Jak se baví internet: Rozchod Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa zdrtil celou společnost
RSS

Jak se baví internet: Rozchod Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa zdrtil celou společnost



EMA
Rozchod Jaromíra Soukupa chvíli po tom, co se mu narodilo Dítě Jaromíra Soukupa, to je tedy Smůla Jaromíra Soukupa.

Terčem hrubých urážek se stala v posledních dnech novinářka, zpěvačka, herečka a renesanční osobnost Emma Smetana. Vyjádření organizace Zasloužilí umělci liberálně demokratické fronty ke kauze útoků na představitele nového seriálu Eliška a Damián: Jako zástupci předních umělců pečujících o umělecké a demokratické prostřední v naší společnosti, se ohrazujeme proti buranským a neodborným útokům veřejnosti na naši přední umělkyni Emmu Smetanu. To, že někdo nedokáže pochopit hloubku uměleckého díla, zvlášť když jde o dílo nové, moderní, neotřelé a tudíž neodpovídající zkostnatělým představám konzervativního diváka, neopravňuje nikoho toto umění zpochybňovat, zesměšňovat či dokonce hrubě urážet. Pro pochopení seriálu Eliška a Damián je třeba být vybaven nadprůměrnými znalostmi historie, neboť v něm vystupují i historické postavy v dobových kostýmech, kterým byly obětovány nekonečné hodiny práce našich maskérů, švadlen i historiků. Ti museli hlídat, aby vše skutečně odpovídalo historickým reáliím. Je svým způsobem pochopitelné, že průměrný divák má problém ztotožnit se s postavou, která do děje vstupuje z minulosti, jestliže nesplňuje aspoň minimální nároky na historické znalosti. Ale takový divák by měl hledat chybu u sebe a nikoliv u tvůrců seriálu. Seriál se odehrává ve dvou časových rovinách, což může průměrnému divákovi také činit problém. Dokázat se zorientovat v tom, která postava pochází z jaké doby, rovněž nese zvýšené nároky na divákův intelekt, kterého se oněm stěžovatelům zřídkakdy dostává. Tím méně má šanci pochopit nové pojetí hereckého umění hlavní představitelky Emmy Smetany. Není snad třeba připomínat, že je nejen herečkou, ale též velice talentovanou populární zpěvačkou, odvážnou, originální a politicky nekorektní novinářkou a v neposlední řadě všeobecně obdivovanou a mladými lidmi následovanou influencerkou. Není tedy divu, že do prostředí českých seriálů přináší nové neotřelé prvky, které u herců populárních běžného gaučového konzervativního publika nenajdeme. Patří sem i to, že je postava hrána s určitou nadsázkou a že s postavou, kterou hraje, nijak nesplývá. Divák tak sleduje nejen linii postavy, kterou Emma ztvárňuje, ale též se mu naskýtá možnost vnímat, jak se k dané scéně staví i samotná Emma. Zda je to určitá nadsázka, patos či zdánlivá lhostejnost. Na toto trojrozměrné herectví není běžný divák seriálu zvyklý a je třeba si přiznat, že šanci pochopit herecký projev v celé jeho šíři může jen člověk, jenž je pro to znalostně i intelektuálně vybavený. Seriál Eliška a Damián je spíše dílem pro stanici ČT ART. Ale o to větší uznání si TV PRIMA zaslouží za to, že se tento typ umění snaží představit komerčnímu divákovi. A Emma Smetana si místo urážek a zesměšňování zaslouží obdiv, že tomuto projektu věnovala tolik energie, času, celou šíři talentu a neváhala se uvolit i k natáčení nebezpečných a dechberoucích akčních scén.





„Rozchod Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa zdrtil celou společnost . Lidé přestali pracovat, přestali žít a přestali plánovat budoucnost. Byl to pro všechny šok. Asi nejhorší situace nastala v epicentru rozchodu Hanychové se Soukupem. I když přímo na místo rozchodu armáda vyslala vojáky a zdravotníky, obávám se, že naděje na záchranu někoho živého je pouze v rovině zázraku,“ tvrdí Jan Vláha, odborník na Agátu Hanychovou a Jaromíra Soukupa z Ústavu pro vzdělání a Jaromíra Soukupa.
„Lidé, kteří se v době rozchodu nacházeli dva až osm kilometrů od epicentra rouzchodu, mají desetiprocentní šanci na zotavení, což není zanedbatelné a dá se mluvit o malém zázraku.
Čím dál od epicentra se lidé nacházeli, tím mají větší šanci na to, se z toho dostat bez vážnějších následků. Od určité vzdálenosti však případné přežití bez následků už však neroste. Je jedno, jestli jste z Kolína nebo Ostravy. Tlaková vlna rozchodu zasáhla celou republiku,“ dodal Jan Vláha.
Zatímco do epicentra rozchodu stále jezdí sanitky i armáda, zbytek republiky se postupně vrací zpět ke svému životu. Musí.
„Když se to stalo, byla jsem zrovna v kavárně. Najednou všichni kolem mě začali brečet a převracet stoly. Vzpomínám si, že jsem zrovna usrkávala kávu, když tu jsem ucítila něco jako bolest na hrudníku. Potom už si nic nepamatuju. Vzbudila jsem se až po pár hodinách v nemocnici, kde mi řekli, že jsem vyvázla z rozchodu Jaromíra Soukupa a Agáty Hanychové jen zázrakem,“ vzpomíná paní Daniela z Prahy na osudný moment. Jako jedna z mála lidí, kteří se nacházeli jen pár kilometrů od epicentra rozchodu, vyvázla bez vážnějších následků.
„Musíme teď jít dál. Musíme být silní a žít dál naše životy,“ plakala paní Daniela, která rozchodem Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa přišla o dvě kamarádky, které s ní byly v tom okamžiku v kavárně a neměly takové štěstí jako ona.
„Bylo to těžké. Každý z nás kvůli tomu rozchodu někoho ztratil, ale už jenom kvůli nim to musíme přečkat, zvednout hlavu a vrátit se do běžného života,“ myslí si pan Adam Kolář, který rozchodem Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa přišel o bratra. Rozchod mu rovněž odnesl barák.
Jen pár dnů po rozchodu se podařilo ve většině krajských měst obnovit hromadnou dopravu a někde i dodávky elektřiny. Vypadá to, že po tragédii je Česká republika na dobré cestě k tomu, „jít dál“.














A pár tweetů od Dojnice:

Jdu z takové té informační třídní schůzky, co jsou hned zkraje. Všechny ty maminky, který se vždycky vyptávaly na každou ptákovinu a měly na všechno názor, takže jsme tam byli hodinu, dneska mlčely a paní učitelka to celé sfoukla za 20 min. Už ani ty rodičáky nejsou, co bývaly.
Víte, jak je to se svátkama příští rok? 6. červenec je sobota, 28. září taky sobota a 17. listopad neděle. Ta Fialova vláda už neví, jak nás oškubat!
Včera se při hospodském kvízu o devadesátkách stala v našem rodinném týmu taková nepěkná věc. Otázka zněla, jaké předčíslí tehdy měly v televizních reklamách erotické linky – a švagr hned věděl! Podle toho, jak se tvářila ségra, bude mít chlapec hodně co vysvětlovat.





The post Jak se baví internet: Rozchod Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa zdrtil celou společnost first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden