Německo: Bělochům je vstup na výstavu o kolonialismu zakázán (video)
RSS

Německo: Bělochům je vstup na výstavu o kolonialismu zakázán (video)


V celém západním světě je nyní stále urputněji prosazován protibělošský rasismus. Původně s tím začali v USA a nyní se již tato praxe rozmáhá i po celé západní Evropě.
Patrnější je štvanice proti bělochům v tradičních koloniálních mocnostech, zejména ve Velké Británii a Francii.
Také Německo mělo několik málo kolonií. Mimo Namibie to byly i části několika dalších dnešních afrických států (například část Keni, Tanzanie, Rwandy, Burundi…), nicméně jejich koloniální minulost je v porovnání s dalšími zeměmi poměrně krátká a méně významná.
Přesto se některým Němcům zřejmě zdá, že je nutné si sypat popel na hlavu – a pro jistotu do toho zahrnout v rámci kolektivní viny úplně všechny bělochy.
V současné době probíhá v Zollernu v Dortmundu výstava s názvem „Toto je koloniální“. Pobuřující na tom je, že v sobotu jsou návštěvníci s bílou kůží vyloučeni z návštěvy na celé hodiny.
Muzeum to ospravedlňuje potřebou vytvořit „úkryty pro barevné lidi.“ Takové momenty jsou pro ně prý příliš vzácné.
Tento impuls kulturně-politického apartheidu – který je v rozporu se Základním zákonem (pozn.: německá Ústava) – je samozřejmě stejně jako celá výstava financován z peněz daňových poplatníků.
Vyloučení bělochů – i když jen dočasně – pouze na základě jejich barvy pleti je právem kritizováno jako rasismus, i když obráceně.
Když se bílí zaměstnanci rozhlasové stanice pokusili vstoupit na výstavu v sobotu v době od deseti do 14 hodin, což je doba, kdy je do muzea bílým vstup zakázán, zaměstnanci muzea jim v tom zabránili s odkazem na přísné pokyny vedení výstavy.
Raději jim vrátili vstupné, které už zaplatili, než aby je pustili dovnitř jako bělochy.
Muzeum vážně odkazuje na toto šílenství jako na „nabídku pro BIPoC a černochy, aby se mohli stáhnout a otevřeně si vyměnit své zkušenosti.“
„Vzhledem k tomu, že (post)kolonialismus ovlivňuje každého jednotlivce, týká se každého,“ pokračuje.
„Kromě exponátů budou návštěvníci zkoumat stopy a důsledky kolonialismu společně s hosty z občanské společnosti, umění a vědy prostřednictvím uměleckých akcí, workshopů a interaktivních performancí.“
Důraz je kladen na „výměnu a rozvoj společných nápadů, které budou v roce 2024 začleněny do velké speciální výstavy v dole Zollern.“
Celá akce je o postkolonialistické části woke ideologie. Podle ní jsou bílí zodpovědní za všechno špatné na světě a jsou od přírody rasisté.
Diskriminace bělochů tedy nemůže vůbec existovat. Německo je zde vylíčeno jako rasistické peklo, ve kterém nebílí lidé absolutně potřebují „přístřeší“, aby se mohli schovat před bílými.
Nicméně, stejně jako v případě masové migrace nebo povinných poplatků za veřejnoprávní vysílání, zlí bílí jsou vítáni, pokud jde o placení za jejich očerňování a nepřátelství.
V každém případě neexistují žádné skrupule ohledně přijímání peněz „strukturálních rasistů“ v Dortmundu, stejně jako jinde v Německu.
Muzeum odmítlo kritiku odepření přístupu pro bílé s námitkou, že je omezen pouze na čtyři ze 48 hodin týdenní otevírací doby a „menší část  muzea. “
Komentáře, rady a e-maily hostů o výstavním workshopu obecně – a bezpečném prostoru pro barevné zvláště – jsou však údajně brány „velmi vážně.“
Samozřejmě, že tato akce již nemůže být překonána v pokrytectví, prolhanosti a absurditě: Ve jménu antirasismu je praktikován rasismus proti bílým, ale celá věc se nebojí být financována velmi nechutnou bílou většinovou společností, která je dočasně vyloučena pouze kvůli barvě pleti.
Woke ideologie tak upadá zpět do vzorců, které byly překonávány po celá desetiletí. Už nevidí lidi jako jednotlivce, ale jako kolektivní bytosti, které jsou navždy nevyhnutelně určeny jejich původem, barvou kůže nebo sexuální orientací.
Tím špatným je podle woke ideologie běloch – a je úplně jedno, zda daný jedinec pochází ze země, která měla kolonie.
Jednoduše v Dortmundu vás na výstavu – přijedete-li v sobotu – nevpustí jen proto, že jste bílí. Už to na vás uvaluje kolektivní vinu…
Na videu níže se můžete podívat na to, jak byli reportéři vyhozeni, když se pokoušeli dostat na rasistickou výstavu (německy):

Mal an die Juristenbubble: Ist das kein Verstoß gegen das AGG? Wenn die mich nicht reinlassen, habe ich dann Chance auf Schadensersatz/Schmerzensgeld? pic.twitter.com/B7AYOK1Q3q
— Raucher (@CBGSpender) August 29, 2023


 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Německo: Bělochům je vstup na výstavu o kolonialismu zakázán (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden