Německo čekají soudy s výrobci vakcín, ti si již připravili nejlepší právníky – vše platí stát
RSS

Německo čekají soudy s výrobci vakcín, ti si již připravili nejlepší právníky – vše platí stát


V Německu došlo k bezpočtu poškození na zdraví v důsledku aplikací genových injekcí.
Hned v září se očekává mnoho soudních procesů, ze kterých jsou však již díky smlouvám těchto výrobců s EU viníci předem zcela zbaveni jakékoli zodpovědnosti za škody na zdraví, které byly lidem způsobeny po aplikaci genových injekcí.
Všechny tyto soudy tak proběhnou ve stejném stylu. Bude to jedna velká fraška, protože díky zkorumpované bruselské sebrance, která takto nastavené smlouvy odsouhlasila, nebude stát dotčené farmaceutické firmy celý soud ani cent.
A to dokonce i v případě, že bude uznáno, že došlo k poškození takzvanou „vakcínou.“ Odškodnění je totiž hrazeno z kapes daňových poplatníků, tedy i případných žalobců či jejich rodin.
Vskutku velmi bizarní!!
Mnoho pozorovatelů se shoduje, že září 2023 bude mezníkem pro další průběh vlny žalob proti výrobcům takzvaných vakcín. Stovky soudních sporů probíhají po celé zemi, ve kterých žalobci požadují náhradu škody a / nebo odškodnění za bolest a utrpení.
Poté, co již byly vydány jednotlivé rozsudky, čeká několik soudních procesů, které začnou v příštích několika týdnech.
Vítězové a poražení již byli určeni. BioNTech, Pfizer, Moderna a spol. nemají prakticky co ztratit. Ať už soudy rozhodnou ve prospěch nebo v neprospěch výrobců, budou beztak z obliga.
V obou případech, a to je to, co činí tento případ tak neobvyklým, budou náklady daňových poplatníků vynaloženy v milionech.
Jak je dobře známo, EU umožnila farmaceutickým firmám, aby do příslušných smluv vložily výjimku z jakékoli odpovědnosti.
V případě soudní porážky se však tyto doložky týkají nejen částek požadovaných za náhradu škody a/nebo odškodnění za bolest a utrpení, ale také soudních nákladů, zejména odměn pro advokáty.
A to samozřejmě dotčené farmaceutické firmy přimělo zaplatit si služby skutečně tech nejlepších z nejlepších.
Právník, který sám v těchto advokátních kancelářích pracuje kolem 15 let,  vysvětluje, proč je to z jeho pohledu problém:
„Náklady na tyto právníky nenesou žalované farmaceutické společnosti, ale stát, tedy v konečném důsledku daňový poplatník. Ten také musí zaplatit případné kompenzační platby. I když společnosti spory vyhrají, žalobce jim uhradí pouze poměrnou část vzniklých nákladů v závislosti na výši sporu.“
Jednoduše řečeno: Průměrnou částku v těchto soudních sporech odhaduje „Juve“ v průměru na „150 000 až 200 000 eur.“ Sporná částka příslušného řízení – která může být v jednotlivých případech také vyšší nebo nižší – je základem pro podíl nákladů, které musí žalobce převést na výrobce v případě porážky.
Skutečné právní poplatky však budou ve většině případů pravděpodobně výrazně vyšší. Veškeré náklady přesahující „podíl související s hodnotou“ obvykle nesou sami obžalovaní.
To však neplatí pro farmaceutické firmy, protože tyto smlouvy EU je osvobozují od jakéhokoli nákladového rizika. Ergo, daňový poplatník za vše musí zaplatit.
A tak není divu, že ze strany obžalovaného jsou povolávány nejen celé armády právníků, ale také jen ti nejlepší z nejlepších. Pokud nemusíte platit za hudbu, kterou jste si objednali, ale můžete na ni tančit, můžete také bez váhání zavolat Vídeňské filharmoniky. Alespoň tak to BioNTech a spol. zřejmě vidí.



Výše citovaný právník vypočítává:
„Právníci jmenovaní  ve zprávě si budou sotva účtovat méně než hodinovou sazbu 500 eur (plus DPH a výdaje). Tato řízení zpravidla vedou také týmy několika právníků a pracovní zátěž na jedno řízení a instanci bude pravděpodobně několik set hodin. Odměna advokáta na straně žalovaného může být extrapolována s uvedenými klíčovými údaji.“
Dalším „tématem rozhovorů na trhu“ je krátkodobá změna konzultanta ve společnosti BioNTech. Zatímco dříve byla skupina zastupována advokátní kanceláří „CMS Hasche Sigle,“ mandát nyní převzala „White& Case.“
Zúčastněné strany nechtěly komentovat tuto rošádu na dotaz Juve, ale bylo „neobvyklé, aby společnost zcela nahradila advokátní kancelář v tak velkém komplexu několika set individuálních řízení,“ uvádí zpráva.
Právník proto vyvozuje závěr, který je v podstatě znám, ale z jeho pohledu je stále příliš málo vnímán širokou veřejností:
„Takže zatímco zisky z prodeje vakcín zůstávají ve firmách , náklady na případné vady výrobků jsou přenášeny na širokou veřejnost.“
To se ovšem vědělo od samého začátku, kdy byly jednostranně výhodné smlouvy podepsány…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Německo čekají soudy s výrobci vakcín, ti si již připravili nejlepší právníky – vše platí stát se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden