Elon Musk vyhlasuje vojnu mimovládnym organizáciám financovaným Sorosom: Sľubuje právnu bitku na obranu slobody prejavu.
RSS

Elon Musk vyhlasuje vojnu mimovládnym organizáciám financovaným Sorosom: Sľubuje právnu bitku na obranu slobody prejavu.


Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla  a  SpaceX   Elon Musk  má v úmysle začať právne kroky proti  mimovládnym organizáciám financovaným  miliardárskym investorom  a „filantropom„ Georgeom Sorosom. V stredu Musk, ktorý získal Twitter, teraz premenovaný na X, urobil oznámenie v reakcii na príspevok používateľa Michaela Shellenbergera na platforme. Shellenberger uviedol, že mimovládne organizácie financované Sorosom zámerne šírili nepravdivé informácie o množiacich sa „nenávistných incidentoch“, aby obhajovali prísnejšie obmedzenia slobody prejavu, spolu so snímkou ​​správy, ktorú zverejnil Public a napísal írsky novinár Ben Scallan. V odpovedi naňho technologický miliardár oznámil: „X podá právne kroky, aby to zastavil. Nemôžem sa dočkať začiatku!“
V predmetnom článku sa tvrdilo, že mimovládne organizácie podporované Sorosovými nadáciami otvorenej spoločnosti podporujú „agendu cenzúry“ v Írsku a Škótsku, vrátane policajných prehliadok súkromných rezidencií a osobných zariadení. Hoci správa výslovne neidentifikuje, ktoré mimovládne organizácie financované Sorosom sú zapojené do tejto údajnej cenzúrnej kampane, vyvoláva však otázky o presnosti nahlasovania trestných činov z nenávisti. Naznačila tiež, že zvýšený počet nahlásených incidentov nemusí nevyhnutne znamenať skutočný nárast trestných činov z nenávisti, čo poukazuje na nízku hranicu pre klasifikáciu činu ako trestného činu z nenávisti, ktorý si často vyžaduje minimálne dôkazy nad rámec tvrdenia jednotlivca.
Nadácia otvorenej spoločnosti, ktorú založila Sorosova rodina,   venuje ročne okolo 1,5 miliardy dolárov  na podporu rôznych aktivít, ktoré zahŕňajú globálne iniciatívy na presadzovanie ľudských práv a presadzovanie demokratických princípov. Prečo je to dôležité: V máji tohto roku Musk porovnal Sorosa s negatívnym hrdinom z Marveloviek – Magnetom. Keď Elon Musk spomenul paralelu medzi Sorosom a Magnetom, v dobe vyhlásil: „Predpokladáte, že sú to dobré úmysly. Nie sú. Chce nahlodať samotnú štruktúru civilizácie. Soros nenávidí ľudstvo.“ Vo februári sa Soros Fund Management   zbavil všetkých svojich podielov v Muskom vedenom Twitteri .
Zdroj: https://www.benzinga.com/news/23/08/34016907/elon-musk-declares-war-on-soros-funded-ngos-promises-legal-battle-to-defend-free-speech
The post Elon Musk vyhlasuje vojnu mimovládnym organizáciám financovaným Sorosom: Sľubuje právnu bitku na obranu slobody prejavu. appeared first on Slobodný vysielač .


Nejčtenější za týden