Ukrajina zaútočila na Sevastopol, Krymský most uzavřen
RSS

Ukrajina zaútočila na Sevastopol, Krymský most uzavřen


Ukrajina, Sevastopol – Moskvou dosazený guvernér hlásí nejméně 24 zraněných při raketovém útoku, který vyvolal rozsáhlý požár v námořní loděnici v Sevastopolu. (Foto: X)









Ukrajinský letecký útok na námořní loděnici v Sevastopolu na Ruskem okupovaném Krymu způsobil rozsáhlý požár a zranil nejméně 24 lidí, uvedl Moskvou dosazený guvernér přístavního města.




Putin označil Elona Muska za „vynikajícího člověka“


Strategic Sevastopol shipyard in Crimea is on fire after missile attack on the port. Black Sea Fleet had a rough night as well. At least two ships damaged. pic.twitter.com/01bsyV0SIT — Maria Avdeeva (@maria_avdv) September 13, 2023

Giant explosions at the ship repair facility for Russia's Black Sea Fleet in Sevastopol, occupied Crimea pic.twitter.com/V4gOQbZlwJ — Igor Sushko (@igorsushko) September 13, 2023

There is a big fire in the South Bay of Sevastopol near Sevmorzavod (Shipbuilding company). In about 5 minutes Russian collaborator and the faux head of Crimea Sergey Aksyonov will write in his telegram channel that there's nothing to worry about and it's just a night training… pic.twitter.com/AKqSLu4Y2E — Natalka (@NatalkaKyiv) September 13, 2023

Pozoruhodná reakce ukrajinského ministra zahraničí na tiskové konferenci

Rusové podle Unianu uzavřeli Krymský most, který spojuje poloostrov s Ruskem.



Michail Razvožajev v aplikaci pro zasílání zpráv Telegram uvedl, že Ukrajina provedla raketový útok ve středu brzy ráno a ruská protivzdušná obrana se pokusila přilétající projektily odrazit.




Musk vypnul v roce 2022 Starlink a zkazil ukrajinský útok na Krym

„Na místě pracují všechny záchranné služby, civilním objektům ve městě nehrozí žádné nebezpečí,“ řekl Razvozhajev.



Sevastopol je největší město na Krymu a významný přístav, kde sídlí ruská černomořská flotila.




Ukrajina osvobodila těžební věže a zveřejnila souboj s ruskou stíhačkou

Kyjevští představitelé slíbili, že Krym získají zpět z ruské kontroly, a Ukrajina v posledních týdnech zintenzivnila letecké a námořní útoky na poloostrov.



Několik ruských zpravodajských monitorovacích kanálů Telegram informovalo, že v Sevastopolu, kde se provádí stavba a opravy lodí a ponorek ruské černomořské flotily, hoří loděnice.




Putin: Rusko vyvíjí zbraně založené na nových fyzikálních principech

Rozsah požáru a rozsah škod v loděnici nebyl bezprostředně znám, ačkoli snímky zveřejněné na sociálních sítích ukazovaly velké plameny ve tmě zachvacující zřejmě rozsáhlou přístavní infrastrukturu. Ruské kanály Telegramu zveřejnily videa a další fotografie značných plamenů v objektu, který hraničí s vodou.



Ukrajinský zpravodajský server Kyiv Independent uvedl, že k útoku došlo přibližně ve tři hodiny ráno místního času (asi 00:00 SEČ).



Zdroj: aljazeera.com
Článek Ukrajina zaútočila na Sevastopol, Krymský most uzavřen se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden