„Největší ukrajinský dodavatel zbraní zorganizoval masakr na Majdanu v roce 2014,“ říkají svědci
RSS

„Největší ukrajinský dodavatel zbraní zorganizoval masakr na Majdanu v roce 2014,“ říkají svědci


O průběhu majdanského puče se na světlo světa dostalo již mnoho informací, včetně těch, které potvrzují, že za ním stály tytéž postavy, které jsou nyní přímou součástí Bidenovy administrativy.
Hodně se také hovořilo o úkolu gruzínských ostřelovačů, najatých na to, aby puč řádně vyeskalovali. Nicméně příliš se na druhou stranu nehovořilo o tom, kdo tyto střelce vyzbrojil.
Nyní se objevily informace, které údajně osvětlují původ zbraní, které byly použity při puči ke střelbě do davů protestujících…
Obchodník se zbraněmi Serhij Pašinskij, kterého Zelenskyj odsoudil jako „zločince,“ se stal hlavním soukromým dodavatelem zbraní na Ukrajinu.
Výpovědi očitých svědků ukazují na Pašinského jako na architekta krvavé operace pod falešnou vlajkou, která v roce 2014 vyvolala převrat na Majdanu a uvrhla zemi do občanské války.
Roky předtím, než se objevil jako hlavní soukromý obchodník se zbraněmi v Kyjevě, hrál bývalý zákonodárce Serhij Pašinskij klíčovou roli v USA podporovaném převratu v roce 2014, který svrhl demokraticky zvoleného ukrajinského prezidenta a připravil půdu pro zničující občanskou válku.
Ačkoli tento notoricky zkorumpovaný bývalý ukrajinský poslanec byl ještě v roce 2019 odsouzen prezidentem Volodymyrem Zelenským jako „zločinec,“ odhalení  New York Times nyní identifikovalo Pašinského jako „největšího soukromého dodavatele zbraní“ ukrajinské vlády.

Snad předvídatelně se zpráva nezmiňuje o důkazech o zapojení Pašinského do masakru 70 protivládních demonstrantů na kyjevském náměstí Majdan v roce 2014 , incidentu, který prozápadní síly využily k dovršení svého státního převratu proti tehdejšímu prezidentovi Viktoru Janukovyčovi.
Ve zprávě z 12. srpna o nové ukrajinské strategii získávání zbraní New York Times tvrdí, že „ze zoufalství“ Kyjev neměl jinou možnost, než přijmout stále amorálnější taktiku.
Tento posun, říkají, vyhnal ceny smrtících dovozů exponenciálním tempem nahoru, „a přidával vrstvu za vrstvou tvorby zisku“ ve prospěch bezohledných spekulantů, jako je Pašinskij.
Podle Timesů je strategie jednoduchá: Pašinskij nakupuje a prodává granáty, dělostřelecké granáty a rakety prostřednictvím transevropské sítě prostředníků, pak je prodává, pak je kupuje znovu a prodává je ještě jednou:
„S každou transakcí ceny rostou – stejně jako zisky společníků Pašinského – dokud konečný kupec, ukrajinská armáda, nezaplatí nejvíce,“  vysvětlily Times a dodaly, že zatímco použití více makléřů může být technicky legální, „je to časem prověřený způsob, jak nafouknout zisky.“
Vzhledem k tomu, že zdánlivě nekonečná dodávka peněz od západních daňových poplatníků poskytuje zlatý důl výrobcům zbraní, jako jsou Raytheon a Northrop Grumman, podobně prospívá válečným šmelinářům, jako je Pašinskij.
Jeho společnost, Ukrainian Armored Technology, vykázala v loňském roce svůj nejlepší rok s tržbami přesahujícími 350 milionů dolarů – neuvěřitelný nárůst o 12 500% z původního zisku ve výši „pouhých“ 2,8 milionu dolarů v roce před válkou.
Pašinskij není jediným vyděračem, který těží z odstranění protikorupčních opatření na válečné Ukrajině.  Několik dodavatelů, kteří byli dříve umístěni na oficiální černou listinu poté, co „okradli armádu,“ nyní podle vyšetřování Timesů opět volně „podniká .“
Média to bagatelizovala jako nešťastné, ale v konečném důsledku nezbytné opatření.
„Ve jménu  zbraní spěchajících do přední linie  vůdci vzkřísili postavy z drsné ukrajinské minulosti a zrušili , alespoň dočasně, roky protikorupční politiky,“ tvrdily Times a popsaly „znovuobjevení se postav jako pan Pašinskij“ jako „jeden z důvodů, proč americká a britská vláda nakupují munici pro Ukrajinu, místo aby jednoduše předávaly peníze:“
„Evropští a američtí představitelé neradi diskutují o panu Pašinském, ze strachu, že by to nahrálo ruskému příběhu, že ukrajinská vláda je beznadějně zkorumpovaná a musí být nahrazena.“
Nicméně i zdánlivě kritická zpráva Timesů přehlíží klíčový aspekt Pašinského nechutné biografie. Ve zpravodajství nápadně chybělo jakékoliv vysvětlení jeho role při provádění nechvalně známého masakru protivládních aktivistů a policistů na kyjevském náměstí Majdan koncem února 2014.
Rozhodující okamžik v USA zorganizovaném svržení zvolené ukrajinské vlády, smrt 70 lidí rukou tajemných odstřelovačů vyvolala lavinu mezinárodního rozhořčení, která vedla přímo k sesazení prezidenta Viktora Janukovyče. Dokonce i dnes zůstávají tyto vraždy oficiálně  nevyřešeny .
Nicméně svědectví jednotlivců z první ruky, kteří tvrdili, že pomohli provést útok pod falešnou vlajkou, naznačují, že nejproduktivnější kyjevský překupník zbraní byl do této strašlivé záležitosti úzce zapleten.
V listopadu 2017 zveřejnil italský televizní kanál Matrix očitá svědectví tří Gruzínců, kteří tvrdili, že jim Mamuka Mamulašvili nařídil zabíjet demonstranty.
Mamulašvili, tehdejší vysoce postavený vojenský poradce gruzínského prezidenta Michaela Saakašviliho, později založil nechvalně známou žoldnéřskou brigádu známou jako Gruzínská legie, jejíž bojovníci byli široce odsouzeni poté, co v dubnu 2022 zveřejnili hrůzné video , na němž škodolibě popravují neozbrojené a svázané ruské vojáky.
Dokument  „ Ukrajina: Skrytá pravda“ obsahuje rozhovory italského novináře se třemi gruzínskými bojovníky, kteří byli údajně vysláni, aby zorganizovali převrat .
Všichni popsali Pašinského jako klíčového organizátora a vykonavatele masakru na Majdanu, dokonce tvrdili, že zkorumpovaní obchodníci se zbraněmi poskytli zbraně a vybrali konkrétní cíle.  Film také obsahoval záběry, jak osobně evakuuje střelce z náměstí  poté, co byli demonstranty chyceni s puškou a zaměřovačem a obklíčeni.
Jeden z gruzínských bojovníků vzpomínal, jak on a jeho dva společníci přijeli v lednu do Kyjeva,  „aby zařídili provokace, které by přiměly policii k obvinění davu.“ Téměř měsíc však „nebylo mnoho zbraní a molotovovy koktejly, štíty a hole byly použity na maximum.“
To se změnilo kolem poloviny února, kdy je Mamualašvili osobně navštívil spolu s americkým vojákem jménem Brian Christopher Boyenger, bývalým důstojníkem a odstřelovačem 101. výsadkové divize, který jim osobně vydal rozkazy, které museli dodržovat.
Pašinskyj je pak prý osobně přemístil spolu s odstřelovacími puškami a municí do budov s výhledem na náměstí Majdan. V tu chvíli Mamualašvili údajně trval na tom, že „musíme začít střílet, tolik, abychom zaseli nějaký chaos.“
Takže se stalo, že gruzínští bojovníci začali střílet dva nebo tři výstřely najednou do davu dole, přičemž dostali rozkaz „střílet policii a demonstranty, bez ohledu na to, co se děje.“
Jakmile zabíjení skončilo, Boyenger se přesunul na donbaskou frontu, aby bojoval  v řadách gruzínské legie, které Mamulašvili velí dodnes.
Mezitím ukrajinský novinář Volodymyr Bojko, který po Majdanu vedl občanskou radu Generální prokuratury Ukrajiny,  tvrdil , že Pašinskij osobně vybral postavy vedoucí oficiální vyšetřování masakru, aby zakryl svou roli, a dokonce podplatil prokurátora, který ho vedl.
Navzdory těmto šokujícím tvrzením nebylo Pašinského zapojení do masakru na Majdanu nikdy oficiálně vyšetřeno, natož potrestáno, a jeho nejnovější zkušenosti s ukrajinským soudním systémem naznačují, že je nepravděpodobné, že by bylo přísně zkoumáno úředníky v Kyjevě.
Jako člen ukrajinské Nejvyšší rady byl zatčen za střelbu a zranění chodce v dopravním sporu, ale nakonec byl v roce 2021 osvobozen.
Když izraelští novináři  konfrontovali Pašinského ohledně jeho role v masakru na Majdanu, obchodník se zbraněmi je varoval, že budou vypátráni ve své domovské zemi, kde je jeho společníci „roztrhají na kusy.“
Dalo by se jim odpustit, že věřili, že to nebyla planá hrozba; Pašinského kritici mají znepokojivou tendenci skončit surově zbiti   nebo zastřeleni   na ulici…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek „Největší ukrajinský dodavatel zbraní zorganizoval masakr na Majdanu v roce 2014,“ říkají svědci se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden