Anglický ženský fotbalový tým byl opět kritizován za to, že má příliš bílých hráček (video)
RSS

Anglický ženský fotbalový tým byl opět kritizován za to, že má příliš bílých hráček (video)


Tato připomínka se objevila i před časem v době jiného šampionátu, kde byly vidět téměř výhradně bílé hráčky. Podobné výpady byly patrné i vůči týmu švédskému, který je také sestaven téměř výhradně z bělošek.
Toto napadání ze strany mainstreamových médií je vidět v zemích, kde je již roky prosazován multikulturalismus a je prezentován jako cosi přínosného. Zatímco Evropě se vnucuje multikulti, Afriku či Asii tím nikdo neobtěžuje.
Proč těmto zastáncům „rozmanitosti“ sportovních týmů nevadí například tyto ženské fotbalové týmy? Dovolil by si je kdokoli kritizovat za příliš malou rasovou a etnickou rozmanitost?
O tom silně pochybuji:

Pokud by kdokoli kritizoval uvedené týmy, že jsou příliš černé a tedy málo rozmanité, byl by nejen okamžitě na pranýři všech médií, ale také by zcela jistě čelil žalobě za rasismus.
A taková žaloba by byla úspěšná, protože každý soudce by autora podobného výroku v dnešní době seznal za rasistu, což v případě kritiky bílých týmů nehrozí.
Výše uvedené africké týmy jsou samozřejmě svojí sestavou zcela v pořádku a osobně na nich neshledávám nic špatného, stejně jako jsou zcela v pořádku bílé evropské týmy.
Jenže v jistých kruzích panuje dojem, že pokud jsou evropské týmy bílé, tak to není v pořádku…
Anglický ženský tým pro mistrovství světa byl kritizován za to, že je příliš plný blonďatých a modrookých hráček, protože média establishmentu pokračují ve vysílání otevřeně rasových útoků na domorodé obyvatelstvo země.
Po  prohře 1:0 se Španělskem na nedělním mistrovství světa žen se panelová diskuse pořádaná Sky News přesunula na téma údajného nedostatku rozmanitosti v anglickém týmu spíše než k samotnému sportu.
Wilfred Emmanuel-Jones MBE, britský farmář narozený na Jamajce, v reakci na obálku novin  Daily Mirror , kde byly představeny „Lvice“, řekl: „Nechci na to nalít vařící vodu, ale není to příliš rozmanité.“
„Opravdu to na vás přímo křičí, všechny jsou blonďaté a modrooké. Kdyby to bylo mistrovství světa mužů, bylo by to velmi reprezentativní pro Británii. Tam jsme velmi, velmi rozmanití,“ pokračoval.
„Co na vás vyskočí, je to, že nereprezentují různorodou Británii. Jsou to všechno  blonďaté modrooké dívky – a já jim přeji, aby se jim dařilo – ale myslím si, že si musíme položit otázky, proč je v týmu nedostatek rozmanitosti.“
„Pokud můžete mít mužský tým, který je velmi, velmi různorodý, proč se to nepromítne do ženského týmu?“
Zatímco anglický tým je převážně bílý, není to tak, že by v týmu nebyla žádná rozmanitost, útočnice Lauren Jamesová a obránkyně Jess Carterová mají neevropský původ.

A “Terribly White” football team. pic.twitter.com/WqHfV1H6BW
— Laurence Fox (@LozzaFox) August 20, 2023


Mimochodem, je zajímavé, že rasistický debatér původem z Jamajky, se nepozastavil nad příliš malou „rozmanitostí“ jamajského ženského týmu…

 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Anglický ženský fotbalový tým byl opět kritizován za to, že má příliš bílých hráček (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden