Biologičtí muži plně ovládli první příčky v ženském šermu, dominují již mnoha šampionátům
RSS

Biologičtí muži plně ovládli první příčky v ženském šermu, dominují již mnoha šampionátům


Pokud máte dceru nebo vnučku ve věku, kdy se rozhoduje pro nějaký sport, pak je vhodné zvolit takový, kde by mohla mít jako žena před mužem výhodu.
Tedy například akvabely nebo moderní gymnastiku, případně krasobruslení (i když i tam již začal ženám konkurovat biologický muž). Rozhodně však nedoporučuji žádný silový sport, neboť ty už většinou plně ovládli muži – a to i v ženských kategoriích.
Stále více mužů dominuje ženským šampionátům v šermu navzdory skutečnosti, že mnoho z nich již soutěžilo v mužské kategorii. Zdroj nyní odhalil, že mnoho žen ve sportu se bojí ztráty příležitostí, pokud vystoupí proti začlenění mužů do ženského šermu.
V listopadu 2022 přijala  společnost USA Fencing  politiku transgender a nebinárních sportovců , která stanovila, že umístění v oddílech bude určováno spíše na základě genderové identity – tedy toho, kým se kdo cítí být – než na biologickém pohlaví.
„USA Fencing nebude diskriminovat na základě genderové identity, bez ohledu na pohlaví přidělené při narození, nebo jakoukoli jinou formu genderového vyjádření pro účast v jakékoli divizi,“ stojí v politice. 
„Sportovci jako takoví budou mít povoleno účastnit se akcí schválených USA Fencing způsobem, který je v souladu s jejich genderovou identitou/vyjádřením, bez ohledu na pohlaví spojené s pohlavím, které jim bylo přiděleno při narození.“
Tato politika také stanovila, že klasifikace jednotlivce zůstane nezměněna při přechodu do sportovní kategorie opačného pohlaví. 
„Transgender sportovcům bude povoleno ponechat si klasifikaci šermu, která byla držena před přechodem. Například transgender žena, která měla klasifikaci A v mužské divizi, si udrží klasifikaci A v ženské divizi.“
USA Fencing dovolil mužům, aby soutěžili v kategorii žen, již téměř deset let před přijetím nové politiky, což vedlo k tomu, že tomuto sportu v USA dominují biologičtí muži.
Z pěti identifikovaných mužů, kteří se prohlásili za ženy, měla většina z nich špatný výkon, když soutěžili v kategorii mužů.

Jeden transgender šermíř, Eden Philpot (viz obrázek), byl odhalen anonymním informátorem . Philpot, jehož  křestní jméno bylo Evan , získal během několika měsíců čtyři zlaté medaile, dvě stříbrné a po jedné za umístění na pátém a osmém místě.
Philpotovy výhry, řekl zdroj, byly velmi jedinečné vzhledem k tomu, že získal medaile ve dvou odlišných disciplínách, což je úspěch, který je v ženské kategorii bezprecedentní.
„Na stupních vítězů obou závodů se kromě Edena neobjevil žádný jiný závodník. Myslím, že jsem to za celý svůj šermířský život neviděl,“ řekl zdroj.
Philpot  soutěžil jako muž  na University of North Carolina od roku 2013 do roku 2015.
V prvním ročníku se kvalifikoval na NCAA Regionals, kde se umístil na 17. místě. Následující rok přešel na šavli.
Stejně jako Philpot, i Rylie Rueda, dříve známý jako Mateo, měl před zařazením do kategorie žen nevýraznou kariéru v mužském šermu.
Od roku 2016 do roku 2017 skončil Rueda na 38. místě v New England Intercollegiate Fencing Association Fall Invitational v mužské divizi. Podle  zprávy na webu Boston College (BC) Rueda v roce 2018 nadále soutěžil v mužském šermířském týmu BC, kde se po třech zápasech proti Harvardu, Brandeis a MIT umístil na posledním místě.
V roce 2019, po přechodu do kategorie žen, získal  zlatou medaili a titul šampiona ve Women’s Epee na Boston College. V roce 2022 se Rueda umístil na prvním místě v NCAA Regionals v kategorii žen.
Rueda Navzdory tomu, že v té době neexistovala žádná politika sebeidentifikace, existují důkazy, že USA Fencing umožňoval mužům, aby soutěžili v kategorii žen po více než deset let.
Elizabeth Kocab Elizabeth Kocab, dříve známý jako Greg , se účastní ženských šermířských akcí od roku 2009, tedy roky předtím, než byla oficiálně zavedena transgenderová politika. 
Za svou šermířskou kariéru si Kocáb odvezl domů minimálně 35 ženských zlatých medailí, pět stříbrných a osm bronzových. V roce 2011 získal  v Chorvatsku  zlatou medaili na světové soutěži pro veteránky .
Kocáb začal šermovat v kategorii veteránek v roce 2010,  předtím závodil  jako muž. 
Důkazy ocenění a titulů získaných Kocábem v mužské kategorii jsou vzácné; nicméně archivní dokumenty na webu US Fencing ukazují, že se Kocáb umístil na pátém místě na University of Detroit Mercy v roce 1973 na National Collegiate Fencing Championship.
V červenci byl Kocáb jmenován  národním šampionem 2023  ve Vet-70 Women’s Epee. Přestože je mu 71 let, Kocáb je výrazně fyzicky zdatnější a větší než jeho stejně staré ženské protějšky.
Dawn Wilson, další muž, který se identifikuje jako transgender, byl nedávno  pozitivně profilován  USA Fencing pro Pride Month na jejich oficiálním instagramovém účtu a tvrdí, že se podílel na vytvoření formální politiky „inkluzivity“ pro USA Fencing.
Wilson Wilson je  v současné době hodnocen na 7. místě v zemi  v divizi žen nad 50 let. Podle  svého profilu je Wilson dvojnásobným mistrem světa veteránů v šavli. Tento titul získal v letech 2014 a 2015.
V letech 2017 a 2018 byl také členem týmu veteránského mistrovství světa USA a ve světovém žebříčku se umístil na 14. místě. 
Vokální trans aktivista Wilson vyjádřil nesouhlas s návrhem zákona ve svém domovském  státě, který by zabránil změně pohlaví u nezletilých.
Kentucky’s  Senate Bill 150  , který byl  zablokován federálním soudcem na konci června na příkaz American Civil Liberties Union (ACLU),  zakázal poskytovatelům zdravotní péče ve státě podávat léky na zastavení puberty a provádět operace změny pohlaví na dětech.
V současné době Wilson sedí ve správní radě United States Fencing Association, kde od roku 2013 působí jako předseda Kentucky Division. V červnovém rozhovoru pro místní server Spectrum News 1  Wilson  řekl, že se podílel na vytvoření transgenderové politiky.
I když se zdá, že se to týká jen USA, tak tito muži závodili i na mnoha ženských mezinárodních soutěžích, na které byli vpuštěni – a vyhráli. Je více než pravděpodobné, že někteří z nich se objeví i na Olympiádě – samozřejmě v ženské kategorii šermu…

 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Biologičtí muži plně ovládli první příčky v ženském šermu, dominují již mnoha šampionátům se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden