VIDEO: Svědkyně natočila pravděpodobné sestřelení soukromého tryskáče Jevgenije Prigožina ruskou protivzdušnou obranou! K dispozici jsou již fotografie trosek Embraeru, které nesou něco jako stopy kuličkových ložisek z nábojové hlavice PVO systému S-400 r
RSS

VIDEO: Svědkyně natočila pravděpodobné sestřelení soukromého tryskáče Jevgenije Prigožina ruskou protivzdušnou obranou! K dispozici jsou již fotografie trosek Embraeru, které nesou něco jako stopy kuličkových ložisek z nábojové hlavice PVO systému S-400 r


VIDEO: Svědkyně natočila pravděpodobné sestřelení soukromého tryskáče Jevgenije Prigožina ruskou protivzdušnou obranou! K dispozici jsou již fotografie trosek Embraeru, které nesou něco jako stopy kuličkových ložisek z nábojové hlavice PVO systému S-400 rozmístěného v Tverské oblasti! Na palubě zahynul Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin, a to pouhý den po sesazení Sergeje Surovikina z pozice velitele vzdušných sil, pod kterého spadá v Rusku právě i PVO!
Redakce Aeronetu usilovně zajišťuje již od středy odpoledne všechny dostupné informace, které by mohly objasnit smrt špiček vedení PMC Wagner Group, kteří zahynuli ve středu při záhadném pádu soukromého tryskáče Embraer 135BJ Legacy 600 v Tverské oblasti [ 1 ] , který vezl z Moskvy z letiště Šeremeťjevo do Petrohradu celé vedení Prigožinovy soukromé vojenské organizace. Letadlo se zřítilo na pozemek jedné z místních farem v osadě Kuženkino a svědkyně natočila naprosto klíčové záběry.
Přímo na video sdělila naprosto neuvěřitelný, ale pro vyšetřování zásadní informaci, že uslyšela dva výbuchy, které vedly k následné explozi letadla, přičemž exploze evidentně utrhla stroji celé jedno z křídel. Žena si myslela, že vidí na nebi ukrajinský bezpilotní letoun, který sestřelila místní PVO obrana v Tverské oblasti, která je vybaven PVO systémem S-400, který každou chvíli nad oblastí sestřeluje ukrajinské drony a žena to dávala patřičně najevo svým vcelku nevybraným slovníkem. Jestli došlo k fatální chybě ruské PVO obrany, anebo šlo o vyřizování účtů mezi PMC a generálním štábem, to zatím není jasné.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v38fa18","div":"rumble_v38fa18"});
Každá PVO obrana má pro sestřelování letadel narušitele klasický a standardní postup, který spočívá v tom, že na každý stroj narušitele se vypouští vždy dvě rakety v páru. Je to standardní postup všude na světě, v podstatě u všech PVO obran v jednotlivých zemích. Mluvil o tom v posledním vystoupení i penzionovaný plukovník Douglas MacGregor, který vysvětloval, že i PVO obrana Ukrajiny má stejný postup a vypouští dvě rakety současně proti ruským letícím dronům a raketám.
Naše redakce přinese k jeho poslednímu vystoupení extra článek. Svědectví ženy o tom, že slyšela dva výbuchy a poté explozi, naznačují jedinou věc: Dvojice PVO raket zasáhla Prigožinův tryskáč a protože letadlo bylo krátce po startu z moskevského letiště, tak palivové nádrže v křídlech byly ještě plné kerosinu. Zásah PVO raketami vedl k explozi nádrží a došlo k utržení celého jednoho kompozitního křídla stroje, což je na videu zcela patrné, že stroj padá z oblohy bez jednoho křídla. A to není všechno.
Dva výbuchy po sobě a potom exploze, pád letadla bez křídla a na zemi trosky se stopami kuličkových ložisek na plášti letadla po PVO raketě
Svědci na místě natočili trosky stroje a již unikly první fotografie, které zachycují něco, co vypadá jako prohlubně v plášti letadla, které připomínají kuličková ložiska, tedy kinetické fragmentory, kterými jsou naplněny hlavice raket systému S-400. Samozřejmě, že v této chvíli je předčasné dělat jakékoliv závěry, ale pokud svědci, a žena nebyla jediná, slyšeli dva výbuchy následované explozí a pádem letadla s utrženým křídlem, je velice pravděpodobné, že stroj byl regulérně a podle předpisů sestřelen dvojicí odpálených PVO raket proti narušiteli. A obě rakety zasáhly úspěšně cíl, proto svědci slyšeli dvě rány, po kterých následovala exploze a utržení křídla stroje. Proč skoro jistě nešlo o bombu na palubě letadla, to si teď vysvětlíme.
Stopy po kulových fragmentorech PVO rakety Pokud by došlo k explozi na palubě, jednalo by se o jeden výbuch, který by poškodil trup, došlo by ke ztrátě tlaku v kabině, ale na tyto situace jsou letadla a zejména business tryskáče, které vozí miliardáře, dopředu připraveny a zkonstruovány. Soukromé tryskáče mají 5-násobné jištění základních funkcí stroje a i kdyby na palubě vybuchla trhavina, nedošlo by ke ztrátě kontroly nad letadlem, pokud by trhavina nebyla natolik silná, že by roztrhala celý trup a hlavní kostru draku stroje.
Stopy po fragmentorech K ničemu takovému v případě pádu Prigožinova stroje nedošlo, protože trup stroje byl během pádu zjevně nepoškozen, chybělo mu ale křídlo. Znamená to, že došlo k explozi uvnitř nádrže v křídle, což vedlo k destrukci celé nosné plochy. Spolu se svědectvím ženy, která slyšela dva tradiční výbuchy PVO, na které je zvyklá v poslední době, když místní PVO střílí na ukrajinské sekačky , a následně explozi a pád stroje bez křídla, je možné dopředu a předběžně říct, že Prigožinův stroj byl pravděpodobně opravdu sestřelen ruskou PVO baterií S-400 v Tverské oblasti. Jestli šlo o tragický omyl, nebo o vnitřní boj uvnitř mocenských složek okolo Kremlu, to je předčasné hodnotit. Jenže, to není vše.
Letadlu i při pádu stále fungovaly proudové motory, pokud by letadlo nepřišlo o křídlo, stroj by byl schopen letu
Ruská žena, když začala natáčet video pádu letadla, tak je možné vidět bílou stopu, která směřuje z boku na letovou dráhu Embraeru. Jsou to jasné bílé stopy kouře po PVO raketě, která přiletěla z boku letové dráhy. Žena totiž na videu hlásí, že okolí ní padají trosky z nebe.  A rovněž si všimněte zvuku, že ani při pádu letadla nedošlo k vypnutí chodu motorů Embraeru, které mají 5-násobné jištění. Křídla jsou u tohoto modelu letadla vyrobena z kompozitu karbonových vláken a nemohou se zlomit prostým volným pádem letadla, případně točením ve spirále. Jedinou možnosti je exploze a termodynamické zničení křídla a celého kompozitu. Prostě jedině exploze může kompozitní křídlo zničit.

PVO raketa systému S-400 Odtržená ocasní část Embraeru nalezená asi 2 km od místa dopadu trupu letadla Přitom ani ztráta křídla nevede k výpadku tahu letadla a motory dále pracují. To jenom potvrzuje skutečnost, že se nejednalo o nějakou banální poruchu, ani o explozi nějakého ručního granátu na palubě, že by si někdo na palubě hrál s granátem a došlo by k nehodě, protože to by nestačilo ke zřícení letadla. K pádu došlo v důsledku utržení křídla, a k tomu nemohlo dojít jinak, než explozí nádrže po zásahu dvojicí PVO raket. Navíc se ukázalo, že i směrovka Embraeru byla nějakou obrovskou silou urvána ze zadní části letadla, protože směrovka byla nalezena dva kilometry od místa dopadu trupu letadla. Na odtrženém ocasu ale nejsou žádné spáleniny zevnitř, že by šlo o explozi výbušniny v zadní části letadla. Pojďme si nyní říct, kdo na palubě zahynul.
Pasažéři

Jevgenij Prigožin – Generální manažer PMC Wagner Group
Dmitrij Utkin – Vrchní velitel a zakladatel PMC Wagner Group
Nikolaj Matusejev
Valerij Čekalov
Alexander Totmin
Sergej Propustin
Jevgenij Makarjan

Posádka

Levšin Alexej (velitel)
Karimov Rustam (kopilot)
Raspopová Kristína (letuška).

Děsivá shoda náhod, že celé vedení Wagnerovců zahyne pouhý den po odvolání Sergeje Surovikina z funkce velitele vzdušných sil, pod kterého spadá v Rusku právě i protivzdušná obrana
Podle posledních informací na tuto situaci byla PMC Wagner Group připravena, protože Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin se mohli kdykoliv stát obětí atentátu ze strany např. ukrajinských tajných služeb, případně jiných organizací, takže dopředu byl připraven krizový protokol, který byl prý již aktivován a brzy se veřejnost dozví, kdo bude novým generálním manažerem a vrchním velitelem. Činnost PMC Wagner Group nebude narušena. Konspirace ohledně konce obou hlav PMC Wagner přiživuje i fakt, že v systému ruské obrany spadá protivzdušná obrana do působnosti velitele vzdušných a kosmických sil.

Centrála PMC Wagner Group v Petrohradu nasvícená s okny ve tvaru kříže na znamení tragédie A tím byl Prigožinův dlouholetý přítel a ochránce Sergej Surovikin, který byl ale v úterý odvolán z funkce a vzápětí poté umírá Prigožin v letadle, které bylo zřejmě sestřeleno PVO obranou spadající právě pod velení vzdušných sil [ 2 ] , resp. umírá celé vedení PMC Wagner, které bylo ve válce s generálním štábem Ruské armády. Na sociálních sítích v Rusku už se šíří nenávistné komentáře namířené na Valerije Gerasimova, náčelníka generálního štábu Ruské armády a na Sergeje Šojgua, ministra obrany, že prý oni stojí za vydáním rozkazu k sestřelení Prigožinova stroje baterií S-400 rozmístěnou v Tverské oblasti.
Na ruských sociálních sítích už letí konspirace, že za likvidací vedení Wagnerovců stojí generální štáb, se kterým byl Prigožin ve válce
Dopředu říkám, že jsem skeptický k tomu, že bychom se vůbec někdy dozvěděli pravdu, protože ta bude zřejmě pro mnoho generálů nepohodlná v obou případech. Nepohodlné to bude jak v případě, když se zjistí, že za tím stojí jen nedbalost obsluhy S-400, což by odhalilo bordel ve velení vzdušných a kosmických sil po odvolání Sergeje Surovikina z funkce, a nepohodlné to bude i tehdy, pokud se ukáže, že to byl úmysl a rozkaz k sestřelu vyšel od Prigožinových nepřátel z okruhu ruského generálního štábu.

document.createElement('video');
https://aeronet.news/wp-content/uploads/PrigozhinCrashSite.mp4

Rovněž bude zajímavé sledovat, jestli nové vedení PMC Wagner zůstane tvrdé, anebo změkne a podvolí se ruské armádě a začlení se pod velení ruské armády , jak dlouho o to usiluje generální štáb a Prigožin s Utkinem to odmítali. Na videu výše jsou záběry z místa dopadu letadla a níže je video z Petrohradu, kde vzniklo pietní místo před centrálou PMC Wagner Group, kam lidé přinášejí květiny.
https://aeronet.news/wp-content/uploads/PMC_Center_Memorial.mp4
To všechno se teprve uvidí. Ale pozor. Mám opravdu obavy o Vladimira Putina! Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin patřili do vnitřního kruhu Kremlu, od tzv. Zlaté Pagody . Jejich odstranění může být signálem k odstavení Vladimira Putina od moci. Může jít o začátek odstraňování silných obranných figur Putinovy moci v Kremlu, stejný proces, který jsme viděli u Donalda Trumpa v roce 2017 po nástupu do funkce , když ho Deep State začal zbavovat jeho nejbližších opor, přátel a ochránců. Když teď Putin přišel o šéfy své soukromé armády, výrazně mocensky oslabí v zákulisní sféře Pagody. Někdo prostě potřeboval odstranit Surovikina z funkce, aby prošel příkaz na “sesazení” Prigožina, resp. jeho sestřelení z oblohy. Surovikin by logicky k tomu nikdy souhlas nedal.
Shoda náhod? Na místo Surovikina byl do funkce velitele vzdušných sil jmenován právě bývalý velitel protivzdušné obrany
A co je nejděsivější? Podle posledních informací ruského tisku [ 3 ] po Surovikinovi do funkce velitele vzdušných a kosmických sil byl jmenován Viktor Afzalov , který celou dobu své vojenské kariéry strávil právě v protivzdušné obraně! Panečku, to je náhoda. A teď byl podle ruských médií dosazen do funkce velitele celých vzdušných a kosmických sil. Klidně to považujte za konspiraci, ale sami si odpovězte na otázku:
Jaká je pravděpodobnost, že nad Tverskou oblastí dojde při pravděpodobném PVO sestřelu k pádu business jetu zrovna celého vedení PMC Wagner, které bylo ve válce s ruským genštábem, a to pouhý den poté, kdy se do genštábu a funkce velitele vzdušných a kosmických sil, jako zcela náhodou, dostal právě bývalý velitel a kariérní důstojník ruské protivzdušné obrany, který nahradil původního generála, který byl zcela náhodou přítelem Prigožina? Sami uznáte, že taková pravděpodobnost náhody je limitně blízká nule.

Pouhý den po odvolání Surovikina je Prigožin i Utkin po smrti a na Surovikinově místě, pod kterého spadá i ruská PVO, je najednou nový člověk, který shodou okolností působil právě v PVO obraně. To je moc shod náhod na jednom místě najednou. Na náhody nevěřím. Nechci předjímat, ale tohle opravdu smrdí odvetou genštábu proti celé organizaci PMC Wagner na straně jedné a jako výhrůžka do Kremlu a Putinovi na straně druhé.
Sundali mu dva jeho nejbližší lidi. To není legrace. A to skoro na den přesně 2 měsíce od zinscenovaného puče v Rostově na Donu, který se pro Putina stal záminkou pro mohutné čistky v Kremlu, v genštábu a ve státní správě. K puči došlo 24. června a ke smrti vedení Wagnerovců nyní 23. srpna, tedy v předvečer dvouměsíčního výročí puče. Zase jen náhoda? Nad Ruskem prostě najednou padají business jety s nejbližšími Putinovými lidmi. Začíná jít do tuhého. Jevgenij Prigožin bude vzpomínán Rusy jako hrdina od Bachmutu. Ale tohle je teprve začátek něčeho, co může mít pro Rusko daleko větší důsledky. Kdokoliv stojí za likvidací vedení Wagnerovců, dopustil se útoku na Zlatou Pagodu. Reakce vedení Pagody v konceptuální rovině zřejmě přijde s nějakým odstupem, a nebude to nic pěkného.
Pokud se vám článek líbil a chcete, abychom v naší publicistické a analytické práci pokračovali, potřebujeme vaši pomoc. Náš server je financován jen s vaší podporou, tedy s podporou našich čtenářů. Náš obsah je přinášen čistě zásluhou našich čtenářů, kteří nám přispívají a drží náš projekt v provozu. Nemůžeme čekat pomoc od nikoho jiného, jen od vás. Přispět nám můžete jakoukoliv částkou na naší darovací stránce  zde . Moc vám děkujeme!
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden