Test vazalství
RSS

Test vazalství


VLASTIMIL PODRACKÝ
V internetovém deníku Seznam byl uveřejněn článek Daniela Anýze polemizující s článkem o českém antropologovi Aleši Hrdličkovi ve Washington Post označujícím ho za rasistu.



Máme tedy dalšího rasistického vědce, někdejšího významného antropologa, který svými výzkumy rasistické teorie vyvracel. K tomu, aby je vyvrátil, musel udělat tisíce srovnávacích studií mozků různých ras. Co tedy vadí novinářům současného levicového směru WOKE? Vadí jim samotná metoda.  Lidé se srovnávat nesmějí, je to zakázáno . Další ideologický zákaz, další krok k totalitě a středověkému temnu.
Jak prokázaly Hrdličkovy výzkumy, rasy jsou si antropologicky rovnocenné, velikost mozků neukázala žádné výrazné odchylky, rozsah velikostí mozků jedné rasy může být v průměru sice menší než u jiné, ale množiny se prolínají, většina jedinců najde stejně veliký mozek u jedince druhé rasy.
Inteligence, jak už bylo dokázáno i jinde, je největší u asijské rasy, přitom ta v rámci svého souboru vykazuje velké rozdíly ve velikosti mozků a mozky zdaleka největší nemá. Přitom vynikající lidé měli mozky docela průměrné a lidé s velikými mozky měli většinou průměrnou inteligenci. Výzkum dokázal, že velikost mozku není určující pro inteligenci, Hrdličkům výzkum je sice zajímavý, ale jeho výsledek vlastně nemůže sloužit jako opora žádnému jednoznačnému závěru.
To přece není rasismus! Rasisté tyto výzkumy překrucovali, brali z nich jen to, co se jim hodilo. Dnes je Aleš Hrdlička obviňován z podpory rasismu, ač dokázal nesmyslnost rasové teorie. Komu vadí?
Ve Washingtonu je Národní museum přírodní historie, kde je Hrdličkova sbírka mozků. Podle Lormieho Bunche, ředitele Smithsonian Institution, musí organizace udělat více, aby uznala Hrdličkův rasismus, píše Washingtom Post. Amerika se musí vypořádat s hrůzným dědictvím antropologa Aleše Hrdličky. V lihu naložené mozky jsou oním hrůzným dědictvím, které musí být zlikvidováno. Sbírka je hrůzný artefakt. Už nestačí bourání pomníků, už se musí likvidovat sbírky. Lidé nesmí o své přirozenosti nic vědět. Vědecké zkoumání končí. Napříště už se musíme zeptat ideologů, zda nám povolí něco zkoumat. Vracíme se hluboko před Galilea Galilei a Gionarda Bruno. Řekl bych, že tenkrát se smělo víc než dnes v Americe.
Je to další útok na západní civilizaci mající za úkol ji zničit, zatímco jiné dnes ve světě vzrůstající civilizace čínská a ruská budou mít větší svobodu bádání? Je to cílené? Kdo má takový zájem?
Není celá agenda WOKE a neomarxismu jen proradná záškodnická idea, včetně ideologické ekologie? Budeme žít v temné nevědomosti.
Vše celkem zapadá do ničitelského záměru WOKE, když si uvědomíme, že se budou rušit rozdílné záchodky pro muže a ženy, dítě si bude vybírat v deseti letech pohlaví a když chlapeček řekne, že se cítí být holčičkou, bude kastrován, pochody Prague Pride budou rozvracet morálku atd.
Proč už konečně neřekneme „dost těchto blbostí“ a jejich nositele neprohlásíme za škůdce národa a státu.
Jak se postavíme o odkazu Aleše Hrdličky bude v nejbližší době testem, jestli jsme opravdu vazalové nebo se dovedeme postavit i tlakům z USA.


Vlastimil Podracký

 
The post Test vazalství first appeared on .


Nejčtenější za týden