Foodora. Protože chci a musím!
RSS

Foodora. Protože chci a musím!




D-FENS



Prosím vás, nechčijte influencerům na jídlo, protože Luboš je celkem fajn!



Pár ser kilometrů od nás zuří válka a pan Landovský nás psychicky připravuje na  konflikt s Ruskem , ale to není podstatné, protože kurýr Fúdory chcal vedle Lubošova žvance a tak než dojde ke konfliktu s Ruskem, máme zde konflikt s pizzamanem a slibuji, i v něm budeme stát na té jediné správné straně.
Luboš to teď odmítá jíst, protože co kdyby mu kurýr nachcal do sójového latté, jak by to pak chutnalo? Možná že i lépe? Těma samýma rukama, co kurýr držel tašku držel před chvílí svýho ptáka, což je de facto jako by podal Lubošovi místo tašky ptáka, a to by se Lubošovi nemuselo líbit nebo taky jo.
Já rozumím, že těmhle lidem se neodporuje, ale já tam žádné jídlo na zemi nevidím! Jídlo bylo určitě v pytlíku (teda jako v sáčku) a v brašně a brašna byla na sedačce nebo v kufru a nedá se očekávat. že by si kurýr dobrovolně chcal do auta, tedy pokud nemá nějakou watersport úchylku a současně nemá hodně rád své auto. Tak nevím, co páni influenceři vyvádí. Bylo by lepší, kdyby šli hoši něco dělat a neřešili kraviny. Potřebujem další válku, jak by  řekl Řezník ze Smíchova  a Landovský.
Podíval jsem se tedy na to video a podobně jako Luboš, jeho žena Honza jsem byl zděšen a dospěl jsem k názoru, že od Foodoroty nikdy nic objednávat nebudu, ale to už jsem vlastně dělal předtím, takže na protest podpořím Luboše a zůstanu u toho, co jsem dělal doteď.
Řekněte mi, co je tohle vůbec za firmu, když se její zaměstnanci během práce nemohou dojít ani civilizovaně vychcat? Zjevně není s to zajistit jim důstojné pracovní podmínky a ti pak musejí házet oblouk na ulici jako psi. Ne že by se mi nějak zásadně líbilo, že pan kurýr stojí u dveří svého olítaného čtyřkového Golfa někde na ulici a chčije na ulici, myslím, že je docela prase, ale fakt se nikdo nechce zamyslet nad tím, proč to vůbec dělá? Pochybuji, že by takhle někdo močil proto, že ho to baví.
Všeobecně zažitým vzorem nedůstojné pracovní podmínky je třeba práce u pásu v továrně. Myslí se tím výrobní linky, kde jedna operace navazuje na druhou, takže když někdo odejde čůrat nebo kakat, zastaví se celá linka. Překvapením pro některé jedince bude, že i když je tato práce synonymem pro otročinu a nikdo jí nechce dělat, tak se pracovníci mohou dojít vyčurat jako lidi. Jednak existuje nějaký systém přestávek, který všichni mohou využívat bez rizika, že by na to doplatili platově nebo disciplinárně, ale také většinou existuje osoba zvaná střídač, která umí zastat všechny operace v lince a když někdo potřebuje biologickou pauzu, tak ho zastoupí.
Nedávno jsme s dětmi byli v ostravském areálu Landek a nechali si vysvětlit, jaké to je byt haviřem. Pochopil jsem přitom spoustu zajímavých věcí, třeba jaký je rozdíl mezi čelbou a rubáním, jak se řeší požár v dole (že je tam zazdí něčím jako stěrka na podlahy) a nakonec došlo na otázku, kam chodili chcát. Průvodce, dřívějším povoláním haviř jak poleno, samozřejmě očekával tuto otázku a předvedl nám důlní záchod, jakéhosi předchůdce toi-toiky. Vypadal docela dobře, až na to, že na nej údajně nikdo nechodil, protože bylo snazší nachcat do uhlí. Jen sraní bylo problém, protože se to rozmydlilo na tom dopravníku.
No a všechna tato povolání, nad kterými tolik lidí ohrnuje nos, vycházejí z hlediska respektu k lidem a jejich inherentním potřebám lépe, než pracovat pro Foodoru. Bravo.
Ještě jsem nevysvětlil, proč si neobjednávám jídlo z Fúdory. Jednou asi v r. 2021 jsem se takhle bavil s majitelem jedné nejmenované pizzerie a ten mi sdělil, že po něm chtějí 30% provizi, za kterou mu prodávají své služby, tedy donášku a marketing. Nicméně že na hru přistoupil a ztrátu kompenzuje tak, že na pizzu pro Dáme Jídlo (tehdejší název Fúdory) použije levnější suroviny, nebo tam rovnou něco nedá. No a protože jsem neměl zájem místo šunky konzumovat průmyslový salám, jezdím si pro pizzu sám a na krabice mi nikdo nechčije. Ostatně mě to nijak nezatěžuje, je to asi 15 min cesty tam i zpátky.
Popravdě to číslo mě fascinovalo. Myslel jsem, že provize bude nějakých pár procent.
A tak je to se vším. Pokud chcete přestat krmit vyžírky a financovat ty jejich „marketingové nástroje“, prostě s nima vyjebejte jak Kulínský s Bambini di Praga. Já všechny tyhle zlodějské nástroje používám k tomu, abych zmapoval trh a pak udělám deal napřímo. Vždy to vyjde levněji a ještě si naděláte přátele. Booking.com tak dovede skvěle lokalizovat volné bydlení v dané oblasti a podle zvolených kritérií, vyhledávače letenek pomohou najít, co kam lítá a Foodora samozřejmě, ta skvěle zobrazuje, kde sehnat jakou baštu. A pak vezmu telefon a zavolám tam napřímo. Nikdy mě neodmítli a vždy jsem dostal to, co jsem chtěl a levněji. Úplně extrémní je to třeba u letenek s Eurowings. Jsou to všechno paraziti a všichni známe z reálného života, jak s parazitama zacházet.


 

D-FENS

The post Foodora. Protože chci a musím! first appeared on .


Nejčtenější za týden