Ukrajincům už nevěřím …
RSS

Ukrajincům už nevěřím …



MARTIN KAVKA
Po Rakousku i Německo podle Deutsche Welle nevydá na Ukrajinu muže, kteří se vyhýbají vojenské službě. To musí být další rána pro Nenasytnou Valkýru v naší vládě. Zvlášť po té, co se ukázalo, že Ukrajinci nedobyli ropnou plošinu, ale obsadili ropnou plošinu, která byla opuštěna v Černém moři, nebyl tam žádný personál, radary a dokonce ani Ukrajinci nesestřelili ruský letoun z gumového člunu.

Před 14 dny byl na telegramu rozhovor s ruským důstojníkem, který nechápal, proč Ukrajinci nechávají své mrtvé v poli. Buch, včera na iDnes článek, kde obrazově bylo řečeno, že to dělají Rusové. A když jsem u toho Buch, což je kousek od slova Bucha, neboli Buča, už někdo viděl ty oběti onoho ruského masakru? Vím, kdo to zpochybňuje, opakuje ruský narativ. To je totiž snadný způsob jak se zbavit toho, kdo klade otázky. Jsou zde jen tvrzení ukrajinské strany. Nikdo ty oběti mimo toho, co bylo ukázáno neviděl. Starosta, po té, co Rusové město opustili mluvil o tom, že je ve městě vše v pořádku. Za dva dny se objevily záběry s lidmi ležícími kolem silnice.
Upřímně řeknu, že Ukrajincům už nevěřím, po Krematorsku, Mariupolu, Konstantinovce. Mariupolu, kde byla vyfocená těhotná žena, oběť ruského náletu, Mariana která dnes žije v Moskvě, kam se dostala přes Turecko a její výpověď jak to skutečně bylo přinesla i některá světová média, jen naše mlčela. Krematorsk, ruská raketa, pak se ukázalo, že byla ukrajinská. Výbuch na rumunské straně z videa z ukrajinské strany. Rumunsko si předvolá ruského velvyslance a ticho. Našly se trosky dronu, ale nikoli následky po výbuchu. Kuleba, máme vše zmapováno, vyfoceno. Ukrajinci věděli více než Rumunsko? Zvláštní, předtím věděli více než Polsko. A když to nevyšlo na poprvé s raketou v Przewodówě, tak se o několik měsíců našla nepoškozená ruská raketa v Zamoście. Ovšem bez hlavice a nikdo neví, kdy a jak byla vypuštěna. Záhada
Nedávno zemřel ukrajinský pilot v Albatrosu, prý zvaný džus. A zase, prý Duch Kyjeva. Články v našem tisku z roku 2022. Duch Kyjeva padl. Duch Kyjeva nikdy neexistoval. Zelenský vyznamenal Ducha Kyjeva. Ukrajinci přiznali, že to byl vytvořený mýtus. Prý známý pilot Džus. Kolik našich novinářů si prošlo ukrajinské diskuze, aby zjistilo, že byl známý asi tak jako Jarda Novotný z Brna co opravuje auta? Ukrajinci ani netušili o koho jde, ale byl to hrdina, že?
Těšil se na F-16.
Jak říkám, vždy se vyplatí počkat dva dny až dva týdny po jásavých článcích v našich médiích.
Před několika dny měla rozhovor v ukrajinské televizi ukrajinská doktorka, která působí na frontě. Dle jejich slov Ukrajinci nikam nepostupují, ale za to umírají po stovkách. Řekla, nikdy nepostoupíme. To samé říkají vojáci, kteří v anonymitě (proč, když je Ukrajina, tak demokratická) říkají, že umírají po stovkách a Ukrajina se o ně nestará. Vlastně omlouvám se, nedávno vyšel článek, kde byl rozhovor s vojákem Ukrajiny, kde řekl, že jich zemře devět z deseti.
Aby hned pod tím byl článek, jak Rusové jsou neschopní a Ukrajinci postupují. O jeden, dva kilometry.
Myslím, že po oslavných článcích, že Ukrajinci prolomili první a nejtěžší linii obrany, se i v našem tisku objevil článek s tím, že první linie není o tom zadržet nepřítele, ale zpomalit a způsobit co největší ztráty. V ukrajinském tisku jsem dnes četl, že Rusové mají za první obranou linii (deset kilometrů za první) mnohem větší obranná postavení. Stejně jako zklamání, že americká kazetová munice nemá účinnost v kterou doufali, protože Rusové se proti tomu účinně dokáží bránit. Chtělo by se mi říci, aby ne, když máš nějakou munic, a Rusové kazetovou munici také mají, tak víš, jak se proti tomu bránit.
Nedávno bylo v ukrajinském tisku, že Ukrajina nemá tolik ruských zajatců, aby je vyměnila s Ruskou stranou za svoje. Budanov přišel s nápadem, že bude měnit mrtvé ruské vojáky za živé ukrajinské. V diskuzích se hned objevilo, že nebude mít dost ruských mrtvých vojáků na výměnu za ukrajinské mrtvé vojáky, natož živých. Už dnes jsou na Ukrajině vesnice, kde více než padesát procent mužů zemřelo v tomto konfliktu. Mnohým bylo i více než 65 let. Mému švagrovi, i když bývalému, bylo 62.
V našem tisku se sice objeví, že muži utíkají z Ukrajiny, podplácejí komisaře, ale už se neobjeví proč. Proč nechtějí být potravou pro děla. Neobjeví se, že SBU, stejně jako za Stalina střílí zbabělce. Ano, mluví se, že to dělají Rusové. Zvláštní je, že když se tohle objeví o Ukrajincích v nějakém tisku, tak do dvou dnů je to zrcadlově obrácené a jedná se o Rusy.
Nedávno proběhl na Ukrajině průzkum, jak kdo věří Zelenskému, konce války. Zelenský je pro Ukrajince naprosto nedůvěryhodná osoba. Nejvíce důvěry má na západě Ukrajiny, nejméně na východě. Pro mír s Ruskem, nejvíce na východě Ukrajiny, nejméně na západě Ukrajiny. Východ Ukrajiny také více věří Rusku, než Kyjevu, západ Ukrajiny věří více Kyjevu a méně Moskvě. Oděsa 70 procentům obyvatel by nevadilo patřit pod Rusko.
Tento výzkum provedly západní agentury. Okamžitě to bylo zpochybněno ukrajinskou vládou. Jako ty tisíce ukrajinských vlajek na hřbitovech ukrajinských měst a vesnic? Ukrajinci nepřiznávají ztráty, podle ukrajinského operátora, který chtěl poslat sms hrdinům, padlo 400 tisíc Ukrajinců. Podle uniklých zdrojů z amerických tajných služeb je jich 500 tisíc. Což odpovídá i tomu co píší ukrajinští blogeři na Telegramu, který by Ukrajina chtěla zakázat, ale nemůže, ale stíhá tyto blogery. Nedávno Ukrajina začala vést řízení i proti CNN protože CNN ukázala umístění jednotek ukrajinské protivzdušné obrany mezi obytnými budovami. Což může zneužít nepřítel. Ale spíše jde o to, že že se pak hůře říká, že nepřítel zasáhl civilní objekt.
No nic, na východní frontě vítězíme. Rus je totálně neschopný a válka je vyhraná. Už nemá rezervy.
 
fb

The post Ukrajincům už nevěřím … first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden