř provozovaná pochybnou čínskou společností? (Foto: Twitter)









V budově, která měla být prázdná a sloužila pouze jako sklad, se nacházelo zařízení pro laboratorní testy černého typu.



Server YourCentralValley.com uvádí, že k tomuto objevu došlo poté, co si místní pracovník pro dodržování předpisů všiml této zahradní hadice vyčnívající ze zadní stěny budovy.



Pracovníci veřejného zdravotnictví také zaznamenali vzorky krve, tkání a jiných tělních tekutin a sér a TISÍCE lahviček s neoznačenými tekutinami a podezřelým biologickým materiálem.



Kromě toho našli 900 geneticky upravených myší, které byly upraveny tak, aby chytaly a přenášely COVID-19, a žily v „nelidských“ podmínkách.



773 myší muselo být utraceno a dalších 178 myší již úředníci našli mrtvých.



„Jedná se o neobvyklou situaci. Pracuji ve státní správě již 25 let. Nikdy jsem nic takového neviděla,“ řekla manažerka města Reedley Nicole Zieba.



V šoku zůstali i okresní hygienici.







„Tohle jsem za svou 26letou kariéru v okrese Fresno nikdy neviděl,“ řekl zástupce ředitele odboru veřejného zdraví okresu Fresno Joe Prado.



Podle dopisu Centra pro kontrolu a prevenci nemocí ze 6. června testovalo látky a zjistilo nejméně 20 potenciálně infekčních agens, včetně koronaviru, HIV, hepatitidy a herpesu.



Agenti také našli tisíce krabic s balíčky – mnohé s přepravními štítky z Číny. Níže je fotografie, která je součástí soudních dokumentů v Kalifornii.



Podle zpravodajské stanice NBC News se při vyšetřování zjistilo, že nájemcem byla společnost Prestige BioTech, která je registrovaná v Nevadě a nemá licenci pro podnikání v Kalifornii. Městští úředníci hovořili s Xiuquinem Yao, který byl identifikován jako prezident společnosti, prostřednictvím e-mailů obsažených v soudních dokumentech.



Yao úředníkům sdělil, že společnost Prestige BioTech přesunula do skladu v Reedley majetek patřící zaniklé společnosti Universal Meditech Inc. z Fresna poté, co společnost UMI zanikla. Podle soudních dokumentů byla společnost Prestige Biotech věřitelem společnosti UMI a byla označena za jejího nástupce.



Úředníkům se nepodařilo zjistit žádnou adresu obou společností sídlících v Kalifornii, kromě předchozího sídla ve Fresnu, z něhož byla společnost UMI vystěhována.



„ Ostatní uvedené adresy identifikovaných oprávněných zástupců byly buď prázdné kanceláře, nebo adresy v Číně, které nebylo možné ověřit,“ uvádí se v soudních dokumentech.







Jak se ptá Kyle Bass v krátkém tweetu :



Je tato nelegální laboratoř špičkou ledovce? Kolik dalších bioagentních laboratoří bude nalezeno?



TOHLE BYL ŠŤASTNÝ NÁLEZ.



Laboratoř objevili strážníci z městského úřadu v kalifornském Reedley, když si všimli zahradní hadice připojené k budově a začali vyšetřovat.



Vyšetřováním této nelegální čínské laboratoře na výrobu bioagens je třeba se zabývat na nejvyšších úrovních amerických orgánů činných v trestním řízení, aby byl stanoven komplexní plán na ochranu národní bezpečnosti USA.



Zdroj: yourcentralvalley.com
Článek „Nikdy jsem nic takového neviděl“. V USA objevena záhadná čínská biolaboratoř se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden