Bill Barr říká, že skočí z mostu, pokud Trump vyhraje nominaci GOP 2024
RSS

Bill Barr říká, že skočí z mostu, pokud Trump vyhraje nominaci GOP 2024


Podle nové zprávy pouze čtyři z bývalých členů kabinetu prezidenta Donalda Trumpa veřejně prohlásili, že podpoří jeho znovuzvolení v roce 2024. (Foto: Wikimedia)









Několik z nich se ostře staví proti jeho kampani, někteří dokonce pracují proti jeho snaze stát se kandidátem GOP, a mnozí z nich nereagovali na žádosti o komentář k jeho snahám.



Bývalý generální prokurátor Bill Barr má pro svého bývalého šéfa jedny z nejtvrdších slov, pro NBC News „Dal jsem jasně najevo, že jsem silně proti Trumpově nominaci a Trumpa nepodpořím“.



„Z toho mostu skočím, až tam budu,“ dodal na otázku, jak bude hlasovat ve všeobecných volbách, pokud se nakonec v roce 2020 uskuteční odveta Trump versus prezident Joe Biden.




Trump řekl, že „zkorumpovaný křivák“ Biden byl podlpacen

Bývalý náčelník generálního štábu Mick Mulvaney řekl: „Jestli někdo může prohrát s Joem Bidenem, tak je to on.“



Bývalý generální prokurátor Donalda Trumpa Bill Barr (vpravo) řekl, že „skočí z mostu“, pokud bude Donald Trump v roce 2024 republikánským kandidátem.



Ze 44 lidí, které NBC oslovila a kteří působili v Trumpově kabinetu, pouze čtyři veřejně podpořili jeho znovuzvolení. Patří mezi ně bývalý úřadující generální prokurátor Matthew Whitaker, jeho poslední personální šéf Mark Meadows, bývalý šéf rozpočtu Russell Vought a bývalý úřadující ředitel národních zpravodajských služeb Richard Grenell.



Kromě toho proti němu v primárkách GOP kandidují dva bývalí Trumpovi úředníci: bývalý viceprezident Mike Pence a bývalá velvyslankyně při OSN Nikki Haleyová.




Trump říká, že média lžou o rozsahu úmrtí na Ukrajině

Dan Coats, bývalý Trumpův ředitel národních zpravodajských služeb, říká, že podporuje Pence.



V současné době má Trump podle sledování FiveThirtyEight více než 50 procent proti více než desítce dalších kandidátů, kteří se ucházejí o nominaci. Na druhém místě je aktuálně floridský guvernér Ron DeSantis s necelými 20 procenty.



Mezi další, kteří Trumpa zatím nepodpořili, patří Mike Pompeo, někdejší Trumpův ministr zahraničí a ředitel CIA, dva jeho bývalí ministři obrany Mark Esper a Pat Shanahan, bývalý náčelník generálního štábu John Kelly a další bývalý ředitel Národní zpravodajské služby Joseph Maguire.



Hned na druhé straně svého kolegy, bývalého náčelníka generálního štábu, Mulvaney patří k těm, kteří chtějí, aby Trumpa v primárkách porazil jiný kandidát GOP.




Poslechněte si: Trump se v nahrávce dělí o tajný plán útoku na Írán

„Usilovně pracuji na tom, aby se kandidátem stal někdo jiný,“ řekl Mulvaney televizi NBC.



„Myslím si, že je to republikán, který ze všech našich lídrů nejspíše prohraje ve všeobecných volbách. Pokud někdo může prohrát s Joem Bidenem, je to on.“



Trump zatím zdaleka vede v republikánských primárkách v roce 2024 s náskokem 36,9 % před druhým floridským guvernérem Ronem DeSantisem.



Vought v květnu na Twitteru napsal, že Trump je „jediná osoba, které věřím, že vezme do ruky demoliční kouli na Deep State“.




Špičkoví republikáni se vrhli na Trumpovu obranu kvůli hrozícímu zatčení a obvinění

„Viděl jsem jeho ochotu zblízka i za zavřenými dveřmi,“ dodal Vought. „Můj přítel a bývalý šéf dokončí, co začal.“



V červnu Grenell na Twitteru napsal „Trump 2024“ v reakci na tweet DeSantise, druhého v pořadí v republikánských primárkách.



Meadowsův mluvčí uvedl, že bývalý vrchní poradce „plně podporuje“ Trumpa.



Ben Carson, Trumpův bývalý ředitel pro bydlení a rozvoj měst, v prohlášení uvedl, že „Donald Trump je můj přítel a byl by skvělým prezidentem, a pokud budu muset učinit prohlášení o roce 2024, těším se, že ho učiním vhodným způsobem.“ „Způsob, jakým to udělat“ . způsob.



Proti Trumpovi stojí 14 kandidátů GOP, ale zatím mají jen malou šanci ho v primárkách porazit. Většina průzkumů ukazuje Trumpovi nejméně třicetiprocentní náskok, DeSantis je obvykle až na druhém místě.



Zdroj: nybreaking.com
Článek Bill Barr říká, že skočí z mostu, pokud Trump vyhraje nominaci GOP 2024 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden