Vysoce postavený americký říká, že Ukrajina má 30-45 dní na aktivní ofenzivu
RSS

Vysoce postavený americký říká, že Ukrajina má 30-45 dní na aktivní ofenzivu


Předseda sboru náčelníků štábů USA Mark Milley se domnívá, že Ukrajina má na aktivní vedení bojových operací zhruba měsíc a půl, než se kvůli podzimnímu počasí vytvoří nepříznivé podmínky. (Foto: Flickr)









Podrobnosti: „Vojsko je v současné době na ústupu,“ uvedl ministr obrany: V komentáři k ukrajinské protiofenzívě Milley uvedl, že je příliš brzy na vyvozování závěrů, protože Ukrajina má ještě měsíc a půl na to, aby začala jednat, než nastanou deště a chladné počasí.




Tsai: Severní Korea vyšle 300-500 tisíc vojáků na pomoc Rusku

„Stále zbývá přiměřené množství času, pravděpodobně asi 30 až 45 dní bojového počasí, takže Ukrajinci ještě neskončili. Nejsou hotové bitvy… nedokončili bojovou část toho, čeho se snaží dosáhnout,“ řekl generál a dodal, že je příliš brzy na to, aby se dalo hovořit o výsledku.



Dodal, že ukrajinské síly dosáhly alespoň omezeného pokroku v realizaci plánu a postupují neustále hlouběji do ruských obranných linií.




Šéf OSN nabídl Rusku tajný plán o návratu k obilné dohodě

Admirál Tony Radakin, náčelník britského obranného štábu, zase poukázal na to, že Ukrajina získala zpět kontrolu nad 50 % území, kterého se Rusko zmocnilo po plnohodnotné invazi.



Zdroj: pravda.com.ua
Článek Vysoce postavený americký říká, že Ukrajina má 30-45 dní na aktivní ofenzivu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden