Černochová vyhodila z okna 50 miliónů korun za pronájmy kanceláří. Jak dlouho ještě bude někdo věřit, že tahle vláda je v něčem lepší?
RSS

Černochová vyhodila z okna 50 miliónů korun za pronájmy kanceláří. Jak dlouho ještě bude někdo věřit, že tahle vláda je v něčem lepší?




MATĚJ GREGOR
Pro info. V Praze stojí mrakodrap, který patří Radovanu Vítkovi. V něm donedávna sídlil NKÚ. Platil tam za pronájem 18 miliónů ročně. Jenže NKÚ má novou budovu a prostor se uvolnil.
Toho se chytilo Ministerstvo obrany, které potřebuje náhradní prostory pro své zaměstnance v době rekonstrukce původního pracoviště. Nabídla se tak možnost využít nedávno uvolněný mrakodrap.
Což by bylo fajn. Stát tam má zkušenosti, evidentně to fungovalo a cena zhruba odpovídala.
Ale to by nesměla být Jana Černochová a stará dobrá ODS! Teď se bude za stejné prostory platit 66 miliónů korun! To je o 48 miliónů více, než se platilo původně. Však o nic nejde, z kapes ministryně to přece nejde.
Samozřejmě nám Janička přispěchá s výmluvou o tom, jak byl předchozí pronájem uzavírán v jiné ekonomické době, nebo že teď bude prostor více prozápadní a demokratický. Těžko říct.
Nic to nemění na tom, že tohle se děje pořád. Sahá se do kapes daňových poplatníků, mluví se o zodpovědné politice a přitom se vyhazují desítky miliónů každý den za naprosté zbytečnosti.
Vytáhne premiér žlutou kartu? Co kdyby to dělal na obraně Metnar z hnutí ANO? Samé otázky, žádné odpovědi. Překvapuje mě, že o případu informovaly i Seznam Zprávy.
Česká televize má asi plné ruce práce s držením pilíře naší demokracie. Tak budu rád, když to budete sdílet.
 
Matěj Gregor, FB

The post Černochová vyhodila z okna 50 miliónů korun za pronájmy kanceláří. Jak dlouho ještě bude někdo věřit, že tahle vláda je v něčem lepší? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden