Aktuální případ z Japonska ukazuje, že za větrnou lobby jdou obrovské peníze
RSS

Aktuální případ z Japonska ukazuje, že za větrnou lobby jdou obrovské peníze


Dlouhodobě zde upozorňuji na nesmírnou neekologičnost větrných elektráren. Nechci se zde opět opakovat, protože výčet důvodů proč zakázat větrné elektrárny je velmi dlouhý a přesáhl by zbývající obsah článku.
Při zjišťování dalších a dalších faktů, které potvrzují, že větrná energie je vše – jen ne ekologická a tedy „zelená“ – mi dlouhodobě nejde na rozum, jak je možné, že je tak prosazována.
Proč už dávno někdo na tato fakta neupozornil? Jak je možné, že lidem, kteří dopouští, aby byla větrná monstra, ničící přírodu i zdraví, také v jejich okolí?
Logiku za tím hledat rozhodně nelze. Už dávno mi ovšem bylo jasné, že za prosazováním větrných elektráren je jediné: peníze.
A to ne zrovna malé. Už to, že je prosazuje Brusel, ukazuje, že i tam někomu zřejmě zůstaly nějaké ty miliony „za nehty“ – ostatně, dotace na tato monstra jsou samy o sobě jednou velkou korupcí.
A korupce stojí zřejmě i za těmi větrnými elektrárnami, které se plánují na našem území. Tak tomu zřejmě bude všude.
Nyní se na případu dálného Japonska ukazuje, že větrná lobby má financí na rozdávání víc než dost.
V pozadí těchto firem často stojí „staří známí“ v podobě BlackRocku či Vanguardu, jejichž finanční prostředky jsou takřka neomezené. Do tzv. „obnovitelných energií“ investuje například také Bill Gates.
Na druhé straně vám chci na tomto případu názorně předvést, že klimatický podvod se netlačí jen v Evropě a Bidenových USA, případně Austrálii, ale i v dálném Japonsku, které v mnoha ohledech následuje západní agendu…
V oblasti takzvané obnovitelné energie je větrná energie často prosazována jako maják naděje. Nedávné události z tokijských koridorů moci však nabízejí další důkaz, že tento maják by mohl být spíše fata morgána.
Tokijští prokurátoři vynesli na světlo skandál, který dále podtrhuje pochybné praktiky kolem projektů větrných elektráren.
„Tokijští prokurátoři ve čtvrtek oznámili, že zatkli bývalého náměstka ministra zahraničí kabinetu premiéra Fumia Kishidy pro podezření z přijetí více než 61 milionů jenů (414 000 dolarů) úplatků od větrné energetické společnosti výměnou za jeho propagaci větrné energie a další příznivé zacházení.“
Masatoshi Akimoto, ústřední postava tohoto sporu, je obviněn z přijetí významných částek od výkonného ředitele společnosti pro větrné elektrárny.  Je to značná částka peněz, což vyvolává vážné otázky o integritě podpory větrné energie.
„Akimoto odstoupil z funkce náměstka ministra zahraničí a opustil Kishidovu vládnoucí Liberálně demokratickou stranu v srpnu poté, co se objevila obvinění a prokurátoři provedli razii v jeho kanceláři v rámci vyšetřování úplatkářství.“
Hloubka těchto údajných transakcí navíc nekončí podporou větrné energie. Akimoto je také zapleten do přijímání finančních prostředků v souvislosti se skupinou majitelů dostihových koní, což dále kalí vody jeho profesionálního chování.
„Údajně obdržel dalších 31 milionů jenů (210 500 dolarů) v souvislosti se skupinou majitelů dostihových koní mezi říjnem 2021 a červnem letošního roku. Podle zpráv japonských médií si vzal peníze za registraci ve skupině.“
Bývalý prezident Japan Wind Development Masayuki Tsukawaki připustil, že platby společnosti Akimoto byly „odměnou.“ Přesto Akimoto těmto tvrzením čelil, tvrdil, že je nevinný a své činy rámuje jako motivované politickým přesvědčením.
„Akimoto obvinění popřel a řekl, že na parlamentních zasedáních kladl otázky na podporu obnovitelné energie na základě svého politického přesvědčení, ne proto, že ho Tsukawaki požádal, aby pomohl Japan Wind Development,“ uvedla veřejnoprávní televize NHK a citovala ho v prohlášení vydaném jeho právníkem.
Zatímco mnoho aktivistů a politiků prosazuje obnovitelnou energii, tento skandál slouží jako ostrá připomínka neefektivity a nástrah spojených s větrnou energií. Samotná potřeba takových strategií snižování emisí, zejména větrné energie, zůstává přinejlepším sporná.
„Úředníci v regionech, kteří prosazují obnovitelnou energii, říkají, že se obávají, že úplatkářský skandál poškozuje obraz obnovitelných zdrojů, když je třeba energii dále propagovat.“
Nedávné události podtrhují potřebu transparentnosti a spravedlivé hospodářské soutěže v oblasti obnovitelných zdrojů energie a dalších oblastech odvětví energetiky. S tím, jak tyto skandály vycházejí na světlo, se však nadále otřásají samotné základy důvěryhodnosti větrné energie.
„Nemůžeme budovat sociální infrastrukturu pro budoucnost Japonska bez spravedlivé hospodářské soutěže. Chceme, aby operátoři spravedlivě a přímo konkurovali technologiím.“
Závěrem lze říci, že jak se svět potýká s potřebou spolehlivých zdrojů energie, je nezbytné kriticky zhodnotit skutečné přínosy a náklady spojené s každým z nich.
Nedávný úplatkářský skandál v Japonsku slouží jako svědectví o inherentních problémech s větrnou energií a pomýlených ambicích, které ji obklopují. Je nejvyšší čas požadovat transparentnost, zodpovědnost a skutečné přehodnocení takzvaných přínosů větrné energie.
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Aktuální případ z Japonska ukazuje, že za větrnou lobby jdou obrovské peníze se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden