Nové záběry nehody Black Hawk. Okamžik, kdy se přetrhne elektrické vedení
RSS

Nové záběry nehody Black Hawk. Okamžik, kdy se přetrhne elektrické vedení


Na pikniku u Sarnowé Góry nedaleko Ciechanowa přerušil policejní Black Hawk při velmi nízkém letu elektrické vedení. (Foto: TVN24 / X)









Jeho let a křik rodin s dětmi stojících poblíž zaznamenali účastníci pikniku. Nejnovější záběry ukazují okamžik, kdy stroj přerušil vedení.




O włos od tragedii na pikniku organizowanym przez pisowską władzę. Milicyjny śmigłowiec Black Hawk zawadził o linię energetyczną. Na szczęście dla widzów zerwana została jedynie linia napinająca dwa słupy wysokiego napięcia. https://t.co/aSrYN030lo pic.twitter.com/3GYCMCsrwk — JackStrong (@Jack471776) August 20, 2023
K incidentu došlo během pikniku pořádaného Soňským obecním úřadem u příležitosti 103. výročí bitvy na Sarnově hoře u Ciechanowa v Mazovském vojvodství.




Dziś w Sarnowej Górnej, podczas pikniku, policyjny śmigłowiec przeciął przewódy wysokiego napięcia, które poleciały na ludzi z dziećmi i zaparkowane samochody. Ludzie ratowali się ucieczką, ale nie doszło do jakichkolwiek ofiar czy obrażeń wśród widzów. #blackhawk #sarnowa #cud pic.twitter.com/CQh2PjfhGH — Janek (@jan_janek_) August 20, 2023
Mezi účastníky pikniku byl i náměstek ministra vnitra a správy Maciej Wąsik. Podle zpráv místních médií policejní letoun Black Hawk, který měl být hlavní atrakcí pikniku, neodstartoval hned po startu, ale nad místem konání akce zakroužil a vrátil se zpět.



Když nad piknikem přelétal ve velmi malé výšce, stroj přetrhl jedno z elektrických vedení. Incident byl zachycen na nejnovějších záběrech z místa konání.



Vyšetřování incidentu s policejním vrtulníkem Black Hawk zahájilo státní zastupitelství. Zástupce okresního prokurátora Piotr Tyszka z Okresní prokuratury v Ciechanově pro televizi TVN24 upřesnil, že vyšetřování „ bylo zahájeno ve směru článku 174 odst. 1 trestního zákoníku, tedy způsobení bezprostředního nebezpečí katastrofy v leteckém provozu“ piloty vrtulníku. Policie rovněž oznámila, že v pondělí byly podniknuty kroky k objasnění okolností incidentu.



Zdroj: tvn24.pl
Článek Nové záběry nehody Black Hawk. Okamžik, kdy se přetrhne elektrické vedení se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden