Jsou všem pro smích
RSS

Jsou všem pro smích



JINDŘICH KULHAVÝ
Pětikoalice sama sebe dostala do nezáviděníhodné situace. Před volbami se tato nehomogenní parta pomocí Rychetského pospojovala do jakéhosi útvaru, který převzal moc. 108 křesel mu ve Sněmovně zajišťuje solidní převahu a zajišťuje neomezenou moc, nicméně ztráta ohromného množství voličů je zjevná. Přesvědčit nás o tom mohou blížící se volby do Evropského parlamentu. Pokud by kandidáti vládního seskupení dostali třeba i jen třetinu hlasů, bylo by to fiasko českého národa a ukázka toho, že není schopný vnímat zločinnost nynějšího režimu. V tu chvíli by bylo oprávněné prohlásit, že jsme národem idiotů.
Na všech možných a dostupných sociálních sítích, ale i v mhd či v hospodách již lidé o vládě Petra Fialy hovoří s despektem a o největší hlupačku politické scény soupeří Adamová Pekarová s Němcovou, Černochovou, Langšádovou a Richterovou. Ještě nikdy jim tak zdatně v zóně idiotských projevů a názorů nesekundovali muži. Stanjura, Jurečka, Sikela, Rakušan, Lipavský, Válek a samotný Fiala svými řečnickými eskapádami přesvědčují občany denně o tom, že političtí a ekonomičtí amatéři ve vládním seskupení značně převažují. Bartoš už je úplný unikát, a pokud nás má toto reprezentovat, je logické, že nás každý ignoruje. Nutno konstatovat, že poradní mohutné týmy také zrovna nepřekypují sociálním cítěním a nad rozumem a matematikou výrazně převažuje ideologie. Samozřejmě už ze své podstaty závadná. Když už jsme u těch počtů, Fiala i Stanjura mají zásadní nedostatky již v těch jednoduchých kupeckých, takže makroekonomika je naprosto mimo jejich chápání.
Možná se Vám zdá, že dosavadní text je souborem urážek státní mašinérie. Opak je pravdou. Působení současné skvadry je tragické. O úrovni ekonomických výsledků už pochybují jen chroničtí optimisté a eurohujeři. Inflace, vysoké ceny čehokoliv, snižování kupní síly obyvatelstva a životní úrovně většiny občanů, to jsou prostě fakta stejně, jako extrémně drahé elektřina, plyn a v neposlední řadě mnohokrát daněné pohonné hmoty. A přidáme li ukázkovou naivitu spojenou s modružlutým šílenstvím projeveným podporou zkorumpované válečné ukrajinské mašinérie, nenávistnými projevy vůči Rusku převyšujícími intenzitou všechny ostatní státy, či bratříčkování se s Taiwanem na úkor dobrých vztahů s Čínou, jsme ideálním exemplářem ideologicky zmanipulované země.
Obrovským pomocníkem Petra Fialy jsou média. Mám tu pár totalitních nástrojů. ČT, ČRo budou odměňovány za svou eurounijní a proamerickou loajalitu zvýšenými dotacemi plynoucími z nových koncesionářských poplatků. Systém jejich rozšíření už je za hranou všeho pochopitelného a jde o další vydírání jak občanů, tak i mnohonásobně firem. Platba za každý přístroj, tedy počítač, přijímač či moderní mobilní telefon je nejen zločinem, ale i trestem za pokrok. Dá se říct, že se ve Strakovce zbláznili a lze předpokládat obrovská rebélie všech nově povinných. Vše pro lživou propagandu podporující Pětikoalici a evropský liberalismus. Tak vypadá podpora veřejnoprávních médií. Jenže to není vše. Obsahově stejný a systematický obsah má práce redaktorů na Seznamu, jakémsi Forum24 a plno dalších velikostí různých médiích. Dále tu máme věčné eurouniosty typu Cempera, Pribáněho, bezpáteřního Haška a přebujelý politický neziskový sektor plný lehkoživků. To vše tvoří kostru Fialova chápání světa a slouží mu to k jeho přežití ve funkci premiéra.
Běžní občané volící koalice zpočátku doufali ve změnu k lepšímu (tedy ti naivní), poté začali pochybovat, později se divit a nyní už se při každé nové informaci či výsledku práce vlády jen usmějí. Při pohledu do své peněženky křečovitě, ale už konečně pochopili, že protibabišismus, nenávist k Rusku a k Číně a ukrajinizace České republiky nejsou vládním programem mířícím k prosperitě země. Evropská unie je zárukou návratu jisté totality, a nikoliv sdružením svobodných států majících právo rozhodovat o sobě a o své politice i ekonomice. Fiala & spol. jsou představiteli zaprodané a různými způsoby zkorumpované vrstvy žijící ze špatně nastaveného systému. Bohužel pro ně nejsou navíc dobrými politiky ani lidmi a evidentně jsou už k smíchu. Jejich neschopnost nastavila novou úroveň, proti které byl Milouš Jakeš diletant. Stoosmičková většina jim dává neomezenou moc. Ta však není věčná a měli by pykat za to, jak nás ožebračili, celosvětově znemožnili a zadlužili. Kdo ale přijde po nich? Rychle se domluvme a připravme ho na to.
Jindřich Kulhavý

The post Jsou všem pro smích first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden