Zřejmě slušnej oddíl
RSS

Zřejmě slušnej oddíl



VIDLÁK



Krátký wagnerovský úvodník:



Dnes se bude mluvit hlavně o Prigožinovi. A bude to povídání plné dohadů, plné neznámých, plné divokých i komplikovaných představ. On takový totiž byl. Nejvíc jebnutý Rus, divoch, šílenec, blázen…
Debata půjde dvěma směry:
Pomstil se Putin za Prigožiovnu rebélii? Zbavil se výkonného rváče, který mu už ale přerůstal přes hlavu a odmítal zapadat?
Potřebují v Rusku zase hrát slabé, protože Ukrajinci v posledních dnech málo útočí a málo plýtvají životy?
Nevím… U Prigožina je možné úplně všechno. Rozhodně se k němu ještě vrátíme.



A teď už dnešní text:
Hele děcka, nemůžete mě někdo seznámit s hentím Nejedlým? On to totiž bude zřejmě dost hustej borec. Já se samozřejmě podíval na wikipédii, pročetl jsem si, co o něm napsal Kundra a další pravdomluvní novináři, vím, že má blízko k Zemanovi a dělal mu poradce. Vím, že byl místopředseda Zemanovců, ale žádný volební úspěch z toho nebyl… a také vím, že „podniká po celém světě,“ ale v praxi se mluví jen o tom, že u nás založil pobočku Lukoilu, dodával palivo Českým aerolinkám a dohadoval se s Čeprem o nějakých dodávkách petroleje.
Já se fakt snažil, ale v jeho životopise jsem nevyčetl nic, co bych neslyšel i o mnoha dalších podnikatelích. Naše spřátelené tajné služby před ním varovaly, že právě on je hlavním nástrojem ruského vlivu u nás, ale upřímně… žádný Kellner on není, a fakt jsem neslyšel, že by mu u nás patřily nějaké strategické sítě, finanční instituce, či tak něco. Dělá vlastně totéž, co polovina europoslanců, poslanců a podnikatelů. Lobbing.
Přesto to vypadá, jako by u nás existoval nějaký Nejedlý institut (opak Aspen Institutu), ze kterého se libtardi vyvracejí v pantech. Když se někdo objeví na tablu Aspenu, tak si u vlastenecky orientované veřejnosti už ani neškrtne a tady to vypadá, že když se někdo objeví v blízkosti Nejedlého, tak kvůli tomu jednají špičky Pětikolky, ministr spravedlnosti dělá soudružskou sebekritiku, aktivuje se Milion chvilek a svolávají protest, protože to byla poslední kapka.
Chápete to? Blažek tady mluvil o tom, jak je dobré, že se soudně stíhá zetko na bundě, dělá všechno pro kriminalizaci svobody slova, celkem běžně se propírá jeho vztah s podsvětím, říká se mu Don Pablo, mluví se o tom, že on postavil hloupého Fialu na piedestal a ovládá ho ze zákulisí… v Brně má vysloveně mafiózní postavení, Lajna Vaňková, to je jeho kůň, ne? Všechno mu prošlo, všechno bylo v pořádku, ale jen se sešel s Nejedlým a už je zle.
Martin Nejedlý v této chvíli vlastně není nic. Jen jeden z mnoha (zřejmě) bohatých podnikatelů, kteří to uměli tam na východě. Nemá řádnou veřejnou funkci. Není poslancem, není senátorem, není a nebyl kancléřem, byl jen poradcem prezidenta Zemana. Bez prověrky… A přesto je tak nebezpečný, že se díky němu pod Blažkem houpe židle a mladí tolerantní liberálové se mohli pominout. I přesto, že Zeman už půl roku není prezident a z jeho lidí na Hradě vlastně nikdo nezůstal. Čučkaři z BISky sice o Nejedlém psali, ale žádná URNA na něj nenastoupila, žádný prokurátor ho do tepláků nedostal, takže to všechno budou jen žvásty pro negramotnější část publika. Kdyby Nejedlý udělal jen náznak něčeho, co by se dalo kvalifikovat jako vlastizrada, tak ho soudí stejně jako Babiše za Čapí hnízdo.
Myslím, že Nejedlý i Zeman z toho musejí docela dobrou prču. Už jsou ze hry venku. Ještě mohou mít nějaké kontakty, mohou ještě zprostředkovat nějaká setkání nebo jednání, ale reálně už žádný vliv dávno nemají. Nejedlý možná mohl někam posouvat jednání o dostavbě Temelína, ale rozhodnout o tom nikdy nemohl. Ovšem podle událostí posledních dní to vypadá, že Nejedlý může někam zavolat a Putin sem asi hodí atomovku. Nebo, že Nejedlý bude mít špatnou náladu a padne vláda… Nebo, že přijdete k Nejedlému do hospody a on vás uhrane, či očaruje.
Já chápu, že když Kellner, který ovládal Cetin a měl sto padesát miliard majetku, někomu zavolal, tak uměl sakra hodně věcí ovlivnit. Nebo když Křetínský, který ovládá elektrárny, řekne Fialovi, že se ceny zastropují i spotřebitele, tak se Fiala postaví do pozoru, ale řekněte mi, co ovládá Nejedlý tak důležitého, že je Blažek kvůli tomu na odstřel? Včera navíc ještě Nejedlý bohorovně přiznal, že se s Blažkem schází vlastně opakovaně… Je jak žhavé železo. Kdo se o něj otře, ten má navěky cejch… Jako kdyby Nejedlý byl mocný jako Kellner, Tykač a Křetínský dohromady. To je osobnost, co?
Docela rád bych se s Nejedlým sešel a zjistil, jaký doopravdy je. Kde se v něm bere ta síla, která kymácí s trůny? Kde se v něm bere ten šarm elektrického úhoře, že nám svazácká mládež hned bere do rukou transparenty a jde zachraňovat demokracii? Co má Nejedlý v sobě tak démonického, že to Blažka přitahuje jak můru plamen? Je snad tak výmluvný, že snadno strhne na svojí stranu i starého modroptáckého matadora? Nebo prostě Blažka zhypnotizoval a donutil ho během těch pěti hodin vyzradit všechna tajemství Markéty Pekarové Adamové?
Prosím, pokud toho jste toho někdo schopni, seznamte nás. To by byl článeček jak víno…
A nebo je to naopak? Blažek cítí, že je nejvyšší čas tuto vládní šarádu ukončit, protože jinak z ODS nezbyde kámen na kameni. A tak přinesl záminku. Schůzku s Nejedlým, kde ve skutečnosti jen dobře pojedl a popil. Něco, jako když Topolánek dal rozhovor časopisu Lui a bylo po vládě. Nicotná, nesmyslná záminka, ale pětikoaliční blbci na to třeba skočí, pohrozí odchodem z vlády a ejhle… Fiala radostně podá demisi, ale odpovědnost za pád vlády bude na těch koaličních trpaslících…
Nebo Blažek potřebuje být od Modroptáků vyhozen, vezme si sebou konzervativnější poslance a přejde k Babišovi? Už ví, že brzy přijde další průšvih a bude lepší u toho nebýt? Chce to samozřejmě pár tanečků, chce to nějaké hlupáky, kteří na tuto fintu skočí a nedojde jim, že kdyby se Blažek potřeboval s Nejedlým opravdu na něčem domluvit, tak to nebude dělat před lidmi…
S Nejedlým bych si ale každopádně docela rád popovídal… Nevíte, je na portské?

 

Vidlák


The post Zřejmě slušnej oddíl first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden