Emma má problém
RSS

Emma má problém



MONIKA ČÍRTKOVÁ
Když už jsem první díl toho Damiána viděla a stihla si o tom něco přečíst, tak k tomu i něco napíšu.

Celkem souhlasím s názorem, který vyslovila tuším sama Emma Smetana, že seriálu velmi uškodila mohutná reklamní kampaň. Pokud by jej Prima avizovala jako nenáročnou telenovelu s pohádkovými prvky, kterou bude vysílat ve všední den odpoledne, před večerními zprávami, asi by nebyl důvod k tak hlasitým odsudkům. Je to prostě pohádka natočená v levných kulisách.
Do všeobecné kritiky seriálu se zřejmě výrazně promítá fakt, že Emma Smetana jednoduše není oblíbená. Já jsem její existenci velmi dlouho neregistrovala, všimla jsem si jí až v souvislosti s posměšky na její pařížské selfie od hořící katedrály Notre-Dame. Už tehdy bylo evidentní, že tahle paní to má u veřejnosti těžké.
A teď natočila něco nepovedeného, resp. něco, co naprosto neodpovídá původním ambicím tvůrců a velkolepé propagaci, a české publikum jí to dává náležitě “sežrat”.
Nejsem filmový kritik a nedokážu posoudit kvalitu hereckých výkonů, ale podle mého názoru výkon Emmy Smetany v seriálu nijak nevybočuje ze standardu ostatních účinkujících. V zásadě odpovídá úrovni scénáře a nákladnosti kulis.
Jmenovité útoky na herečku v hlavní roli tak možná plynou více z její neoblíbenosti, než z toho, že by ona sama úroveň díla nějak významně snižovala.
Prima to teď bude mít se seriálem těžké.
Jeho kritika a zesměšňování se už staly standardem, míra odsouzení po prvním dílu je tak vysoká, že to v podstatě už nelze dohnat a s celou sérií se nejspíš potáhne až do konce.
Ale já se aspoň na kousek druhého dílu podívám.
 
FB

The post Emma má problém first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden