Princ Andrew obviněn ze sexuálního zneužívání dětí během návštěvy Ukrajiny
RSS

Princ Andrew obviněn ze sexuálního zneužívání dětí během návštěvy Ukrajiny


Čerstvá obvinění vůči princi padla během jeho návštěvy Ukrajiny uprostřed probíhající rusko-ukrajinské války. Ukrajinu navštívil v červnu. (Foto: Flickr)









Princ byl zřejmě součástí delegace, která válkou zničenou zemi navštívila během návštěvy britského ministra zahraničí Jamese Cleverleyho. Princ nyní čelí vážnému obvinění ze zneužití dvou dětí v jednom z prominentních kyjevských klubů. Tato obvinění vznesl James Obasi, osoba nigerijského původu, která byla pověřena hostováním britské delegace v kyjevském klubu.



Obasi uvedl, že byl očitým svědkem celého incidentu. Uvedl, že byl pověřen, aby se dobře postaral o VIP hosta, a že tímto VIP hostem byl princ Andrew. Uvedl, že viděl, jak k princi přivedli dvě děti. Jedno byl desetiletý chlapec a druhé dívka, které bylo asi 12 let.



Obasi nahrál svou výpověď na kameru a celý incident vysvětlil.




BREAKING REPORT: Prince Andrew accused of sexually abusing a 12-YEAR-OLD GIRL AND 10-YEAR-OLD BOY during a visit to Ukraine earlier this year. TV9 News India reports The Prince was apparently part of the delegation that visited the war-ravaged country during British Foreign… pic.twitter.com/jrbHIRT2WQ — Chuck Callesto (@ChuckCallesto) September 3, 2023
Výpověď očitého svědka Jamese Obasiho



James Obasi, úředník pracující v jednom z kyjevských klubů, uvedl, že ho princ Andrew požádal, aby pro obě děti zajistil nějaké jídlo a pití. Když se vrátil s potravinami pro děti, viděl, že se princ Andrew k dětem chová nepřístojně. Nechal si talíř s jídlem a odešel odtamtud. Když se James Obasi po nějaké době vrátil, našel děti v kritickém stavu. Na tělech dětí nebylo téměř žádné oblečení, děti byly nesmírně vyděšené a neustále plakaly. Podle Jamese Obasiho se snažil o děti postarat, ale pracovníci ochranky je odvedli s sebou. O dva dny později prý děti odvezla britská delegace speciálním letadlem do Paříže.



Dřívější obvinění proti princi Andrewovi



V říjnu 2019 se o celosvětovou senzaci postarala Američanka Virginia Giuffreová, která tvrdí, že v roce 2001, kdy bylo Virginii pouhých 17 let, s ní britský princ Andrew několikrát násilně souložil. Princ Andrew a Buckinghamský palác Virginiino obvinění zpočátku odmítali, Virginia si však za svým tvrzením stála.



Zveřejnila také svou fotografii s princem Andrewem a tvrdila, že má mnoho dalších fotografií. Ve svých tvrzeních také zveřejnila vztah kontroverzního amerického podnikatele a odsouzeného pedofila Jeffreyho Epsteina s princem Andrewem. Epstein byl v různých případech sexuálního zneužívání dětí poslán do vězení na americkém Manhattanu, kde v roce 2019 za podezřelých okolností zemřel.



V loňském roce byl jménem prince Andrewa americký soud informován o vyrovnání s Virginií, v jehož rámci prý bude poskytnuta obrovská částka jako odškodnění. A nejen to, když byl Jeffrey Epstein propuštěn z vězení, princ Andrew se s ním tajně setkal, což se stalo veřejným důkazem.



Kdo je britský princ Andrew?



Princ Andrew se narodil v roce 1960 v Buckinghamském paláci. Je druhým synem britské královny Alžběty a mladším bratrem současného britského krále Charlese. V britské královské rodině získal titul vévoda z Yorku. Princ Andrew vstoupil do královského námořnictva jako pilot a zúčastnil se také války o Falklandy v roce 1982.



Dříve byl označován za válečného hrdinu a později byl uznáván jako princ playboy. Po celosvětovém skandálu v souvislosti s kauzou sexuálního obtěžování Buckinghamský palác oznámil, že s princem Andrewem přerušuje spolupráci. Britská královna odebrala princi Andrewovi všechny vojenské pocty a také mu zakázala používat královské oslovení Jeho Výsost.



Ukrajina obviněna z obchodování s dětmi



Ukrajina je také obviňována z obchodování s dětmi uprostřed války. Podle ruských zpravodajských služeb jsou děti z Ukrajiny ve velkém měřítku prodávány do zahraničí za přispění ukrajinské zpravodajské služby.



Vasilij Prozorov z ukrajinské zpravodajské služby v srpnu odhalil, že gang, který sexuálně napadá děti ve Velké Británii, je velmi aktivní na Ukrajině. Ve jménu adopce dětí z válkou zmítané Ukrajiny si tyto gangy odvážejí děti s sebou. Obvinění vznesená proti princi Andrewovi opět vyvolala velké otazníky nad situací dětí na Ukrajině.



Zdroj: news9live.com
Článek Princ Andrew obviněn ze sexuálního zneužívání dětí během návštěvy Ukrajiny se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden