Stát je tu pro nás, ne my pro něj!
RSS

Stát je tu pro nás, ne my pro něj!



Takže úplně jednoduše, aby to bylo všem naprosto jasný – stát je tady pro nás, ne my pro stát. TEČKA. Cca půlku toho, co vyděláme ( den daňové svobody ) si možná i rádi zaplatíme za to, že to tady tak nějak funguje. Zdravotnictví, sociální systém, hasiči, policie, soudy..

Jenže zdravotnictví, kde neseženete pediatra ani zubaře a zbytek břídilů, pardon obvoďáků do Vás nechá píchat betaverze moru. Zdravotnictví, kde se musí sbírat víčka od PETek, aby se shrastili prachy na operaci pro těžce nemocnou čtyřletou holčičku. Sociální systém, kde třeba „pěstouni z nouze“ i po (duševní) smrti vlastních dětí a rodičů svých vnoučat v péči musí každou chvíli absolvovat nepříjemnou návštěvu sociálních hyen, pardon pracovnic a splnit řadu kritérií, aby jim byla přiznána almužna, zatímco kdejaká drzá lůza je bez debat dotována. O policii a jejich praktikách, obzvláště v případě ozbrojených opic z MP nemá smysl se rozepisovat, to je kapitola sama pro sebe. Pokud je člověk masochista, nebo má akutní potřebu blít a ono to nejde, jistě si na netu za pár vteřin najde dostatečně silný matroš. A soudy? To, co se tu děje, to je vlhký sen všech scénáristů absurdních dramat. A to přímo na nejvyšších místch, na ústavním soudu. Metoda, jak se poblít reloaded.
Nějaká pravidla a systém potřebujeme a to se dá třeba i se skřípěním zubů skousnout. Někdo chce být jen tupě řízená ovce. Někdo chce víc jistot a obětuje trochu tý svobody. Někdo se stará sám o sebe, nic po státu nechce, ale chápe, že ne každý to tak jako třeba já má. Ale ve všech případech pořád platí, že „stát je za naše peníze v našich službách“. A nic na tom nezmění smutný fakt, že jsou zrovna u kormidla libodemo dementi jako blyštivý Péťa, vylízaná MaPekA nebo ten vykulenej kok*t. Všichni s notama z Aspenu/Bruselu. O štramáckým eSTéBákovi na hradě nebo o tom druhým v záloze ani nemluvě. Národ si po masírce LžíDnes, Hovinkách.cz nebo ČT (za kterou si brzo dost zásadně připlatí) vybral tuhle partičku vlastizrádců, kterým z Bruselský prd*le čumí už sotva jen paty. Oproti 107čce mam údajně o 34 víc, ale asi je to málo, neb nedokážu pochopit, kam jsme se to dostali…
Pokud bylo Bruselem / USA / Ruskem / Whoever zadané téma scénáře udělat co nejabsurdnější grotesku bez špetky humoru, tohle rozhodně nemá chybu a tleskám. Vážně dokonalé. Jen mě děsí, že v tom žiju a vychovávám malé děti.
Ještě vsuvkou pro upřesnění zopakuji to, proč tady máme stát – JE TU PRO NÁS, NE MY PRO NĚJ. Mimochodem 16.9.2023 půjdu na Václavák. Nebo spíš pojedu 200 km. Z principu. O Rajchlovi nemám žádné velké iluze, ani v dobrém ani ve zlém. V postatě toho člověka neznám, ale pro začátek se mi jeví dobré spojit síly s nepřítelem mého nepřítele, který v tom má navíc trochu praxe. Podkopat našeho nepřítele. V tlupě zatáhnout za brzdu dokud je ještě nějaká naděje, že pak bude možné vydat se jinou cestou. Né touto do pětiarmageddonu.
A jestli někomu připadne, že jeho ca 0,2 m2 zabraného prostoru Václaváku je k hovnu, ať si políbí a užíje si to, co ho v následujících letech čeká. Bylo mi 10, když se cinkalo a pamatuji si to do detailů – přišel jsem z Pionýra (sic!!) a rodiče v obýváku přikovaní k bedně. Tam banda lidí na Václaváku s klíčema. Netušil jsem která páčka a bylo mi to fuk, jen se pak nesmělo říkat „soudružko“, ale „paní učitelko“. Habaďůra. Věděl jsem a i dnes vím kulový, jen že se cinkalo za hentu svobodu – a vycinkalo se tohle? Kariérní komouši ve všech funkcích? Nejdražší energie na světě? Drahé a nekvalitní potraviny? Podřadní vazalové Německa / USA? Žumpa Evropy s diktátem Bruselu? Zkusme vycinkat něco jinýho. Bude mě to stát prachy a čas a jakožto OSVČ mi nikdo nic nedá. Jedu za svý, žádný Sorosovský, pardon odborářský all inclusive výlet. Pardon demonstrace. Zcela jistě budu kapka v moři a vládnoucí jelita se tomu vytlemí, ale budu mít pak právo nadávat. Kdo tam nebude, bude mít právo tak akorát držet hubu a krok.
Takže na závěr ještě jednou: Opakování je matka moudrosti – STÁT JE TU PRO NÁS, NE MY PRO NĚJ !!!
 

10.09.2023 g0re79


Nejčtenější za týden