Nikaragua se připojí k BRICS
RSS

Nikaragua se připojí k BRICS




Můžeme to bagatelizovat a tvrdit, že jde o spojení “méněcenných”, ale tím to, že jsme z hlediska euroatlantické civilizace na sestupu nezastavíme…
 

Nikaragujský prezident Daniel Ortega  oznámil zájem svého národa o vstup do  BRICS , skupiny rozvíjejících se ekonomik vedené  Brazílií, Ruskem, Indií, Čínou a Jižní Afrikou.

 
“BRICS je místo, kde se spojují nejmocnější země s nejchudšími zeměmi, protože spojují své síly v boji proti chudobě a hladu,”  řekl  Ortega.
“Klepáme na dveře, protože takový je multipolární svět,”  řekl  vůdce Sandinistické fronty národního osvobození (FSLN)  během ceremonie u příležitosti 44. výročí ustavení nikaragujské armády.


“Tam není agenda definována ve funkci války, jak se to děje v Severoatlantické alianci v čele se Spojenými státy,”  zdůraznil  Ortega.
“Nikaragua uznává v BRICS silnou iniciativu, která nám umožní posílit multipolární svět a změnit nespravedlivý, kolonialistický a imperialistický ekonomický model,”  uvedla  nikaragujská vláda 24. srpna, když vítala vstup Argentiny, Saúdské Arábie, Egypt, Etiopie, Spojené arabské emiráty a Írán do zemí BRICS.
Těchto šest zemí se stane plnoprávnými členy BRICS od 1. ledna 2024. Expanze skupiny je součástí jejího plánu získat vliv a být schopna přetvořit globální vládnutí směrem k multipolárnímu světovému řádu.
Autor: Redakce, Praha, ČR, 9.9.2023

Zdroj:


https://www.telesurenglish.net/news/Nicaragua-Announces-Its-Intention-to-Join-the-BRICS-20230905-0006.html

The post Nikaragua se připojí k BRICS first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden