Lidé se domnívají, že vrtulník shazoval modifikované komáry Billa Gatese
RSS

Lidé se domnívají, že vrtulník shazoval modifikované komáry Billa Gatese


„Helikoptéra shazuje komáry Billa Gatese .“ Zakladatel Microsoftu a Epsteinův kamarád Bill Gates vypouští nad předměstím Miami za bílého dne zmutované komáry pomocí vrtulníku.









Tyto „inženýrské komáry Billa Gatese“ původně natočila a na TikToku zveřejnila @peluzalamasviral, kde se spolu s přihlížejícími ptala, co to z vrtulníku na obloze vylétá.




Florida vydává celostátní nouzové varování před malárií


@ovjanegradsombreroblanco Mosquitos. #elicopter #elicoptero #mosquito #Foryou #Parati #viral ♬ sonido original – Oveja Negra de Sombrero Blanco





Ačkoli není jasné, z čeho se stopa skládá, lidé v komentářích spekulují, že by mohlo jít o kouř nebo dokonce možná o palivo.




Helicopter dropping mosquitos. pic.twitter.com/HzAfn0uktz — Nicholas Veniamin (@nickveniamin) September 2, 2023
Nadace Billa Gatese měla v minulosti podpořila biotechnologickou společnost Oxitec, která vypouští modifikované komáry na Floridě v rámci iniciativy na potlačení nemoci, ačkoli mluvčí společnosti uvedl, že její práce v USA nejsou financovány Gatesovou nadací.




EU již nechce označovat genetické inženýrství v potravinách

Bez ohledu na to Oxitec a odborníci tvrdí, že představa, že by práce společnosti mohla být zodpovědná za šíření malárie, je nemožná z jednoho prostého důvodu: Modifikovaní komáři, kteří byli vypuštěni, nejsou těmi, kteří přenášejí malárii.



„Na těchto tvrzeních není vůbec nic pravdy,“ uvedl v e-mailu mluvčí společnosti Oxitec Joshua Van Raalte. „Jsou vědecky nemožná.“




Američtí chirurgové úspěšně transplantovali člověku geneticky modifikovanou prasečí ledvinu

Práce společnosti Oxitec v USA spočívala ve vypouštění geneticky modifikovaných samců komárů Aedes aegypti v oblasti Florida Keys s cílem bojovat proti nemocem přenášeným hmyzem, jako je horečka dengue a virus Zika.



Záměrem je, aby se modifikovaní komáři pářili s komářími samičkami a předávali jim genetickou změnu v proteinu, která by znemožnila přežití potomků samiček – a tím snížila populaci hmyzu, který přenáší nemoci.




Spojené království usiluje o zrušení omezení pro GMO

Agentura pro ochranu životního prostředí povolila vypuštění 2,4 miliardy geneticky modifikovaných komárů v Kalifornii a na Floridě 30. března 2022.





Zdroj: apnews.com
Článek Lidé se domnívají, že vrtulník shazoval modifikované komáry Billa Gatese se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden