Glosa MM: Ukrajinské ministerstvo zahraničí má výhrady ke znění společné deklarace lídrů členských zemí skupiny G20
RSS

Glosa MM: Ukrajinské ministerstvo zahraničí má výhrady ke znění společné deklarace lídrů členských zemí skupiny G20


MIROSLAV MACEK
Trans aktivista(ka) z Portlandu rozbil(a), zvracel(a) a realizoval(a) defekační akt v autě dospívající dívky kvůli parkování na nesprávném místě, což bylo podle trans aktivisty aktem „transfobie“.
Dodávám:
Pokud se nad touto zprávou usmíváte, pak zcela zapomínáte na to, že tohle jsou též ty západní demokratické hodnoty, za které se bojuje na Ukrajině i jinde, a které svými volebními hlasy pro současné vládce a jejich pseudostrany vyhoněné PR agenturami a medii podporujete.
Ukrajinské ministerstvo zahraničí má výhrady ke znění společné deklarace lídrů členských zemí skupiny G20 , kteří se o víkendu sešli na summitu v Dillí. Do části dokumentu, jež se týká války na Ukrajině, si mluvčí ministerstva Oleg Nikolenko dovolil červeně vepsat opravné poznámky. Tam, kde se například píše „válka na Ukrajině“ vepsal vhodnější variantu „válka proti Ukrajině“.
Dodávám:
Opravil bych ten text ještě přesněji, a to slovy „válka USA a jejích spojenců proti Rusku na Ukrajině“.
Slova k zapamatování, tentokrát ukrajinského vojenského experta Pavla Narožnyho:
„Hlavním cílem je odříznout Rusy na souši. Jakmile toho dosáhneme, nepřítel bude mít problémy a nebudou žádné možnosti, jak ustoupit z Chersonské oblasti na Krym. A pak udržet obranu na Krymu. Udržet obranu na Krymu pro něj nebude těžké, ale velmi těžké. V podstatě je to past na myši, budou obrovské problémy s logistikou. Je jen otázkou času, kdy k tomu dojde.“
Rusko v okupovaných oblastech na jihu a východě Ukrajiny včetně Krymu rozmístilo více než 420.000 vojáků. V sobotu to podle agentury AFP řekl zástupce šéfa ukrajinské vojenské rozvědky Vadym Skibickyj.
Z článku Karla Eichlera na Pravém prostoru o silách ničících naši civilizaci:
1. Genderismus: spočívající v popření biologického pohlaví a zavedení možnosti volby. Především se projevuje v otevřené nenávisti vůči zdravým heterosexuálním ženám a mužům.
2. Environmentalismus: spočívající ve svaté válce proti emisím CO2 a vůbec veškeré lidské aktivity mající dopad na životní prostředí (tedy téměř všeho). Typickým projevem je vybíjení dobytka, zákaz cestování, nejdříve osobními vozy, později jakékoli formy cestování a 15-minutová města.
3. Zdravotní preventismus: přehnaně zveličující potřebu zdravotní prevence jednotlivce – zdraví se zde míní jak mentální tak fyzické. Dal by se shrnout slovy: zajistíme vaše zdraví, i kdyby vás to mělo zabít. Typicky se projevoval v době COVIDismu, rozhodně však s koncem COVIDu neřekl poslední slovo. Všechny well-being, no-blaming či neurodiversity nesmysly jsou právě z této líhně.
4. Tolerantismus: spočívající ve vynuceném protežování a tolerování všech možných – zejména agresivních a vůči ostatním nenávistných – menšin na úkor většiny a otevřená nenávist vůči tradiční populaci. Typicky se projevuje multikulturalismem, podporou masivní migrace, umělém vytváření dalších menšin z menšin, ale i selektivní uplatňování práva.
5. Digitalismus: násilné nasazování výpočetní techniky a digitalizace a snaha přinutit lidi žít v realitě virtuální, nikoli skutečné. Charakterizovat by se dal jako: zapni si „plejstejšn“, vezmi do ruky chytrý mobil a hlavně nic neřeš! Typickým projevem je digitalizace peněz, vznik všemožných metaverzů, takzvaná digitální demence (neschopnost si nic pamatovat, protože se to dá snadno vyhledat) či nutnost vést veškerá setkání on-line.
6. Globalismus: snaha potlačit všechno lokální – typicky zvyklosti, tradice, patriotismus, vztah k místu či národu, v ekonomice také produkty určené pro domácí (či regionální) trh a tedy vznik obrovských monopolů. Typickým projevem je snaha zlikvidovat jakékoli hranice, zavést dvojí metr nadržující všemu nadnárodnímu a podobně.
7. Extrémní rovnostářství (egalitarismus): vnucující myšlenku, že jsme všichni stejní, neuznávající koncepty jako přirozený talent, píle, inteligence a podobně. Dal by se charakterizovat slovy, radši ať všichni umřou v chudobě, než aby někteří měli více. Tato idea je vlastně nejblíže standardnímu komunismu z ranného SSSR (ono „všichni máme stejné žaludky“ jak se říkalo v 50. letech). Typickým projevem jsou fanatické snahy vymýtit chudobu a přehnaná implementace doktríny rovnosti šancí. V angličtině stačí hledat hesla jako Social Justice nebo Equality evokující pocit déjà vu padesátých let.
8. Elitářství (elitarismus): pocit vlastní výjimečnosti progresivistů. Ti autenticky věří tomu, že všichni ostatní jsou tupí, nevědečtí, omezení, uzavření, nejlépe odněkud ze středověké vesnice. Zároveň věří, že oni jsou jediní, kdo všemu rozumí, kteří jsou vědečtí a kteří jsou skutečnými experty, že jejich pamflety prezentují jedinou správnou pravdu a podobně. Někdo by mohl namítat, že se nejedná o definiční bod, ale o doprovodný jev (například nacisté a částečně komunisté věřili témuž).

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Ukrajinské ministerstvo zahraničí má výhrady ke znění společné deklarace lídrů členských zemí skupiny G20 first appeared on .


Nejčtenější za týden